Cele mai citite
 


Medicamente în valoare de 75 de milioane de dolari, furate dintr-un depozit din SUA
joi, 18 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Medicamente în valoare de 75 de milioane de dolari fabricate de producătorul Eli Lilly&Company au fost furate în timpul unei furtuni puternice dintr-un depozit din statul american Connecticut în cursul weekendului, a anunţat marţi poliţia, citată de Reuters.
Hoţii au pătruns în depozitul companiei Lilly din oraşul Enfield sâmbătă seară sau duminică dimineaţă, în condiţiile în care ploua torenţial şi vântul bătea puternic, a declarat lt. Steven Kaselouskas, din cadrul poliţiei din localitate.

'Cu siguranţă nu vezi de multe ori un jaf de 50-75 de milioane de dolari în carieră. A fost o lovitură bine planificată', a precizat el.

Hoţii au reuşit să dezactiveze sistemul de alarmă din depozit, iar apoi au scos din interior zeci de paleţi cu antidepresive Prozac şi Cymbalta, antipsihotice Zyprexa şi alte medicamente ale producătorului Eli Lilly&Company.

Un angajat care lucra în depozit a văzut duminică după-amiază o gaură în acoperiş şi a anunţat poliţia. Potrivit lt. Kaselouskas, poliţia nu a primit informaţia că alarma cu care era dotat depozitul s-ar fi declanşat.

Conform sursei citate, este posibil ca medicamentele sustrase să fie valorificate pe piaţa neagră internă sau peste hotare, unde există o cerere mare pentru medicamentele fabricate în SUA datorită faptului că acestea sunt recunoscute pentru standardele lor de siguranţă.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Prozac este din nou un medicament ca toate celelalte /Le Monde/ Paris, 20 aug /Agerpres/ - Cu douăzeci de ani în urmă, antidepresivul Prozac era introdus în Franţa, la trei ani de la punerea sa în vânzare pe piaţa americană. Prozac este este numele comercial al fluoxetinei, descoperită şi brevetată de laboratorul american Eli Lilly. Din 2001, fluoxetina...
SUA: Unii deţinuţi de la Guantanamo au fost interogaţi când se aflau sub tratament cu psihotrope /raport/ Unii deţinuţi de la Guantanamo, cu o sănătate mintală fragilă, se aflau sub tratament medicamentos în timpul interogatoriilor, existând riscul ca aceste antipsihotice să le fi afectat capacitatea de a furniza informaţii demne de încredere, potrivit unui raport al Pentagonului după care AFP a obţinut...
SUA: Vânzările de medicamente au depăşit 300 de miliarde de dolari, în 2009 Vânzările de medicamente pe piaţa americană au înregistrat o creştere de 5,1 la sută, până la 300,3 miliarde de dolari în 2009, depăşind cu mult ritmul de creştere de 1,8 la sută, înregistrat în 2008, potrivit datelor prezentate, joi, de firma de consultanţă IMS Health, transmite Reuters.
O femeie din patru în SUA a avut prescrisă medicaţie pentru afecţiuni mentale În SUA, o femeie din patru a luat cel puţin un medicament pentru stări ca anxietate şi depresie anul trecut, potrivit unei analize a datelor medicale, relatează vineri Daily Mail.
SUA: Poliţia anunţă circa 20 de morţi în atacul armat din clubul de noapte din Orlando Aproximativ 20 de persoane au fost ucise în atacul armat care a avut loc la primele ore ale dimineţii de duminică în clubul de noapte Pulse, pentru homosexuali, din Orlando (Florida), a anunţat şeful poliţiei locale, John Mina, potrivit DPA.
SUA: "Accident major" în apropierea locului de desfăşurare a Miss Univers soldat cu un mort şi cel puţin 14 răniţi Poliţia din Las Vegas a anunţat duminică seară că a răspuns un apel care semnala un "accident major" în apropierea hotelului şi cazinoului în care s-a derulat concursul Miss Univers, iar oficiali din sistemul sanitar au anunţat un mort şi 14 răniţi, relatează Reuters.