Cele mai citite
 


Prof.dr.Geza Molnar: Ministerul Sănătăţii monitorizează situaţia de la Letea
miercuri, 17 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Situaţia de la Letea, judeţul Tulcea, unde a fost confirmat un focar de gripă aviară, este în supraveghere, OMS nu a ridicat alerta de gradul 6 şi, prin Direcţia de Sănătate Publică, se monitorizează focarul, a declarat, marţi, pentru AGERPRES prof. dr. Geza Molnar, consilier al ministrului sănătăţii.
Acesta a adăugat că la Letea locuieşte o comunitate mică, de 200-300 de persoane, şi până acum nu s-a înregistrat niciun caz de viroză respiratorie, dacă vor apărea astfel de cazuri, se vor recolta probe care vor fi trimise la Institutul Cantacuzino, pentru analize, a explicat specialistul.

Prof. dr. Geza Molnar a atras atenţia asupra necesităţii respectării regulilor de igienă personală subliniind că trebuie evitat contactul cu animalele moarte.

Comisia Europeană a confirmat, marţi, zonele de risc semnalate de autorităţile române în legătură cu izbucnirea gripei aviare H5N1 cu grad ridicat de patogenie într-o fermă localizată în comuna Letea, din judeţul Tulcea.

Acesta este primul caz confirmat de gripă aviară din Uniunea Europeană începând din martie 2009, când virusul fusese semnalat în Germania.

Contactat de AGERPRES, Frederic Vincent, purtătorul de cuvânt al comisarului european pentru sănătate John Dalli, a declarat că măsurile de prevenire imediate prevăd stabilirea unei zone de protecţie pe o rază de 3 km în jurul fermei şi a unei zone de supraveghere pe o rază de 10 km, considerată cu risc ridicat.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
ANSVSA: Toate păsările din gospodăriile depistate cu virusul gripei aviare au fost distruse Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Tulcea a depistat prezenţa virusului gripei aviare la două găini din două gospodării alăturate din localitatea Letea, judeţul Tulcea, toate păsările din gospodăriile respective fiind ucise şi distruse, informează un comunicat al ANSVSA.
Gripa aviară: Virusul extrem de contagios H5N1 confirmat în România Comisia Europeană a confirmat marţi zonele de risc semnalate de autorităţile române în legătură cu izbucnirea gripei aviare H5N1 cu grad ridicat de patogenie într-o fermă localizată în comuna Letea, din judeţul Tulcea.
Virusul H5N1 circulă din nou prin Europa, după ce România anunţă apariţia unui focar România a identificat un focar de gripă aviară la o crescătorie de păsări în Delta Dunării, în apropiere de Ucraina, şi a dispus organizarea unui perimetru de control de 20 de kilometri în jurul acesteia, potrivit executivului comunitar, anunţă Reuters America Latina şi EFE. Virusul H5N1, detectat în...
Tulcea: Focar de gripă aviară, confirmat în perimetrul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării Peste 100 de leşuri de pelicani creţi descoperiţi în zona constănţeană Ceaplace din Rezervaţia Biosferei Delta Dunării au fost ridicate în ultimele zile de către angajaţii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi ai Administraţiei Rezervaţiei, probele prelevate de la acestea relevând prezenţa tulpinei de virus...
Tulcea: Primul caz confirmat de gripă din judeţ Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Tulcea a înregistrat primul caz confirmat de gripă din judeţ, femeia în vârstă de 34 de ani fiind în afara oricărui pericol.
Tulcea: Primul caz de infecţie cu West Nile în judeţ, confirmat la Institutul Cantacuzino Institutul Cantacuzino din Bucureşti a confirmat prezenţa virusului West Nile în cazul unei persoane, în vârstă de 63 de ani, din judeţul Tulcea.