Cele mai citite
 


Iaşi: Fără vaccin DTP
miercuri, 17 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Autorităţile sanitare ieşene susţin că a fost epuizat stocul de vaccin diftero-tetano-pertusis (DTP), care se administrează nou născuţilor.
Dr. Irina Mitroi, director adjunct în cadrul DSP susţine că medicii de familie din judeţ au nevoie lunar de aproximativ 800 de astfel de vaccinuri însă imunizarea nu va fi posibilă până când Ministerul Sănătăţii va face o nouă achiziţie.
'Direcţia de Sănătate Publică a consumat stocul existent iar acum aşteptăm noi achiziţii de la Ministerul Sănătăţii sau producerea unuia nou, la Institutul Cantacuzino. Este în plan scoaterea unui produs pentavalent care să acopere imunizarea a cinci boli o dată. Sperăm ca în curând să primim necesarul de vaccin', ne-a spus dr. Irina Mitroi, director adjunct în cadrul DSP.
Potrivit medicului, lipsa vaccinului DTP nu afectează sănătatea copilului, dozele putând fi adminstrate până la vârsta de zece luni. AGERPRES/ )
***
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Galaţi: Direcţia de Sănătate Publică a primit aproape 11.000 de doze de vaccin antigripal Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi a primit 10.830 de doze de vaccin antigripal din import pentru campania de vaccinare gratuită derulată de Ministerul Sănătăţii, a anunţat miercuri, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Liliana Iordăchescu.
Începe vaccinarea împotriva gripei porcine Ministerul Sănătăţii (MS) demarează începând cu data de 26 noiembrie campania de vaccinare împotriva virusului gripal A/H1N1. Până la sfârşitul anului 2009, Institutul Cantacuzino va produce cinci milioane de doze de vaccin, care sunt destinate persoanelor adulte. Astfel, primele 1.340.000 de doze de...
Galaţi: Direcţia de Sănătate Publică a primit 12.500 doze de vaccin antigripal Galaţi, 18 oct/Agerpres/- Ministerul Sănătăţii a alocat judeţului Galaţi 12.500 doze de vaccin antigripal care au ajuns la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) şi urmează să fie distribuite medicilor de familie, au anunţat marţi reprezentanţii instituţiei sanitare.
Medicii de familie vor primi 600.000 doze de vaccin antigripal de la furnizori;alte 400.000, asigurate de Institutul Cantacuzino Ministerul Sănătăţii va pune la dispoziţia medicilor de familie aproximativ 600.000 de doze de vaccin antigripal, achiziţionate de la furnizorii autorizaţi din România cu care se află în negociere, restul de 400.000 de doze urmând a fi asigurate de Institutul Cantacuzino până la sfârşitul lunii decembrie...
Suceava: DSP va primi peste 5.100 doze de vaccin hexavalent de la Ministerul Sănătăţii Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava va primi de la Ministerul Sănătăţii (MS), la sfârşitul săptămânii viitoare, 5.163 de doze de vaccin hexavalent, ce vor fi distribuite medicilor de familie pentru vaccinarea copiilor cu vârste de până la un an, începând cu data de 24 octombrie, a declarat, vineri...
Ministerul Sănătăţii a reînceput vaccinarea BCG Ministerul Sănătăţii (MS), prin Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti, a organizat în principalele maternităţi din Capitală alte cinci centre unde se va efectua vaccinarea BCG a copiilor născuţi în perioada februarie-iunie a.c.