Cele mai citite
 


Lobby la Bruxelles pentru sistemul de sănătate
miercuri, 17 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O comisie de oficiali români şi reprezentanţi ai sectorului de afaceri vor face lobby la Bruxelles pentru sistemul de sănătate, luna viitoare, când va fi organizată o conferinţă privind implementarea principiilor comune ţărilor membre UE şi identificarea unor surse de adiţionale de finanţare interne şi externe, pentru sistemul de sănătate românesc.
Astfel, pe 12 aprilie 2010, la Hotel Renaissance, va avea loc conferinţa ''Perspectives on the European Health Policies; Opportunities and Challenges for the Central European Countries'', ale cărei principale teme de discuţie vor fi politici de sănătate în UE, România politica medicamentului: eficientizarea costurilor rolul autorităţilor/politicienilor în modernizarea sistemului de sănătate, creşterea investiţiilor publice în sectorul de sănătate.

Ministrul Sănătăţii Cseke Attila consideră că domeniul sănătăţii este important, deoarece ''afectează'' cei mai mulţi cetăţeni din România.

''Am avea nevoie de fonduri structurale şi, mai ales, ca Ministerul Sănătăţii să fie autoritatea de management pe un domeniu atât de important'', a spus ministrul.

El consideră că ''până în 2013, este absolut obligatoriu, indiferent de cineva fi la guvernare şi cine va fi ministrul sănătăţii, să se obţină, pentru România, fonduri structurale numai pentru sănătate, deoarece este un domeniu în care, atât pe infrastructura imobiliară, cât şi în ceea ce priveşte dotările, este loc de mult mai bine''.

Prof. Vasile Puşcaş, fost negociator şef al României şi keynote speaker al evenimentului, a declarat că 'printr-un efort de internalizare a valorilor europene, deci un efort de a face politica internă europeană şi nu doar politică externă tradiţională, România ar trebui să-şi propună să devină un adevărat stat cu comportament european şi nu doar un asociat la ceea ce se întamplă în Uniunea Europeană''.

Evenimentul va reuni la masa dezbaterilor aproximativ 60 de participanţi, oficiali şi reprezentanţi ai industriei din România şi oficiali de la Bruxelles, organizatorii primului Romanian Health Forum fiind European Hospital and Healthcare Federation ( HOPE), Asociaţia Medicală Română, Asociaţia Spitalelor din România şi Tarus Media.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sistemul de sănătate nu a fost sustenabil în 2010 (retrospectivă) Sistemul de sănătate nu a fost sustenabil în 2010, fondurile alocate nu au fost suficiente, ceea ce a dus la situaţia ca pacienţii spitalelor să fie nevoiţi să-şi cumpere singuri, de multe ori, medicamentele, dar a înregistrat şi un număr insuficient de cadre medicale, din cauza blocării posturilor din...
Cseke Attila: Voi continua introducerea de reguli în sistemul de sănătate (interviu) Ministrul sănătăţii, Cseke Attila, a subliniat, în cadrul unui interviu acordat AGERPRES, că trebuie introduse reguli în sistemul de sănătate, care să fie respectate de toţi. Altfel, sistemul nu se va putea situa la nivelul celor din străinătate, a completat el. Ministrul a vorbit şi despre semnarea...
Cseke Attila: Sănătatea are nevoie de un program operaţional separat Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a subliniat joi, în cadrul conferinţei 'Fonduri Structurale pentru Sănătate - Oportunităţi şi bune practici', organizată de compania Tarus Media, că ar trebui să fie un fond separat pentru infrastructură pentru sănătate.
Cristian Buşoi: Sistemul de sănătate din România se află pe ultimele locuri din UE la aproape toate criteriile Europarlamentarul Cristian Buşoi susţine că sistemul de sănătate din România se află pe ultimele locuri din UE la aproape toate criteriile, iar cea mai pregnantă problemă dezbătută la nivel european este cea a respectării drepturilor pacienţilor români.
INTERVIU Bănicioiu: Sănătatea nu are o problemă de finanţare, esenţa este modul cum administrăm fondurile Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, vorbeşte într-un interviu acordat AGERPRES despre consiliile etice din spitale, despre lista de medicamente gratuite şi compensate, dar şi despre faptul că sistemul de sănătate nu are o problemă de finanţare, ci important este modul în care sunt administrate fondurile...
Cseke Attila: În sistemul sanitar trebuie instituite reguli care să fie şi respectate - interviu Bucureşti, 7 apr /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a acordat un interviu Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES în care vorbeşte, între altele, despre noile programe naţionale de sănătate, descentralizarea sistemului, problemele de personal, dar şi despre subfinanţarea sistemului sanitar...