Cele mai citite
 


Cluj: Trei infirmiere şi-au recâştigat locurile de muncă în instanţă
miercuri, 17 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Trei infirmiere de la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihică 'Sf. Andrei' din Jucu şi-au recâştigat în instanţă locurile de muncă pe care le pierduseră în urma unei acuzaţii de neglijenţă.
Celor trei infirmiere li s-a desfăcut contractul de muncă după ce, sub supravegherea lor, una dintre fetele internate la Centrul de Recuperare a atacat, noaptea, o altă tânără şi i-a scos un ochi.

Argumentul apărării a fost acela că cele trei îngrijitoare nu au fost informate cu privire la starea psihică a adolescentei internate, care ar fi trebuit să fie izolată de restul grupului de pacienţi.

'La momentul incidentului, trei infirmiere aveau în grijă 30 de copii, iar standardul prevede un raport minim de un îngrijitor la şase copii. Fiecare salariată trebuia să aibă stabilită clar responsabilitatea pe o anumită grupă de copii, ceea ce nu s-a întâmplat şi în instanţă nu a fost dovedit acest lucru, aşa că nu s-a putut demonstra temeiul pentru angajarea răspunderii disciplinare a angajatelor' - a explicat Mihaela Protopopescu, consilier juridic la Cartel Alfa, care s-a ocupat de apărarea infirmierelor.

La rândul său, directorul executiv al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Cluj, Monica Filip, a afirmat că instituţia este obligată să respecte decizia instanţei, chiar dacă reprezentanţii ei sunt de părere că a fost vorba de o gravă neglijenţă.

'Nu am fost informaţi oficial, dar va trebui să respectăm decizia justiţiei. Este regretabil ce s-a întâmplat şi susţinem că a fost neglijenţă gravă' - a spus Monica Filip.

În luna iunie 2009, o fată de 14 ani, suferind de un retard psihic major, internată la Centrul 'Sf. Andrei' din Jucu, a rănit-o grav la ochi pe o tânără în vârstă de 18 ani, imobilizată la pat de o paralizie, care astfel nu s-a putut apăra.


Monica Filip a declarat, după incident, că trei infirmiere au fost găsite vinovate de neglijenţă în serviciu, motiv pentru care li s-a desfăcut contractul de muncă. De asemenea, DGASPC a cerut conducerii Centrului din Jucu un plan de acţiuni pentru evitarea unor astfel de situaţii.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sălaj: Deficienţe la Centrul de recuperare şi reabilitare neuropsihiatrică Jibou, remediate la recomandarea Avocatului Poporului O serie de deficienţe constatate de Avocatul Poporului la finele anului trecut la Centrul de recuperare şi reabilitare neuropsihiatrică Jibou - precum lipsa unui serviciu de pază permanent, a unor proceduri în cazul unor infecţii nozocomiale sau a fugii din unitate a pacienţilor, au fost remediate de...
Prahova: Angajaţi ai unui centru de reabilitare neuropsihică, sancţionaţi după ce o pacientă a născut Un număr de 11 angajaţi ai Centrului de recuperare şi reabilitare neuropsihiatrică pentru persoane adulte cu handicap din oraşul Urlaţi au fost sancţionaţi pentru neîndeplinirea corespunzătoare a atribuţiilor de serviciu, după ce o pacientă internată de 21 de ani în această instituţie a rămas însărcinată...
Giurgiu: Anchetă la Centrul de Recuperare Neuropsihiatrică, după moartea a două persoane Doi persoane internate la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică din localitatea Bolintin Vale, judeţul Giurgiu, au murit într-un accident de circulaţie, care a avut loc pe autostrada Bucureşti - Piteşti, după ce au părăsit centrul fără ca personalul de serviciu să observe lipsa lor.
Alba: Supraaglomeraţie la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Galda de Jos Supraaglomeraţia înregistrată la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică (CRRN) Galda de Jos, unde, în prezent, sunt asistate 347 de persoane, periclitează calitatea serviciilor de îngrijire, de recuperare şi de integrare/reintegrare socială, motiv pentru care acesta a fost cuprins în planul...
Alba: Donaţie franceză pentru Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Galda de Jos Un microbuz, materiale de spital - paturi, noptiere, saltele, pături, fotolii rulante, masă de consultaţie, la care se adaugă un aragaz electric, două corpuri mobilă inox de bucătărie şi o maşină de spălat vase au fost donate, marţi, de Asociaţia 'Cusset - Aiud Echanges' din Franţa Centrului de Recuperare...
Tulcea: A fost inaugurat un nou centru pentru persoanele cu probleme psihice Direcţia Generală pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Tulcea a inaugurat, marţi, Centrul de recuperare şi reabilitare neuro-psihiatrică din comuna Horia, pentru care autorităţile judeţene au solicitat fonduri încă din anul 2008.