Cele mai citite
 


Dotare de ultimă generaţie la Centrul de Transfuzii Ploieşti
miercuri, 4 martie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Ploieşti, 4 mar /Agerpres/ - La Centrul de Transfuzii Ploieşti a fost instalată, din această lună, o tehnologie de ultimă generaţie care permite recoltarea trombocitelor din sânge.

Potrivt dr. Georgeta Hanganu, directorul Centrului de Transfuzie Sangvină Ploieşti, aparatul este binevenit pentru bolnavii de cancer, cu ajutorul acestuia, la care este conectat donatorul, sângele este centrifugat, separându-se astfel plasma şi trombocitele.

După 40 de minute, în care se pot colecta 200 de mililitri de trombocite, sângele ajunge din nou în corpul donatorului.
Practic, cel care vine la centru nu donează sânge, ci doar celule. Nu toţi donatorii pot trece pe la aparatul de afereză, ci doar cei care au minim 10 donări şi sunt dispuşi să stea aproape o oră conectaţi la aparatul care separă celulele.
Dr. Georgeta Hanganu a mai afirmat că prin "aparatul de afereză" se obţine de la un singur donator o concentraţie trombocitară foarte mare.
După dotarea Centrului de Transfuzii Ploieşti cu acest aparat au venit să doneze trombocite 15 prahoveni. AGERPRES/(Ioana Zoica)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII ÎN JUDEŢE Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Corespondenţi în săptămâna 9-13 mai
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 11 - 15 iulie:
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 9 - 13 mai:
Bani mai puţini pentru servicii medicale Alexandria, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman a încheiat cu furnizorii de servicii medicale din judeţ 470 de contracte pentru 2009, un an în care bugetul total administrat de această instituţie reprezintă 81,60 la sută în comparaţie cu banii gestionaţi în 2008.
Casa de Pensii Bucureşti primeşte cereri pentru bilete de tratament Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Pensii a Municipiului Bucureşti primeşte, în această perioadă, cereri de acordarea biletelor de tratament pentru acest an.
Iniţiativă legislativă pentru fonduri pentru sănătate Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Un Comitet de Iniţiativă Legislativă Cetăţenească a început strângerea de semnături de la pacienţi pentru creşterea fondurilor alocate sănătăţii.