Cele mai citite
 


Şcolile britanice avertizează cu privire la consumul de mefedronă, după moartea a doi adolescenţi
joi, 18 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Directorii şcolilor britanice au cerut guvernului să ia măsuri urgente pentru a interzice drogul numit mefedronă, în urma morţii a doi adolescenţi, produsă imediat după ce au consumat stupefiantele, transmite miercuri Efe.
Asociaţia Naţională a Directorilor de Şcoli a subliniat că drogul este la fel de periculos precum cele care fac parte din grupul A, respectiv heroina şi cocaina, iar din acest motiv guvernul ar trebui să ia în calcul interzicerea substanţei menţionate, deoarece în prezent este legală şi se poate cumpăra prin internet.

Avertizarea a fost lansată după ce adolescenţii Louis Wainwright, de 18 ani, şi Nicholas Smith, de 19, au murit luni la Scunthorpe (nordul Angliei), după ce au luat mefedronă, a cărei compoziţie chimică este similară amfetaminei.

Poliţia din Humberside (nordul Angliei) a precizat că Wainwright şi Smith consumaseră băuturi alcoolice cu câteva ore înainte de a fi găsiţi morţi.

Guvernul britanic a solicitat Consiliului consultativ cu privire la abuzul de droguri să evalueze şi să informeze despre riscul consumului de mefedronă, a informat postul public BBC.

Printre efectele secundare ale consumului de mefedronă se numără durerile de cap, ameţelile, palpitaţiile, tensiunea arterială ridicată, hemoragiile nazale, scăderea în greutate şi insomniile.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Raportul european privind drogurile: Consumul de heroină şi cocaină, în declin; sunt înlocuite de substanţele noi Consumul de heroină şi cocaină are tendinţe clare de declin, se arată în Raportul european privind drogurile 2014, realizat de către Observatorul European de Droguri şi Toxicomanii (EMCDDA) şi lansat marţi de Agenţia Naţională Antidrog (ANA).
Raport ANA: Urgenţele medicale cauzate de consumul de droguri sunt mai multe la bărbaţi decât la femei Cazurile de urgenţe medicale apărute ca urmare a consumului de droguri ilicite au cunoscut anul trecut o pondere crescută în rândul bărbaţilor - 80,9%, comparativ cu femeile - 19,1%, relevă Raportul naţional privind situaţia drogurilor pe anul 2012 lansat joi de ANA.
Studiu ANA: Heroina - cel mai consumat drog, fiind administrată în mare măsură în amestecuri Heroina este declarată drept cel mai consumat drog (95%), ea fiind administrată în cea mai mare măsură în amestecuri cu alte substanţe (cele mai populare fiind combinaţiile de heroină cu metadonă, cu noi substanţe psihoactive - NSP şi cu cocaină) - relevă un nou studiu realizat de specialiştii Agenţiei...
Raport ANA: Numărul deceselor asociate consumului de droguri, în creştere anul trecut Numărul cazurilor de deces asociate consumului de droguri a fost anul trecut în creştere faţă de 2011, tendinţa fiind de revenire la nivelul anilor 2007-2010, relevă Raportul naţional privind situaţia drogurilor pe anul 2012 lansat joi de ANA.
Dr. Lucian Vasiliu: Etnobotanicele au efecte mai grave decât cocaina sau heroina Consumul de substanţe etnobotanice are efecte mai grave decât consumul de heroină sau cocaină, a declarat, pentru AGERPRES, dr. Lucian Vasiliu, de la Centrul de Detoxifiere al Spitalului de Psihiatrie 'Alexandru Obregia'.
Prahova: 28 de persoane transportate la spital şi cinci morţi în accidentul de pe DN 1 Ploieşti, 5 feb/ Agerpres/- Cinci persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 28 au fost transportate la spital după ce un autocar în care se aflau 33 de oameni a intrat în coliziune, pe DN 1, la Strejnic, cu o autobasculantă încărcată cu nisip, din primele cercetări reieşind că de vină pentru producerea...