Cele mai citite
 


România inclusă de IMS Health în rândul celor 17 pieţe farmaceutice emergente
miercuri, 17 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Vânzările de medicamente pe bază de reţetă pe pieţele emergente vor creşte rapid în următorii ani, iar China va deveni cea de a treia mare piaţă farmaceutică din lume în 2011, a anunţat marţi firma de cercetare de piaţă IMS Health, transmite AP.
IMS Health a precizat că numărul ţărilor considerate drept pieţe emergente cu un potenţial ridicat de creştere ('pharmerging') a ajuns în prezent la 17 (printre care se numără şi România) de la şapte în 2006 (China, Brazilia, Mexic, India, Rusia, Coreea de Sud şi Turcia).

'În condiţiile în care mai multe ţări 'pharmerging' câştig rapid cote de piaţă, vedem cum apare o nouă ordine mondială în industria farmaceutică', a declarat vice-preşedintele IMS, Murray Aitken. 'Este mai clar ca oricând că piaţa chineză are un caracter special în timp ce un grup în creştere de urmăritori furnizează oportunităţi suplimentare de creştere', adaugă Aitken.

Firma de consultanţă estimează că veniturile din vânzările de medicamente pe piaţa din China înregistrează o creştere rapidă, iar piaţa ar putea să se dubleze până în 2013. Cu un Produs Intern Brut de peste 8.000 de miliarde de dolari, China ar urma să devină a treia mare piaţă farmaceutică mondială (după SUA şi Japonia) în 2011, în condiţiile în care în 2006 ocupa locul opt. IMS Health estimează că vânzările de medicamente pe piaţa chineză vor creşte cu 40 de miliarde de dolari până în 2013.

Pe locul al doilea se situează Brazilia, Rusia şi India, care ar urma să genereze vânzări de medicamente de cinci până la 15 miliarde de dolari până în 2013. Atât în Brazilia cât şi în Rusia vânzările de medicamente au înregistrat o creştere de două cifre în ultimii ani în timp ce India a profitat de pe urma creşterii clasei mijlocii, îmbunătăţirii infrastructurii medicale şi protecţiei drepturilor intelectuale.

În cea de a treia categorie, denumite de IMS Health ?fast followers', sunt incluse 13 ţări: Venezuela, Polonia, Argentina, Turcia, Mexic, Vietnam, Africa de Sud, Thailanda, Indoenzia, România, Egipt, Pakistan şi Ucraina. Deşi fiecare din aceste pieţe are un caracter unic, IMS Health estimează că fiecare va contribui cu unul până la cinci miliarde de dolari la creşterea vânzărilor anuale de mediamente până în 2013.

În total, firma de consultanţă estimează că cele 17 ţări considerate drept 'pharmerging' vor creşte vânzările de medicamente cu 90 de miliarde de dolari în perioada 2009-2013 şi vor contribui cu 48 de procente la creşterea anuală a industriei farmaceutice în 2013 faţă de 37 de procente anul trecut.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Marile companii farmaceutice trebuie să se extindă pe pieţele emergente, potrivit unui studiu Principalii producători de medicamente trebuie să acţioneze rapid pentru a se adapta noii ordini mondiale în care unele dintre pieţele emergente par hotărâte să detroneze unele dintre pieţele naţionale în ceea ce priveşte vânzarea de produse farmaceutice, avertizează un raport dat publicităţii marţi...
Grupul Roche raportează o creştere de 6% a vânzărilor, până la aproape 38,3 miliarde de euro, în 2013 Grupul farmaceutic elveţian Roche a înregistrat vânzări de aproape 46,8 miliarde de franci elveţieni (aproximativ 38,3 miliarde de euro) la nivelul anului 2013, în creştere cu 6% faţă de datele financiare raportate în 2012, se arată într-un comunicat de presă al companiei, remis joi AGERPRES.
Marile companii farmaceutice fac testări clinice în ţări cu lacune în legislaţie, printre care şi România Marile companii farmaceutice conduc numeroase experimente clinice în străinătate, în ţări în care reglementările în domeniu sunt practic inexistente şi unde agenţia guvernamentală a SUA de protecţie a consumatorului, Food and Drug Administration /FDA/, nu ajunge, iar 'greşelile' sunt închise în mormintele...
România, citată pentru insuficienta protecţie a proprietăţii intelectuale SUA au deplâns luni comercializarea prin internet a produselor contrafăcute în numeroase ţări şi au citat România printre ţările în care măsurile de combatare a infracţiunilor la adresa proprietăţii intelectuale sunt prea puţin relevante, potrivit raportului anual întocmit de serviciile Reprezentantului...
DESTINAŢIE: ROMÂNIA/SC Antibiotice SA - una dintre cele mai apreciate fabrici ieşene pe plan naţional şi internaţional Una dintre cele mai prolifice şi mai apreciate întreprinderi ieşene pe plan naţional şi internaţional este fabrica de medicamente SC Antibiotice SA.
Vânzările companiei Antibiotice au crescut cu 6% în primul semestru, iar profitul brut cu 19% Vânzările companiei farmaceutice Antibiotice Iaşi s-au cifrat la 149,78 milioane în primul semestru din 2014, în creştere cu 6% faţă de perioada similară a anului 2013, conform rezultatelor financiare comunicate Bursei de Valori Bucureşti /BVB/.