Cele mai citite
 


Mai multe femei decât bărbaţi mor de boli cardiace
joi, 18 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Au, ma doare!, Afectiunile inimii
 

Femeile care mor de boli cardiovasculare sunt evident mai multe decât bărbaţii, pentru că ele beneficiază rar de examenele şi tratamentele medicale aplicate sistematic bărbaţilor, arată un studiu realizat de cercetători francezi, prezentat marţi în Statele Unite şi citat de publicaţia franceză 20minutes.

Studiul, desfăşurat pe un eşantion de 3.000 de femei internate după o criză cardiacă, arată că acestea au făcut mult mai rar decât bărbaţii o angiografie - tehnică medicală utilizată pentru vizualizarea vaselor - sau o angioplastie - dilatarea unei artere coronariene îngustate, cu ajutorul unei sonde care are în capăt un balonaş gonflabil.

Autorii studiului apreciază că, în aceste condiţii, riscul ca femeile să moară de infarct este de două mai mare decât în cazul bărbaţilor. Însă, după ce femeile au beneficiat de investigaţii clinice şi de tratamente comparabile cu ale bărbaţilor, rata mortalităţii s-a mai echilibrat. 'Acest lucru sugerează că am putea reduce mortalitatea ca urmare a bolilor cardiovasculare în rândul femeilor, aplicând mai sistematic proceduri mai ofensive' de examinare şi intervenţie, a explicat principalul autor al studiului, dr Francois Schiele de la Spitalul universitar din Besancon.

'Dacă nu există contraindicaţii clare, femeile ar trebui să fie tratate prin toate metodele recomandate, inclusiv prin cele mai ofensive', a spus el la o conferinţă de presă organizată marţi la Atlanta (Georgia, sud-est), cu ocazia Conferinţei anuale a American College of Cardiology.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Riscul dezvoltării de boli cardiovasculare după 55 de ani diferă în funcţie de sex (studiu) Riscul de a dezvolta anumite boli cardiace diferă în funcţie de sex - este concluzia unui studiu realizat de cercetători olandezi de la Universitatea din Rotterdam, care subliniază cât este de important să se ţină cont de aceste diferenţe în prevenirea, observarea şi tratarea maladiilor cardiovasculare...
Riscul de infarct este mai mare la persoanele care îşi pierd locul de muncă (studiu) Riscul de infarct este mai mare la persoanele care îşi pierd locul de muncă, lucru care constituie o veste proastă în contextul actual. Pierderea locului de muncă ar putea mări riscul de criză cardiacă, arată un studiu publicat în revista 'Archives of International Medecine' şi menţionat de huffingtonpost...
Consumul de zmeură duce la scăderea riscului de boli cardiovasculare (studiu) Consumul de zmeură duce la scăderea riscului de boli cardiovasculare. Potrivit unor cercetători sud-coreeni, un extract de zmeură neagră ar putea reduce simptomele sindromului metabolic (care reuneşte cel puţin trei condiţii dintre obezitatea abdominală, hipertensiunea arterială, ateroscleroza, rezistenţa...
Semnele precoce ale îmbătrânirii anunţă un risc crescut de boli cardiace Persoanele la care sunt foarte vizibile semnele de îmbătrânire - căderea părului, riduri şi pungi de grăsime la nivelul pleoapelor - prezintă un risc crescut să dezvolte boli cardiace. 'Semnele vizibile de îmbătrânire reflectă vârsta biologică, nu pe cea cronologică', a spus dr Anne Tybjaerg-Hansen,...
Femeile cu muncă stresantă prezintă cu 40% mai multe riscuri de boli cardiovasculare Femeile care depun o muncă stresantă prezintă cu 40% mai multe riscuri de a suferi un atac de cord, cerebral sau de a fi operate pentru a se deschide o arteră obstrucţionată în comparaţie cu femeile a căror activitate este mai satisfăcătoare, potrivit unui studiu publicat duminică, informează AFP.
Relaţii foarte bune cu vecinii pentru reducerea riscului de criză cardiacă (studiu) Relaţii bune de vecinătate şi o atmosferă de coeziune socială ar putea reduce riscul unei crize cardiace, arată un studiu realizat de cercetători americani de la Universitatea Michigan, publicat marţi în revista Journal of Epidemiology and Community Health şi preluat de AFP.