Cele mai citite
 


ANSVSA: Toate păsările din gospodăriile depistate cu virusul gripei aviare au fost distruse
miercuri, 17 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Tulcea a depistat prezenţa virusului gripei aviare la două găini din două gospodării alăturate din localitatea Letea, judeţul Tulcea, toate păsările din gospodăriile respective fiind ucise şi distruse, informează un comunicat al ANSVSA.
De asemenea, au fost aplicate măsuri de dezinfecţie în zonele respective, la ora actuală neexistând niciun pericol de difuzare a bolii.

Potrivit ANSVSA, în localitate nu s-au mai depistat alte cazuri. Ancheta epidemiologică este în curs de desfăşurare, iar păsările domestice şi sălbatice din localitate sunt sub permanentă supraveghere sanitară veterinară.

Letea este o localitate mică şi izolată din Delta Dunării unde accesul se realizează cu barca.

ANSVSA a informat Comisia Europeană despre apariţia acestor suspiciuni, conform procedurilor.

Comisia Europeană a confirmat marţi zonele de risc semnalate de autorităţile române în legătură cu izbucnirea gripei aviare H5N1 cu grad ridicat de patogenie într-o fermă localizată în comuna Letea, din judeţul Tulcea.

Acesta este primul caz confirmat de gripă aviară din Uniunea Europeană începând din martie 2009, când virusul fusese semnalat în Germania.

Contactat de Agerpres, Frederic Vincent, purtătorul de cuvânt al comisarului european pentru sănătate John Dalli, a declarat că măsurile de prevenire imediate prevăd stabilirea unei zone de protecţie pe o rază de trei kilometri în jurul fermei şi a unei zone de supraveghere pe o rază de 10 kilometri, considerată cu risc ridicat.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Prof.dr.Geza Molnar: Ministerul Sănătăţii monitorizează situaţia de la Letea Situaţia de la Letea, judeţul Tulcea, unde a fost confirmat un focar de gripă aviară, este în supraveghere, OMS nu a ridicat alerta de gradul 6 şi, prin Direcţia de Sănătate Publică, se monitorizează focarul, a declarat, marţi, pentru AGERPRES prof. dr. Geza Molnar, consilier al ministrului sănătăţii...
Zlotea (ANSVSA): Am luat măsuri de prevenţie şi control în Letea, localitate cu risc de izbucnire a virusului gripei aviare Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a luat toate măsurile de prevenţie şi control în localitatea Letea, din judeţul Tulcea, depistată cu un risc ridicat de izbucnire a virusului gripei aviare H5N1, a declarat, marţi, pentru Agerpres, preşedintele ANSVSA...
Tulcea: Continuă monitorizarea stării de sănătate a populaţiei în zona Letea Medicii de la Autoritatea de Sănătate Publică Tulcea continuă să monitorizeze starea de sănătate a populaţiei din localitatea Letea, după ce în urmă cu 10 zile aici a fost depistat virusul gripei aviare la câteva găini din două gospodării.
Tulcea: Măsuri extinse în cazul focarului de gripă aviară din Letea Medicii veterinari supraveghează populaţiile de păsări domestice din toate gospodăriile particulare din comuna tulceană C.A. Rosetti, ca o măsură suplimentară de prevenire a apariţiei unor noi probleme, după ce s-a confirmat suspiciunea de gripă aviară apărută în satul Letea.
Gripa aviară: Virusul extrem de contagios H5N1 confirmat în România Comisia Europeană a confirmat marţi zonele de risc semnalate de autorităţile române în legătură cu izbucnirea gripei aviare H5N1 cu grad ridicat de patogenie într-o fermă localizată în comuna Letea, din judeţul Tulcea.
Germania: Gripă aviară H5N1 descoperită la o fermă de păsări din estul ţării Autorităţile germane au anunţat, vineri, descoperirea unui caz de gripă aviară H5N1 la o fermă de păsări din landul Brandenburg, în estul ţării, transmite Reuters.