Cele mai citite
 


Transformarea spitalelor comunale în centre medico-sociale
vineri, 6 martie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Oradea, 6 mar /Agerpres/ - Deputatul UDMR Derzsi Akos a anunţat, vineri, în conferinţă de presă, că va iniţia o propunere legislativă prin care să se desfiinţeze spitalele comunale din ţară, considerate ineficiente, şi să fie transformate în centre medico-sociale.

„Sunt foarte multe sesizări din teritoriu cu privire la eficienţa, mai exact ineficienţa, spitalelor comunale, unde performanţele sunt foarte reduse. Dacă ajunge acolo un pacient, în cele din urmă, în majoritatea cazurilor, tot este trimis la un spital municipal sau judeţean”, a spus Derzsi.

Acesta va propune transformarea spitalelor comunale în centre medico-sociale, ceea ce, de fapt, cam şi sunt, deoarece în aceste unităţi nu se efectuează operaţii sau alte intervenţii terapeutice, dar consumă din banii bugetului Sănătăţii, în detrimentul medicinei primare.
„Ştiţi cu toţii despre cota pe care trebuiau să o primească medicii de familie, care s-a redus cu 40% din buget. Şi la nivelul spitalelor este o reducere de 12% şi cred că este ineficientă menţinerea acestor spitale comunale”, a spus parlamentarul.
Deputatul a spus că s-a mai încercat acest lucru şi altă dată, dar nu s-a putut realiza din partea opoziţiei acestor instituţii.
Derzsi a mai precizat că va demara acest proiect, dar nu înainte de a duce „o muncă de convingere” cu cei care lucrează în acest sistem. AGERPRES/ (Eugenia Paşca)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII ÎN JUDEŢE Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Corespondenţi în săptămâna 9-13 mai
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 11 - 15 iulie:
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 9 - 13 mai:
Bani mai puţini pentru servicii medicale Alexandria, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman a încheiat cu furnizorii de servicii medicale din judeţ 470 de contracte pentru 2009, un an în care bugetul total administrat de această instituţie reprezintă 81,60 la sută în comparaţie cu banii gestionaţi în 2008.
Casa de Pensii Bucureşti primeşte cereri pentru bilete de tratament Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Pensii a Municipiului Bucureşti primeşte, în această perioadă, cereri de acordarea biletelor de tratament pentru acest an.
Iniţiativă legislativă pentru fonduri pentru sănătate Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Un Comitet de Iniţiativă Legislativă Cetăţenească a început strângerea de semnături de la pacienţi pentru creşterea fondurilor alocate sănătăţii.