Cele mai citite
 


Obama amână turneul său în Asia pentru a se concentra asupra votului crucial al asigurărilor de sănătate
duminică, 21 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, şi-a amânat turneul în Asia până în iunie pentru a rămâne la Washington în aşteptarea unui posibil vot crucial duminică asupra reformei sale a asigurărilor de sănătate, transmite Associated Press.
Purtătorul de cuvânt al Casei Albe Robert Gibbs a declarat joi că preşedintele este dezamăgit şi regretă că este nevoit să îşi amâne vizitele în Indonezia şi Australia, dar că le-a spus liderilor acestor ţări că sănătatea este o prioritate crucială.

'Preşedintele consideră acum că cel mai potrivit pentru el este să rămână la Washington să vadă ce se întâmplă', a afirmat purtătorul său de cuvânt.

Obama îşi amânase deja plecarea în Indonezia şi Australia de joi până duminică pentru a putea veni în sprijinul democraţilor din Congres în ultimele momente dinaintea votului pentru plan.

Personalul de la Casa Albă a încercat să găsească o modalitate de a mai amâna cu câteva zile acest turneu, dar începând de joi dimineaţă, era clar că singura cale pentru preşedinte de a pleca în Australia şi Indonezia ar fi fost să părăsească Washingtonul la începutul după-amiezii de duminică.

Obama a luat decizia finală în timpul unei scurte întâlniri în Biroul Oval joi dimineaţă cu principalii săi consilieri, inclusiv cu şeful său de cabinet Rahm Emmanuel şi cu consilierul pentru securitate naţională James Jones.

Democraţii din Camera Reprezentanţilor cred că sunt pe calea cea bună pentru a vota duminică un plan de 940 de miliarde de dolari ce va extinde asigurările pentru milioane de americani. Dacă el va trece, Senatul va începe să efectueze unele modificări la plan în următoarea săptămână.

Legiuitorii democraţi au salutat decizia preşedintelui de a rămâne la Washington.

Ultima versiune a acestui plan de reformă a asigurărilor medicale, ce urmează să le furnizeze unui număr de cel puţin 31 de milioane de americani care nu dispun de ele, ar reduce deficitul american cu 138 de miliarde de dolari pe 10 ani /2010-2019/, potrivit Biroului de Buget al Congresului american/ CBO/, o entitate independentă însărcinată cu realizarea de analize bugetare pentru Congres.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Întors din vacanţă, Obama are o agendă încărcată pentru ultimele luni ale preşedinţiei sale Preşedintele american Barack Obama s-a întors duminică seara la Washington din ultima sa vacanţă în calitate de preşedinte al SUA, pentru o agendă care va presupune viitoare bătălii cu un Congres aflat sub controlul republicanilor şi obişnuita campanie în susţinerea democratei Hillary Clinton, informează...
Barack Obama a promulgat reforma istorică a asigurărilor de sănătate Barack Obama a promulgat marţi reforma istorică a asigurărilor de sănătate vizând extinderea asigurării la 32 de milioane de americani, relatează agenţiile internaţionale de presă.
Barack Obama propune includerea a patru idei republicane în proiectul său de reformă a sănătăţii Preşedintele american, Barack Obama, a propus marţi includerea în proiectul de lege al reformei sanitare a patru iniţiative ale aleşilor republicani, pentru a obţine susţinerea acestora în adoptarea legii, relatează AFP.
SUA: Preşedintele Obama salută decizia Curţii Supreme de validare a reformei sistemului de sănătate Preşedintele american Barack Obama a salutat decizia Curţii Supreme care i-a validat reforma sistemului de sănătate, aşa-numita 'Obamacare', din 2010, hotărârea celei mai înalte instanţe garantând că 6,4 milioane de persoane vor continua să primească ajutoare federale pentru asigurări de sănătate, relatează...
Obama îi avertizează pe republicani asupra confruntărilor legate de sănătate Preşedintele Statelor Unite Barack Obama i-a avertizat vineri pe adversarii săi republicani asupra tentativelor de a încearca să meargă până la criza bugetară pentru a-i contracara aplicarea reformei legate de asistenţa medicală.
Obama în război cu dreapta religioasă Republicanii au lansat un război moral împotriva lui Barack Obama care susţine o lege prevăzută în reforma sistemului medical, potrivit căreia şcolile, spitalele şi organizaţiile caritabile vor primi fonduri pentru cumpărarea de anticoncepţionale. Ei au aprins fitilul unui limbaj incendiar, calificâ...