Cele mai citite
 


Medicii de familie cer suplimentarea fondurilor pentru Sănătate
joi, 18 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Reprezentanţii medicilor de familie le solicită autorităţilor din Sănătate, prin intermediul unui memoriu, să găsească fondurile necesare pentru finanţarea sistemului sanitar.
Reprezentanţii Federaţiei Naţionale a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF) şi ai Societăţii Naţionale de Medicina Familiei / Medicină Generală (SNMF) au depus în acest sens un memoriu la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, la Ministerul Sănătăţii şi la Colegiul Medicilor din România, informează un comunicat remis miercuri.

Cadrele medicale le reamintesc oficialilor din Sănătate că în Uniunea Europeană procentul mediu alocat asistenţei medicale primare este de 12% iar venitul medicilor este şi de cinci ori mai mare decât venitul mediu naţional. Din acest motiv, medicii de familie solicită ca în acest an să se aloce 10% din fondul naţional unic de asigurări sociale de sănătate pentru medicina primară.

De asemenea, FNPMF şi SNMF reclamă faptul că salariile medicilor de la alte specialităţi prevăzute în grila de salarizare a personalului din sistemul bugetar sunt mai mari decât cele ale medicilor de familie.

'Structura minimă de personal a unui cabinet medical în contract cu casa de asigurări este de un medic specialist de medicină de familie şi o asistentă medicală. Un astfel de cabinet deserveşte un minim de 1.000 de asiguraţi, iar din veniturile cabinetului rezultate din furnizarea de servicii asiguraţilor din listă trebuie să se asigure atât veniturile medicului, cât şi ale asistentei' - se arată în comunicatul de presă.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
CMR: MS şi CNAS au creat un focar conflictual în sistemul sanitar Colegiul Medicilor din România (CMR) şi-a manifestat marţi indignarea faţă de faptul că Ministerul Sănătăţii (MS) şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) ar fi creat un 'focar conflictual' în sistemul românesc de sănătate, prin contractul-cadru privind asistenţa medicală în sistemul de asigurări...
Comunicat de presă - Guvern COMUNICAT DE PRESÃ
Ministerul Sănătăţii atenţionează medicii de familie să acorde asistenţă medicală pacienţilor de pe listele lor Ministerul Sănătăţii le-a atras atenţia marţi tuturor medicilor de familie că, în conformitate cu contractul pe care îl au încheiat cu casele de asigurări de sănătate, sunt obligaţi să le acorde asistenţă medicală pacienţilor de pe listele lor.
Prahova: Medicii de familie nu vor semna contractul-cadru cu CNAS Medicii de familie nu vor semna contractul-cadru cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, a anunţat, vineri, la Sinaia, preşedintele Federaţiei Patronatelor de Medicina Familiei, Doina Mihăilă.
RETROSPECTIVÃ Pachetul de servicii medicale de bază, actualizarea listei cu medicamente şi carduri de sănătate - noutăţi în 2014 Introducerea pachetului de servicii medicale de bază, actualizarea după şase ani a listei de medicamente compensate şi gratuite şi distribuirea cardurilor de sănătate au fost principalele schimbări din sistem în acest an.
CNAS precizează că a avut mai multe consultări cu medicii de familie privind noul Contract-cadru Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a precizat, miercuri, că a avut mai multe runde de consultări cu Societatea Naţională de Medicina Familiei (SNMF) şi Federaţia Naţională a Patronatelor Medicilor de Familie pe tema Contractului-cadru şi a normelor de aplicare a acestuia, încă din luna octombrie...