Cele mai citite
 


Chile va vaccina minori împotriva gripei în zonele lovite de cutremur
duminică, 21 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministerul chilian al Sănătăţii a anunţat joi că va lansa o campanie de vaccinare împotriva gripei pentru protecţia copiilor în regiunile lovite de cutremur, transmite agenţia Xinhua.
Copiii cu vârste de la patru la 17 ani din O'Higgins, Maule, Araucania şi Bio Bio vor fi vaccinaţi, potrivit unui comunicat.

Aceşti copii se vor adăuga unui program existent ce demarează la 22 martie, guvernul planificând deja vaccinarea personalului medical, a femeilor gravide, copiilor sub doi ani şi pensionarilor cu boli cronice.

'Am stabilit grupurile ce vor fi protejate şi ele vor fi foarte diferite în zonele lovite de cutremur comparativ cu restul ţării', a declarat Liliana Jadue, responsabilă însărcinată cu campania la Radioul Bio Bio.

Cutremurul devastator de la 27 februarie a ucis în jur de 630 de persoane şi a lăsat fără adăpost alte 500.000.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Călăraşi: Campania de vaccinare împotriva gripei noi, în plină desfăşurare Campania de vaccinare a personalului medical şi a elevilor împotriva gripei cu virus A/H1N1 este în plină desfăşurare, a susţinut, joi, medicul epidemiolog Camelia Truică.
Călăraşi: Campanie de vaccinare antituberculoză a copiilor neimunizaţi până acum Campania de vaccinare a copiilor născuţi în intervalul ianuarie-iunie şi care nu au fost imunizaţi până la această dată împotriva tuberculozei va începe joi în judeţul Călăraşi.
Suceava: Campanie de vaccinare antirabică în 30 de fonduri de vânătoare din judeţ Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Suceava a demarat, luni, campania de vaccinare antirabică manuală a vulpilor, care se va derula în judeţ până pe 15 decembrie, a declarat presei directorul DSVSA Suceava, Octavian Ilişoi.
Sanofi lansează în Filipine, în premieră mondială, o campanie de vaccinare împotriva febrei dengue Grupul francez farmaceutic Sanofi a lansat luni în Filipine programul de vaccinare publică împotriva febrei dengue, o premieră mondială pentru produsul său 'Dengvaxia', a cărui creare a necesitat 20 de ani de cercetare şi investiţii în valoare de 1,5 miliarde de euro, informează agenţia France Presse...
Suceava: Campanie de vaccinare la Mironu, unde evoluzează un focar de oreion Copiii din satul sucevean Mironu, în comuna Valea Moldovei, sunt vaccinaţi împotriva oreionului, după ce de la începutul anului în localitate au fost înregistrate peste 60 de cazuri de îmbolnăviri, unele necesitând internare din cauza complicaţiilor apărute.
Cluj: Campanie de vaccinare a romilor împotriva hepatitei A Consiliul Judeţean Cluj, în colaborare cu Direcţia de Sănătate Publică, organizează, în perioada 8 - 13 iulie, o campanie de conştientizare asupra importanţei vaccinării împotriva hepatitei A în localitatea Pata Rât, unde trăieşte o importantă comunitate de romi.