Cele mai citite
 


Bacău: Infecţiile acute respiratorii la copii umplu spitalul de pediatrie
miercuri, 17 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
În judeţul Bacău dacă de patru săptămâni nu se mai înregistrează cazuri de gripă nouă, în schimb, infecţiile acute respiratorii la copii ,,s-au înmulţit alarmant', spun medicii Spitalului de pediatrie Bacău.
Numai luni şi marţi în această unitate medicală au fost internaţi 40 de minori suferind de asemenea maladii, dintre care majoritatea au reprezentat-o cei având inflamat laringitele sau diagnosticaţi cu bronşiolite.
La mulţi dintre copiii bolnavi afecţiunea respiratorie s-a combinat şi cu manifestări digestive.
'Pacienţii au venit cu febră mare, vărsături şi hiperemie (congestie) faringoamigdaliană', a declarat pentru AGERPRES medicul Aurelia Ţaga, directorul medical al Spitalului de Pediatrie.
Pe lângă cei 40 de copii care au necesitat internare, alţi 11 au beneficiat de spitalizare de o zi, iar 80, în urma consultării de către medici, au primit tratament la domiciliu.
Schimbările bruşte de temperatura ar fi cauza principală ce favorizează apariţia laringitelor şi bronşiolitelor, spun medicii pediatri băcăuani.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Două cazuri de gripă nouă în şcoli din Bucureşti şi Iaşi Două cazuri de gripă nouă au fost înregistrate în şcoli din Bucureşti şi Iaşi, informează joi Ministerul Sănătăţii.
Ministerul Sănătăţii : Încă şase cazuri de gripă nouă în ţară În ultimele 24 ore au fost înregistrate şase cazuri noi de gripă AH1N1 în trei judeţe ale ţării - Bacău, Cluj şi Mureş, informează un comunicat al Ministerului Sănătăţii transmis duminică AGERPRES.
MS: Încă 13 cazuri de gripă nouă în ţară Bucureşti, 30 ian /Agerpres/ - Încă 13 cazuri noi de gripă AH1N1 au fost confirmate în ultimele 24 de ore, informează Ministerul Sănătăţii, într-un comunicat remis sâmbătă AGERPRES.
MS: Un deces şi alte 45 de cazuri de gripă nouă Bucureşti, 20 ian /Agerpres/ - Un deces la o persoană cu boli cronice şi 45 de noi cazuri de gripă cu virus A/H1N1 au fost confirmate în ultimele 24 de ore, informează Ministerul Sănătăţii (MS), într-un comunicat transmis miercuri AGERPRES.
MS: 105 cazuri de gripă nouă confirmate în ultimele 24 de ore Bucureşti, 20 nov /Agerpres/ - Ministerul Sănătăţii anunţă că în ultimele 24 de ore au mai fost confirmate încă 105 de cazuri de gripă cu virus A/H1N1.
În ultimile 24 de ore, 68 de cazuri de gripă nouă Alte 68 de cazuri de gripă cu virus AH1N1 s-au confirmat în ultimele 24 de ore, numărul total, până în acest moment, fiind de 1.465.