Cele mai citite
 


Ziua mondială împotriva exploatării sexuale va fi marcată pentru prima dată miercuri 4 martie
marţi, 3 martie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Paris, 3 mar /Agerpres/ - Mai multe asociaţii organizează miercuri, pentru prima dată, Ziua mondială de luptă împotriva exploatării sexuale, în speranţa că vor sensibiliza astfel opinia publică împotriva acestei forme de abuz împotriva fiinţelor umane, relatează marţi din Paris AFP.

''Această zi este o ocazie de a lansa un strigăt de alarmă, deoarece exploatarea sexuală este pe cale să devină primul comerţ ilicit din lume, înaintea traficului de droguri şi de arme'', a explicat Swan Falandry, unul dintre organizatorii şi fondatorii asociaţiei GIPF /Groupe International de Paroles de Femmes/.

Organizatorii reamintesc că, potrivit ONU, traficul mondial cu carne vie în scopul prostituţiei face anual cel puţin patru noi milioane de victime, în principal femei şi fete, respectiv opt noi victime pe minut.
Prima ediţie a acestei zile internaţionale va fi marcată miercuri prin organizarea unui colocviu internaţional la Paris şi va avea loc în alte circa douăzeci de oraşe din Franţa.
Célhia de Lavarčne, preşedinta asociaţiei STOP, /Stop Trafficking Of People/, sub egida căreia are loc evenimentul, a denunţat marţi ''lipsa de acţiune a guvernelor, care nu dau dovadă de nici o voinţă politică în legătură cu această problemă'' şi ''se mulţumesc să semneze tratate care nu sunt niciodată aplicate''.
Asociaţiile organizatoare consideră indispensabilă armonizarea legislaţiilor în plan european îndeosebi în sensul alinierii la modelul suedez care sancţionează clientul.
Ele reamintesc faptul că victimele exploatării sexuale din întreaga lume sunt ''recrutate'' în medie la vârsta de 13 ani din păturile sărace ale societăţii şi că majoritatea dintre ele se supun traficanţilor, proxeneţilor şi susţinătorilor unui veritabil ''dresaj'' din care nu-şi revin niciodată.AGERPRES/(Angela Sârbu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Liban: o revistă ("Jasad") ridică vălul de pe subiecte privind sexualitatea, tabu în cultura arabă Beirut, 8 aprilie /Agerpres/ - O revistă lansată recent, în Liban, a decis să ridice vălul ce acoperă subiecte tabu în cultura arabă precum masturbarea ori homosexualitatea, în pofida reacţiilor de protest ale unor oficiali, informează luni AFP.
Chirurgia "luminată" - un nou tip de chirurgie împotriva cancerului Londra, 27 aprilie /Agerpres/ - O echipă de oameni de ştiinţă de la University of California din San Diego, a anunţat că a reuşit să eficientizeze procesul chirurgical în cazul bolnavilor de cancer prin crearea unei hărţi luminoase a ţesutului tumoral, astfel încât acesta să poată fi extras în totalitate...
Numărul persoanelor vindecate de cancer, în creştere Bucureşti, 27 aprilie /Agerpres/ - Un studiu european - Eurocare-4 - recent dat publicităţii arată o creştere constantă a numărului persoanelor considerate vindecate dintre cele diagnosticate cu cancer.
Tot mai multe spitale americane îşi reduc serviciile şi concediază personal Washington, 27 aprilie /Agerpres/ - Multe din spitalele din Statele Unite ale Americii sunt nevoite, din cauza dificultăţilor financiare cauzate de recesiunea economică, să reducă din serviciile oferite pacienţilor şi să concedieze personal medical, după ce deja au efectuat restructurări bugetare în...
Gripa porcină, suspectată că s-ar fi extins în Europa Paris, 27 aprilie /Agerpres/ - Gripa porcină, suspectată că a ucis 81 de persoane în Mexic, pare să se extindă în diferite ţări, temerile autorităţilor sanitare mondiale de o pandemie umană fiind în creştere, informează AFP.
Stare de urgenţă în SUA din cauza gripei porcine Washington, 27 aprilie /Agerpres/ - Statele Unite ale Americii au declarat duminică ”stare de urgenţă sanitară” din cauza gripei porcine şi au anunţat măsuri de verificare ce vor viza persoanele care se vor prezenta la frontiere provenind din ţări atinse de virus, potrivit ministrului pentru securitatea...