Cele mai citite
 


Braşov: Un milion de zile de concedii medicale, anul trecut
joi, 18 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Braşov a înregistrat, anul trecut, un număr de 112.000 de concedii medicale, care totalizează un milion de zile.
Directorul instituţiei, dr.Elemer Wusinczky, a declarat, pentru AGERPRES, că numărul zilelor de concedii medicale în 2009 a fost în scădere faţă de anul 2008, cu 200.000.
'Oricum am plătit mai puţin de jumătate din numărul concediilor medicale pe 2009, pentru că unele au fost greşit întocmite şi au fost returnate. Greu de spus dacă toate concediile sunt date într-adevăr pentru că acea persoană este bolnavă. Dacă am putea face şi o analiză amănunţită a stării de sănătate a populaţiei, atunci am putea discuta altfel, dar deocamdată este greu de dovedit dacă sunt corect emise sau nu de către medicul de familie sau de către medicul specialist. Numai prin controale efectuate la domiciliu s-ar putea vedea situaţia clară a celor aflaţi în concediu medical', a arătat directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Braşov.
Pentru cele 112.000 de concedii medicale CJAS trebuie să plătească suma de 5 milioane de lei. La sfârşitul anului trecut, în judeţul Braşov, se înregistra un număr de 162.000 de salariaţi cu carte de muncă.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Braşov: Medici amendaţi pentru emiterea incorectă a concediilor medicale Un număr de 20 de medici dintre cei 75 controlaţi de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate în Braşov, Făgăraş şi Codlea au fost amendaţi în perioada 31 mai-9 iunie în baza OUG 158 /2010 privind emiterea de concedii medicale, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, preşedintele directorul general...
Cătălin Şeitan(CJAS Braşov): Noul contract cadru pentru furnizarea serviciilor medicale, centrat pe nevoile asiguraţilor Un număr de 695 din 702 de furnizori de servicii medicale aflaţi în relaţii contractuale până la 1 iulie cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Braşov au semnat actele adiţionale privind furnizarea respectivelor servicii, urmând să parafeze în luna în curs noul contract cadru, a informat luni...
Suceava: Sancţiuni contravenţionale pentru concedii medicale în neregulă Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Suceava a aplicat 20 de sancţiuni contravenţionale medicilor care au eliberat concedii medicale fără respectarea prevederilor legale.
Botoşani: Medic amendat pentru concedii medicale acordate la întâmplare Un medic de familie din judeţul Botoşani a fost amendat de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) după ce a prescris concedii medicale la întâmplare, a declarat, joi, pentru AGERPRES, directorul CJAS, Rodica Huţuleac.
Galaţi: Zeci de furnizori de servicii medicale, sancţionaţi de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Inspectorii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Galaţi au aplicat sancţiuni unui număr de 46 de furnizori de servicii medicale în primul semestru al anului, au anunţat, joi, reprezentanţii Biroului de control al instituţiei.
Botoşani: Medici sancţionaţi pentru concedii medicale greşite, iertaţi în instanţă Doi medici de familie din judeţul Botoşani, care au fost sancţionaţi contravenţional de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, pentru că au eliberat certificate medicale greşite, au scăpat de plata amenzilor.