Cele mai citite
 


Organizaţia 'Salvaţi Copiii' preocupată de posibila excludere a copiilor hiperactivi din şcoli şi grădiniţe
joi, 18 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Organizaţia 'Salvaţi Copiii' îşi exprimă, într-o scrisoare trimisă, miercuri, ministrului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, îngrijorarea faţă de o serie de abuzuri ce au fost semnalate organizaţiei cu privire la situaţia copiilor diagnosticaţi cu ADD/ADHD (tulburare de hiperactivitate şi/sau deficit de atenţie) integraţi în şcoli şi grădiniţe.
Salvaţi Copiii solicită ministrului Funeriu transmiterea către Inspectoratele Şcolare a unei adrese în care să se explice necesitatea menţinerii copiilor diagnosticaţi cu ADHD în colectivele în care sunt integraţi şi crearea de contexte educaţionale optime în care potenţialul acestor copii să fie valorificat.

Totodată, Organizaţia atrage atenţia asupra necesităţii dezvoltării de soluţii educaţionale pentru copiii cu nevoi educaţionale speciale, prin pregătirea adecvată a cadrelor didactice şi normarea de resurse umane specializate - psiholog educaţional, consilier şcolar, profesor itinerant/de sprijin în fiecare unitate de învăţământ.

Potrivit unui comunicat transmis, AGERPRES, Salvaţi Copiii evidenţiază că într-un număr îngrijorător de mare de grădiniţe şi şcoli generale sunt exercitate presiuni asupra familiilor în care copilul diagnosticat cu ADHD în vederea excluderii acestuia din colectivul de elevi şi mutării lui într-o altă unitate.

Organizaţia 'Salvaţi Copiii' este nemulţumită că în clasele/grupele în care sunt integraţi copiii cu ADHD sunt utilizate tehnici şi metode de disciplinare care generează efecte negative asupra dezvoltării psihosociale a acestor copii.

''Utilizarea unor sancţiuni de tipul 'mustrare în faţa clasei şi/sau în faţa consiliului clasei/consiliului profesoral', 'eliminarea de la cursuri pe o perioadă de 3-5 zile', însoţite de scăderea notei la purtare, deşi statuate în Regulamentul de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar, reprezintă forme de abuz emoţional cu consecinţe negative pentru evoluţia psihologică şi socială a elevilor. Aceste tipuri de acţiuni pot întări comportamentul negativ al copilului, pot genera abandonarea şcolii şi scăderea performanţelor şcolare şi pot afecta dezvoltarea psihologică şi socială a copilului'', declară Gabriela Alexandrescu, preşedinte executiv Salvaţi Copiii.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: Proiect destinat copiilor cu ADHD, în premieră naţională la Cluj -Napoca Asociaţia "Paşi Înainte" va derula, în premieră naţională, la Cluj-Napoca, un proiect destinat copiilor cu Deficit de Atenţie şi Hiperactivitate Dezordonată (ADHD - Attention Deficit Hyperactivity Disorder).
Studiu despre simptomul ADHD Iaşi, 13 mai /Agerpres/ - Părinţii din România care au copii cu simptom ADHD (deficit de atenţie şi hiperactivitate - n.r.) sunt deosebit de preocupaţi de viitorul acestora, potrivit unui studiu prezentat, miercuri, la Iaşi, de specialiştii în domeniu.
Dieta in ADHD ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder) se traduce in romana prin Deficit de Atentie / Tulburare Hiperkinetica si se refera la un comportament bazat pe o combinatie dintre neatentie, hiperactivitate si impulsivitate ce afecteaza buna functionare a individului la scoala sau acasa. Simtomele...
Laptele matern poate reduce riscul apariţiei sindromului de hiperactivitate la copii Tel Aviv, 20 aug /Agerpres/- Cercetătorii israelieni au descoperit că copiii alăptaţi la sân prezintă un risc mai redus de a dezvolta tulburarea caracterizată prin hiperactivitate însoţită de deficit de atenţie (ADHD - Attention Deficit Hyperactivity Disorder) decât cei care au fost hrăniţi cu lapte...
O alimentaţie mai echilibrată ar putea fi benefică pentru copiii care suferă de sindromul de hiperactivitate (ADHD) Washington, 9 ian /Agerpres/- O alimentaţie mai echilibrată ar putea fi benefică pentru copiii care suferă de tulburarea caracterizată prin hiperactivitate însoţită de deficit de atenţie (ADHD - Attention Deficit Hyperactivity Disorder), în cazul în care tratamentul medicamentos şi alte terapii nu dau...
Pesticidele din legume şi fructe, responsabile de sindromul de hiperactivitate (ADHD) la copii Oameni de ştiinţă de la universităţile Harvard /SUA/ şi Montreal /Canada/ au ajuns la concluzia, în urma unor studii coordonate, că pesticidele din legume şi fructe sunt în cele mai multe dintre cazuri factorul major responsabil de apariţia sindromului ADHD (Deficit de Atenţie şi Hiperactivitate) la...