Cele mai citite
 


Bistriţa-Năsăud: Peste 2.800 de persoane au contactat viroze respiratorii într-o săptămână
joi, 18 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 2.800 de bistriţeni au contactat în ultima săptămână diverse forme de viroze respiratorii, cei mai mulţi pacienţi fiind copii până în 14 ani, potrivit datelor afişate, miercuri, pe site-ul Autorităţii de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud.
Faţă de începutul lunii martie a anului trecut, numărul cazurilor de viroze respiratorii a crescut cu aproape 50%, în condiţiile în care diferenţele de temperatură au fost mult mai bruşte şi mai dese.

Dintre bolnavi, 2.653 au fost diagnosticaţi cu infecţii respiratorii acute, 42 ajungând pe patul de spital. Cei mai mulţi pacienţi au vârsta cuprinsă între 5 şi 14 ani (1.091 cazuri, 12 internări) şi între 1 şi 4 ani (655 cazuri, 13 internări). De asemenea, zece bebeluşi care nu au împlinit încă un an se află internaţi în spital, din cauza răcelilor.

Săptămâna trecută au mai fost raportate 176 cazuri de pneumonie, cu 33 de internări, cei mai expuşi fiind pacienţii între 30 şi 64 ani (48 cazuri, trei internări) şi cei între 1 şi 4 ani (37 cazuri, 14 internări). Lor li se adaugă opt bebeluşi cu pneumonie, dintre care cinci au necesitat internarea.

În plus, s-au înregistrat şi trei cazuri de gripă, pentru toate fiind nevoie de tratament spitalicesc, pacienţii având între 15 şi 64 ani.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bistriţa-Năsăud: Aproape 2.500 de bistriţeni cu viroze respiratorii, într-o săptămână; un pacient diagnosticat cu gripă sezonieră Aproximativ 2.500 de bistriţeni au ajuns săptămâna trecută la medic cu diverse forme de viroze respiratorii, potrivit datelor publicate miercuri pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bistriţa-Năsăud, unul dintre aceştia fiind spitalizat cu gripă sezonieră. Numărul pacienţilor a crescut, faţă...
Bistriţa-Năsăud: Aproape 30 de bebeluşi internţi în spital cu pneumonie şi viroze în numai o săptămână Un număr de 27 de bebeluşi din Bistriţa-Năsăud, cu vârsta de până la un an, au ajuns în spital săptămâna trecută, 19 dintre aceştia fiind diagnosticaţi cu pneumonie, iar alţi opt cu infecţii acute ale căilor respiratorii superioare, potrivit datelor publicate miercuri pe site-ul Direcţiei de Sănătate...
Bistriţa-Năsăud: Peste 1.700 de copii cu diverse forme de viroze în ultima săptămână Peste 1.700 de copii din judeţul Bistriţa-Năsăud au ajuns la medic săptămâna trecută cu diverse forme de viroze respiratorii, dintre care 48 au necesitat internarea, potrivit datelor afişate marţi pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică.
Bistriţa-Năsăud: 4.000 de bistriţeni diagnosticaţi cu infecţii respiratorii într-o săptămână Un număr de 4.000 de bistriţeni care s-au prezentat la medic săptămâna trecută au fost diagnosticaţi cu diverse forme de infecţii respiratorii, de la viroze până la pneumonii şi gripă sezonieră, potrivit datelor afişate marţi pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud.
Bistriţa-Năsăud: Numărul virozelor respiratorii, dublat într-o singură săptămână Peste 1.700 de bistriţeni s-au prezentat la medic în ultima săptămână cu diverse forme de viroze respiratorii, numărul acestora dublându-se faţă de prima săptămână a lunii ianuarie, potrivit datelor centralizate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Bistriţa-Năsăud.
Bistriţa-Năsăud: Peste zece cazuri de gripă, semnalate într-o singură săptămână în judeţ Medicii de familie din judeţul Bistriţa-Năsăud au raportat, în intervalul 28 martie - 3 aprilie, un număr de 12 cazuri de gripă, dintre care opt la persoane cu vârsta cuprinsă între 15 şi 49 ani, două la copii cu vârsta între 5 şi 14 ani, iar restul la persoane de peste 50 ani, potrivit datelor afişate...