Cele mai citite
 


SMURD va beneficia de un avion sanitar
miercuri, 17 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
În acest an, Fundaţia pentru SMURD va finanţa 100 de ore de zbor pentru asigurarea transferului de urgenţă a pacienţilor aflaţi în stare critică, în cazurile în care utilizarea elicopterului nu este posibilă din cauza condiţiilor meteo nefavorabile sau a distanţelor mari, a declarat, marţi, subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat.
Avionul sanitar pus la dispoziţia SMURD este o aeronavă Pipier Cheyenne III, dotat din punct de vedere medical cu echipamente şi aparatură medicală de terapie intensivă, în conformitate cu standardele europene şi compatibile cu cele existente în serviciile de medicină de urgenţă, a spus dr. Arafat.

Aeronava va efectua zboruri interne de salvare pe timp de zi şi de noapte, în condiţii nefavorabile meteorologice de pe aeroporturile omologate în condiţii de maximă siguranţă, pentru a interveni atunci când este cazul.

Dr. Arafat a menţionat că în anumite cazuri excepţionale va fi analizată şi posibilitatea efectuării unor zboruri externe, pentru anumite situaţii critice sau pentru situaţia unei misiuni destinate salvării de vieţi omeneşti.

Subsecretarul de stat a precizat că pacienţii care urmează să beneficieze de acest serviciu nu vor plăti contravaloarea transportului, acesta având caracter strict umanitar.

Prezent la lansarea proiectului, ministrul Sănătăţii Attila Cseke a declarat că proiectul este făcut de oameni pentru oameni şi a mulţumit tuturor celor care au crezut în proiectul acesta şi care, prin donaţiile lor, vor salva, indirect, multe vieţi.

'Apreciez iniţiativa Fundaţiei pentru SMURD, privind asigurarea unui serviciu umanitar pentru pacienţi care necesită transfer de urgenţă pe calea aerului, mai ales când utilizarea elicopterului nu este posibilă sau eficientă', a declarat ministrul Sănătăţii.

Subsecretarul de stat Raed Arafat a evidenţiat că proiectul Fundaţiei pentru SMURD are ca obiectiv creşterea eficienţei activităţii de intervenţie în situaţii de urgenţă, în general, şi a numărului de misiuni de salvare aeromedicală efectuate pe teritoriul României.

'Fundaţia a alocat anul acesta aproximativ 170.000 de euro pentru acest proiect, suficient pentru 100 de ore de zbor, aceasta însemnând 50-60 de misiuni. Şi ne gândim să suplimentăm sumele, dacă va fi necesar. Vreau să subliniez faptul că fundaţia va acorda doar sprijin financiar, iar medicii de la SMURD vor fi cei care vor coordona operaţiunile de salvare'.

El a adăugat că un astfel de proiect există şi în alte ţări, de exemplu Fundaţia Rega din Elveţia care asigură operarea a trei avioane şi 14 elicoptere din fundaţii şi sponsorizări ale populaţiei.

Fundaţia SMURD îşi propune că continue proiectul umanitar.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: Ambulanţă ultramodernă la SMURD pentru nou-născuţii aflaţi în stare critică Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj a intrat, vineri, în posesia unei ambulanţe de terapie intensivă ultradotată, care va ajuta echipajele Serviciului Medical de Resuscitare şi Descarcerare (SMURD) şi pe cel judeţean de Ambulanţă să intervină pentru a asigura supravieţuirea nou-născuţilor...
Ambulanţă de terapie intensivă, operaţionalizată la Botoşani O ambulanţă de terapie intensivă de tip C din dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Botoşani a devenit operaţională începând de marţi. Autospeciala SMURD a intrat în exploatare în cadrul unei ceremonii la care a participat şi secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed...
STRÃIN, IUBESC ROMÂNIA/ Raed Arafat: România este ţara unde sunt acasă A conceput şi introdus în România un sistem inovator de intervenţii în situaţii de urgenţă, dat astăzi ca exemplu în alte ţări şi utilizat ca studiu de caz de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS). Toate acestea pornind la drum cu o maşină cumpărată la mâna a doua echipată cu girofaruri, pentru...
Vaslui: Ambulanţă SMURD nefolosită din lipsă de cadre medicale, va deveni operaţională O ambulanţă de Terapie Intensivă Mobilă, care se află în dotarea SMURD Vaslui din luna octombrie a anului trecut, dar nu a putut fi folosită din lipsă de cadre medicale, va deveni operaţională de săptămâna viitoare, a anunţat, luni, la Vaslui, Raed Arafat. Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii a...
Raed Arafat: Avionul medical permite efectuarea unor misiuni ce nu pot fi făcute de elicopterele SMURD Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii dr. Raed Arafat a declarat, vineri, că avionul medical destinat SMURD, achiziţionat prin contribuţia de 2% a cetăţenilor, poate funcţiona 24 de ore din 24, poate să plece în misiune fără aprobări şi este dotat pentru terapie intensivă.
Dr. Arafat: Elicopterul din dotarea SMURD e al doilea din cele şase pentru asistenţa de urgenţă Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat, a declarat, marţi, că noul elicopter din dotarea SMURD este al doilea din cele şase achiziţionat prin acordul-cadru semnat de Ministerul Sănătăţii pe patru ani pentru asistenţa de urgenţă.