Cele mai citite
 


Ajutor japonez pentru Spitalul de copii 'Marie Curie'
miercuri, 17 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii 'Maria Sklodowska Curie' din Capitală va beneficia de un ajutor din partea Guvernului Japoniei, constând în aparatură necesară modernizării unei săli de operaţii - trei electrocautere şi o lampă scialitică.
Contractul de grant pentru donaţia japoneză de echipamente medicale a fost semnat, marţi, de ambasadorul Japoniei la Bucureşti, Natsuo Amemiya, şi managerul clinicii, dr. Cătălin Gabriel Smarandache.
Cu acest prilej, ambasadorul Natsuo Amemiya şi-a manifestat speranţa că de această aparatură vor beneficia copii atât din Bucureşti, cât şi din ţară, amintind că şi Spitalul de Urgenţă 'Grigore Alexandrescu' a beneficiat de un astfel de ajutor, în 1999.
Oficialul japonez a subliniat importanţa sprijinului acordat de ţara sa clinici pentru copii, în contextul în care România, ca membru al Uniunii Europene, nu mai poate primi ajutoare.
De asemenea, ambasadorul Japoniei la Bucureşti a arătat că donaţia contribuie la îmbunătăţirea condiţiilor de tratament medical şi chirurgical şi şi-a manifestat speranţa că astfel de colaborări între ţara sa şi România vor continua.
Valoarea grantului japonez este de 63.000 de euro, nerambursabili.
Managerul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii 'Maria Sklodowska Curie', dr. Cătălin Gabriel Smarandache, i-a asigurat pe reprezentanţii Ambasadei Japoniei că aparatura va fi folosită pentru a-i ajuta pe copiii aflaţi în nevoi şi a precizat că aparatura ce urmează a fi achiziţionată va ajunge la Secţia de Chirurgie II.
Dr. Mina Bratu, şeful secţiei, a povestit că, în urmă cu ceva timp, a îngrijit un copil al unui funcţionar al Ambasadei Japoniei la Bucureşti, iar părinţii acestuia au dorit să susţină proiectul.
Medicul a precizat că, anual, în spital sunt trataţi 2.000 de pacienţi, de diferite patologii, în special nou-născuţi şi sugari, cam 1.400 suferă diferite intervenţii chirurgicale, din care pentru diferite malformaţii cam 400, iar alte 400 pentru tumori.
Secţia de Chirurgie II dispune de 50 de paturi.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Donaţie japoneză pentru Spitalul de copii 'Marie Curie' Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii 'Maria Sklodowska Curie' din Capitală va beneficia de echipamente medicale donate de Japonia.
La Spitalul Grigore Alexandrescu va funcţiona cea mai mare clinică de chirurgie cardiovasculară pediatrică La Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Grigore Alexandrescu" a început construcţia celei mai mare clinici de chirurgie cardiovasculară pediatrică care va intra în funcţiune anul viitor.
Cabinet de audiologie modern, inaugurat la Spitalul de Copii 'Marie Curie' Un cabinet de audiologie modern pentru investigaţii de auz şi reglaje la implant cohlear a fost inaugurat luni la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii 'Marie Curie'.
100 de copii cu malformaţii cardiace, 70% dintre acestea grave, au fost operaţi la 'Marie Curie' în ultimul an Un număr de 100 de copii cu malformaţii cardiace au fost operaţi cu succes în ultimul an şi jumătate la Spitalul "Marie Curie" de medicii italieni şi români, în cadrul Programului de cooperare între Ministerul Sănătăţii şi Clinica San Donato.
O echipă de medici italieni începe luni operaţii de chirurgie cardiacă la Spitalul Marie Curie O echipă de specialişti italieni de la clinica San Donato din Milano va începe luni primele operaţii de chirurgie cardiacă pediatrică la Spitalul de copii Marie Curie, informează un comunicat remis AGERPRES de Ministerul Sănătăţii.
MS:Vizită de evaluare a Spitalului "Marie Curie" de către medici italieni pentru efectuarea de operaţii cardiace la copii O echipă de medici italieni de la Spitalul San Donato au efectuat în perioada 2 - 5 august prima vizită de evaluare la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Marie Curie" în vederea analizării condiţiilor de lucru pentru efectuarea operaţiilor chirurgicale cardiace la copii.