Cele mai citite
 


Criză de heparină în spitalele din Cluj
joi, 18 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalele din Cluj se confruntă cu o criză acută de heparină şi sunt nevoite să folosească un anticoagulant care este de câteva ori mai scump.
Potrivit directorului adjunct al Spitalului Judeţean Cluj, Anca Cerghizan, situaţia a început să se înrăutăţească în luna ianuarie, iar Institutul Inimii mai are pe stoc doar atâta heparină cât să ajungă pentru patru zile.

Soluţia găsită a fost de înlocuire a heparinei, un anticoagulant care costă 5 lei, cu un alt produs, care costă 100 de lei.

Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Cluj a fost înştiinţată de această situaţie şi a anunţat Ministerul Sănătăţii, iar acum se aşteaptă ajutorul autorităţii centrale.

'Heparina este un anticoagulant folosit pe scară largă în spitalele româneşti pentru tratarea infarctului miocardic, în procedurile de dializă şi la neurologie sau ortopedie. Fără administrarea heparinei apare riscul de creştere a toxinelor din corp, implicit instalarea decesului la bolnavii cu dializă', a explicat medicul primar Ioan Hosu.

Potrivit medicilor clujeni, cu o situaţie asemănătoare se confruntă şi alte spitalele din Mureş.

Criza de heparină a apărut în urma faptului că în România o singură firmă importă şi distribuie medicamentul.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Activitatea Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani, verificată de Ministerul Sănătăţii Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii (MS) va verifica activitatea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Botoşani în urma unor neclarităţi legate de autorizarea Sanatoriului de neuropsihiatrie Podriga, se arată într-un comunicat de presă remis joi de MS.
Cluj: Centrul de dializă din Dej al companiei Fresenius NephroCare nu se va închide Centrul de dializă din Dej al companiei Fresenius NephroCare - cel mai mare operator de servicii private de dializă din România - nu se va închide, iar bolnavii de rinichi vor beneficia în continuare de asistenţa medicală de care au nevoie, au anunţat, luni, după discuţii derulate la Palatul Administrativ...
Senatorul Marius Nicoară (PNL) cere reacţia rapidă a Guvernului în criza medicamentelor din Cluj Senatorul PNL Marius Nicoară cere o reacţie imediată a Guvernului la criza medicamentelor, pe care o consideră 'devastatoare pentru bolnavii care depind de ele' sau pentru pensionarii care îşi împart banii între datorii, mâncare şi sumele pe care trebuie să le plătească la farmacie.
DSP Mureş a sesizat Ministerul Sănătăţii încă din 2014 asupra unui produs al Hexi Pharma Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Mureş a sesizat Ministerul Sănătăţii încă din anul 2014 asupra produsului biocid Polyiodine achiziţionat de Hexi Pharma, după ce a depistat neconcordanţe între avizul de plasare pe piaţă şi informaţiile de pe etichetă.
Dr. Cătălin Apostolescu: România se confruntă cu o criză de ser antirabic România se confruntă cu o criză de ser antirabic, a declarat joi pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al Institutului Matei Balş, doctor Cătălin Apostolescu.
Mureş: ADV România propune înfiinţarea unei comisiei de intervenţie pentru bolnavii cu HIV/SIDA Şefa centrului Mureş al Fundaţiei Alături de Voi (ADV) România, Carmen Speranţa Ciulea, a declarat, marţi, că în urma unor discuţii purtate, la Târgu Mureş, cu reprezentanţii instituţiilor sociale de stat şi cu o serie de organizaţii neguvernamentale de anul viitor aici s-ar putea înfiinţa o comisie...