Cele mai citite
 


Iaşi: Ministrul Apărării susţine cauza unui spital de urgenţe
joi, 18 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul Apărării, Gabriel Oprea, a dat asigurări, miercuri, că va acorda tot sprijinul pentru ca imobilul care se află în construcţie de mai bine de 16 ani în curtea Spitalului Clinic de Urgenţe să devină funcţional.
Ministrul Oprea a afirmat că este în curs de derulare un proiect în colaborare cu Consiliul Judeţean Iaşi, prin care se doreşte îmbunătăţirea condiţiilor la Spitalul de Urgenţe, el declarându-se impresionat de starea actualelor pavilioane ale unităţii medicale, care au fost construite acum mai bine de 125 de ani.

''Bolnavii de aici mi-au spus că medicii care îi tratează sunt niste profesionişti. M-a impresionat şi echipa profesionistă, aşa că suntem dispuşi să ajutăm acest proiect, după cum am discutat şi în şedinţa de dimineaţă. Consider că merită condiţii mai bune. Am multe defecte, dar printre calităţi este faptul că mă ţin de cuvânt'', a declarat ministrul Oprea.

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, susţine că va pune la dispoziţia medicilor cazarme dezafectate şi, împreună cu Biserica Ortodoxă, va încerca să soluţioneze problemele sociale ale celor fără locuinţă.

Municipiul Iaşi, unul dintre cele mai mari centre universitare din ţară şi care deserveşte toate judeţele din zona estică a ţării, nu are un spital în care un bolnav să îşi poată efectua toate investigaţiile medicale. Din această cauză, victimele accidentelor sunt plimbate de la un spital la altul, acestea aflându-se la distanţe destul de mari.

Actualul Spital Clinic de Urgenţe ''Sfântul Ioan'' din Iaşi funcţionează în mai multe clădiri ce au aparţinut unei vechi familii boiereşti, unde bucăţi din tavanele aflate în stare avansată de degradare cad peste pacienţii care sunt nevoiţi să doarmă şi câte trei în două paturi, în lipsa unor spaţii adecvate. Din cauză că nu există ascensor, pacienţii recent operaţi sunt transportaţi cu targa, pe scări, către secţia de Terapie Intensivă aflată la parterul imobilului.

În curtea Spitalului Clinic de Urgenţe se construieşte, de mulţi ani, un imobil care a avut iniţial destinaţia unui spital de urgenţe demn pentru secolul în care ne aflăm.

Parlamentarii democrat-liberali locali au cerut, în perioada 2004-2008, ca noua clădire din curtea Spitalului Clinic de Urgenţe ''Sfântul Ioan'' din Iaşi să rămână cu destinaţia şi denumirea de Institut Regional de Oncologie, deşi imobilul a fost proiectat şi construit după necesităţile unui spital de urgenţe, fiind prevăzut chiar şi cu o pistă de aterizare a elicopterelor. Ca argument, democrat-liberalii au invocat numărul mare de bolnavi de cancer nevoiţi să se trateze în alte clinici universitare din ţară în lipsa unei astfel de instituţii medicale.

La scurt timp după alegerile din 2008, s-a ajuns la consensul ca în noua clădire să funcţioneze atât un Institut Regional de Oncologie, cât şi un Spital Clinic de Urgenţe, urmând ca în 2010 să fie finalizate lucrările.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: La Terapie Intensivă, după ce s-au dat cu sacul pe pârtie Trei studenţi au ajuns la Unitatea de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' din Iaşi după ce s-au accidentat în timp ce alunecau cu folia?pe pârtie.
Iaşi: Bolnavii de cancer internaţi la spitalul Sf. Spiridon, mutaţi la Institutul Regional de Oncologie Aproximativ 100 de pacienţi ai Clinicii de Oncologie din cadrul Spitalului Sf. Spiridon din Iaşi vor fi mutaţi în imobilul în care funcţionează Institutul Regional de Oncologie (IRO), susţin reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică.
Iaşi: Număr mare de pacienţi la UPU Peste 190 de persoane au ajuns, în ultima gardă, la Spitalul Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' din Iaşi, numărul acestora fiind cu 30-40 % mai mult faţă de perioadele anterioare, a declarat vineri, pentru AGERPRES, dr. Tudor Ciuhodaru, coordonatorul Unităţii de Primire a Urgenţelor (UPU) din cadrul spitalului...
Deputatul Ciuhodaru: Susţin includerea Spitalului de Urgenţe în mapa şedinţei de Guvern de la Iaşi Deputatul Tudor Ciuhodaru, membru al Comisiei de Sănătate a Camerei Deputaţilor, susţine includerea printre priorităţile agendei guvernamentale din 17 martie adoptarea unei Hotărâri de Guvern care să asigure finalizarea cât mai rapidă a Spitalului Clinic de Urgenţe din Copou pentru ca pacienţii aflaţi...
Iaşi: Proiect privind înfiinţarea unui Centru de Boli Cardiovasculare;capacitatea de cazare să crească de la 130 la 400 de paturi Reprezentanţii Institutului de Boli Cardiovasculare din Iaşi doresc să îşi extindă activitatea, prin înfiinţarea unui Centru de Boli Cardiovasculare, astfel încât capacitatea de cazare să crească de la 130 la 400 de paturi, 40 dintre acestea fiind destinate copiilor cu astfel de afecţiuni.
Iaşi: Protest la Spitalul de Urgenţe 'Sf. Ioan' Câteva zeci de persoane, actuali sau foşti pacienţi, s-au adunat, sâmbătă, în curtea Spitalului Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' din Iaşi pentru a-şi arăta nemulţumirea faţă de decizia guvernanţilor de a desfiinţa unitatea sanitară şi de a o comasa cu Spitalul 'Sf. Spiridon'.