Cele mai citite
 


Zlotea (ANSVSA): Am luat măsuri de prevenţie şi control în Letea, localitate cu risc de izbucnire a virusului gripei aviare
miercuri, 17 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a luat toate măsurile de prevenţie şi control în localitatea Letea, din judeţul Tulcea, depistată cu un risc ridicat de izbucnire a virusului gripei aviare H5N1, a declarat, marţi, pentru Agerpres, preşedintele ANSVSA, Marian Zlotea.
'Avem o suspiciune de gripă aviară într-o gospodărie izolată din comuna Letea, din judeţul Tulcea, de unde au fost prelevate probe şi transmise la laboratorul din Marea Britanie. Am luat deja toate măsurile de prevenţie şi control în gospodăria depistată, zona fiind deja dezinfectată, dar şi în întreaga comună, care are în jur de 100 de case', a spus Zlotea.

Acesta a precizat că Autoritatea Veterinară urmăreşte în continuare tot fluxul migrator de păsări pentru că în această perioadă există riscul apariţiei gripei aviare.

Comisia Europeană a confirmat marţi zonele de risc semnalate de autorităţile române în legătură cu izbucnirea gripei aviare H5N1 cu grad ridicat de patogenie într-o fermă localizată în comuna Letea, din judeţul Tulcea.

Acesta este primul caz confirmat de gripă aviară din Uniunea Europeană începând din martie 2009, când virusul fusese semnalat în Germania.

Contactat de Agerpres, Frederic Vincent, purtătorul de cuvânt al comisarului european pentru sănătate John Dalli, a declarat că măsurile de prevenire imediate prevăd stabilirea unei zone de protecţie pe o rază de 3 km în jurul fermei şi a unei zone de supraveghere pe o rază de 10 km, considerată cu risc ridicat.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
ANSVSA: Toate păsările din gospodăriile depistate cu virusul gripei aviare au fost distruse Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Tulcea a depistat prezenţa virusului gripei aviare la două găini din două gospodării alăturate din localitatea Letea, judeţul Tulcea, toate păsările din gospodăriile respective fiind ucise şi distruse, informează un comunicat al ANSVSA.
ANSVSA: România nu se confruntă cu nici un caz de febră aftoasă Bucureşti, 10 ian /Agerpres/ - România nu se confruntă în acest moment cu nici un caz de febră aftoasă, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) continuând măsurile de apărare a teritoriului împotriva contaminării cu acest virus depistat recent în Bulgaria.
Autoritatea veterinară va înăspri măsurile de protecţie împotriva dermatozei nodulare la bovine Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) va înăspri măsurile de protecţie împotriva dermatozei nodulare la bovine, dar va oferi posibilitatea de a acorda şi despăgubiri în cazul în care România ar fi afectată, a declarat miercuri preşedintele ANSVSA, Radu Roatiş...
ANSVSA: E-Coli verotoxigenă la probe prelevate din 8 judeţe Inspectorii sanitari veterinari au descoperit prezenţa Escherichia Coli verotoxigenă la 14 probe prelevate din abatoare, magazine alimentare, restaurante şi o fermă din judeţele Vâlcea, Suceava, Tulcea, Sibiu, Caraş Severin, Bistriţa Năsăud, Olt şi Prahova, informează, joi, Autoritatea Naţională Sanitară...
Roatiş (ANSVSA):Vom interzice intrarea în ţară cu alimente care sunt purtătoare de virusul pestei porcine africane Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) vrea să promoveze o hotărâre de guvern prin care să poată restricţiona intrarea în ţară a alimentelor posibil purtătoare de virusul pestei porcine africane, a declarat miercuri preşedintele ANSVSA, Radu Roatiş Cheţan.
ANSVSA a oprit certificarea transporturilor de cai semi-sălbatici din Tulcea Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a dispus Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Tulcea să stopeze orice transport de cabaline, se arată într-un comunicat ANSVSA.