Cele mai citite
 


Discount pentru testul Papanicolau Clasic
miercuri, 17 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Femeile care aleg să îşi facă testul Papanicolau Clasic în perioada 15 martie - 30 aprilie vor beneficia de un discount de 50% la Centrul Medical Unirea.
De reducere beneficiază orice femeie care îşi face programare la oricare dintre sediile centrului medical (Băneasa, Unirii, Enescu, Opera Center, Charles De Gaulle şi Iride). Anul trecut, 12.000 de femei şi-au făcut testul Papanicolau la acest centru.

'Femeile trebuie să îşi însuşească obişnuinţa unui control periodic ginecologic pentru a putea depista precoce şi astfel evita un număr mare de afecţiuni', susţine dr. Bogdanka Miliţescu, director medical al centrului, subliniind importanţa încurajării controlului preventiv.

Testul Papanicolau şi testul HPV sunt foarte eficace în detectarea prezenţei celulelor anormale înainte ca acestea să devină maligne, fiind un semnal de alarmă pentru orice femeie care are astfel posibilitatea să acţioneze din timp, menţionează dr. Miliţescu.

Conform Asociaţiei Europene de Prevenire a Cancerului de Col Uterin, şase românce mor în fiecare zi din cauza cancerului de col uterin şi asta cu toate că există testul preventiv Papanicolau, un examen medical simplu, care permite depistarea precoce a bolii.

O vizită la medicul ginecolog, de două ori pe an, pentru efectuarea unui test Papanicolau poate însemna depistarea la timp a cancerului de col uterin. Testul durează câteva minute, este nedureros şi nu are nicio contraindicaţie de vârstă.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Depistarea cancerului de col uterin s-ar putea face printr-un test de urină (studiu) Testele de urină pentru depistarea prezenţei papilomavirusului uman (HPV), care stă la baza celor mai multe tipuri de cancer de col uterin, ar putea fi o alternativă la testul Papanicolau convenţional, potrivit unui studiu publicat miercuri, de un colectiv de cercetători britanici pe pagina de internet...
Campanie pentru testul Papanicolau, în scopul prevenirii cancerului de col uterin Testul Papanicolau reprezintă o metodă la îndemâna oricărei femei pentru a preveni cancerul de col uterin, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, medicul Elena Susanu, de la Grupul Medical Romgermed.
Testul Papanicolau poate depista şi alte forme de cancer în afară de cel de col uterin Testul pentru depistarea cancerului de col uterin, cunoscut sub denumirea de testul Papanicolau sau 'Pap', se pare că poate de asemenea detecta cancerul ovarian şi cel de endometru, potrivit unui studiu clinic pilot publicat în ediţia de miercuri a revistei americane 'Science Translational Medicine'...
Infectiile HPV, cauza a aparitiei cancerului de col uterin Infectia cu Virusul Papiloma Uman (HPV) este una dintre cele mai comune infectii transmise pe cale sexuala, pana la 80% dintre persoanele active din punct de vedere sexual contactand o astfel de infectie la un moment dat in viata. Exista mai mult de 100 de tipuri de HPV, acestea cauzand...
PLEDOARIE PENTRU SANATATE - importanta preventiei cancerului de col uterin Cancerul de col uterin este precedat de un spectru de leziuni cervicale (precursorii cancerului invaziv) ce pot fi depistate prin metode simple, nedureroase si neinvazive.
Cancerul de col uterin, pe locul 2 ca frecvenţă la femei În România, şase femei mor zilnic din cauza cancerului de col uterin, dar 54% dintre femeile din ţara noastră consideră că nu se pot îmbolnăvi, deşi sunt conştiente de această boală, relevă un studiu realizat de G.f.k, prezentat marţi seară, la dezbaterea organizată de Fundaţia "Renaşterea", cu prilejul...