Cele mai citite
 


Vâlcea: Măsuri de reducere a costurilor la Serviciul Judeţean de Ambulanţă
duminică, 21 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Conducerea Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) a luat un set de măsuri pentru redresarea situaţiei economico-financiare a instituţiei, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, directorul ambulanţierilor vâlceni, Alecsandru Maiorescu.
Pentru diminuarea cheltuielilor, Alecsandru Maiorescu spune că s-au eliminat gărzile pentru medici în timpul săptămânii, s-a redus numărul de ore suplimentare, s-a tăiat salariul de merit pentru comitetul director, restul salariului de merit pentru personal s-a redus de la 15% la 7,5%, telefoanele mobile au fost restricţionate numai pentru convorbiri în interesul serviciului, pe foile de parcurs vor fi trecute distanţele până la destinaţie.
'Sper să nu îmi pun sindicatele în cap, dar eu cred că toată lumea înţelege că instituţia noastră merge pe subfinanţare. De exemplu, noi avem efectuate servicii de 16,3 milioane de lei, dar CJAS ne-a dat numai 13 milioane. Diferenţa - nu avem speranţe. Acestea sunt servicii suplimentare. Nu poţi ca atunci când te sună omul că îl doare inima să îi răspunzi că luna viitoare venim să te ajutăm pentru că am consumat bugetul', a precizat directorul SJA.
Maiorescu speră ca şi spitalele să respecte un ordin în vigoare, în sensul că, 'atunci când ambulanţa este solicitată pentru a transporta un pacient către un spital din alt oraş şi dacă nu este o urgenţă, să contribuie la costuri', a spus directorul SJA Vâlcea.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vâlcea: Serviciul Judeţean de Ambulanţă deschide o nouă staţie în comuna Tetoiu Serviciul Judeţean de Ambulanţă Vâlcea a deschis un nou punct în comuna Tetoiu, care va deservi şase localităţi, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, primarul localităţii, Antonie Lucian.
Vâlcea: Ambulanţierii au decis să nu mai asigure transportul pacienţilor din Spitalul de Urgenţă la alte unităţi sanitare Serviciul Judeţean de Ambulanţă a hotărât să sisteze cursele pentru pacienţii din Spitalul de Urgenţă Vâlcea către ale unităţi sanitare, în lipsa unui contract cadru prin care spitalul să achite costul acestui transport.
Vâlcea: Conflictul dintre ambulanţieri şi Spitalul Judeţean de Urgenţă s-a încheiat prin semnarea contractului Consiliul Judeţean Vâlcea a reuşit joi să dezamorseze conflictul dintre Serviciul Judeţean de Ambulanţă şi Spitalul de Urgenţă, în urma căruia ambulanţierii refuzaseră să mai transporte bolnavi din unitatea sanitară vâlceană către alte unităţi de profil.
Vâlcea: Liberalul Cristian Buican cere reînnoirea parcului auto al Serviciului de Ambulanţă Deputatul liberal Cristian Buican a solicitat joi, într-o conferinţă de presă, Ministerului Sănătăţii repartizarea de urgenţă de noi autosanitare pentru Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SAJ) Vâlcea, în condiţiile în care parcul auto al acestuia nu corespunde din punct de vedere numeric şi tehnic.
Brăila: Serviciul Judeţean de Ambulanţă a avut în 2015 aproximativ 56.000 de intervenţii Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SAJ) Brăila a intervenit anul trecut în aproximativ 56.000 de urgenţe medicale, după cum a informat luni managerul instituţiei, dr. Viorica Uscatu.
Serviciul Judeţean de Ambulanţă Tulcea: Petiţia on-line pentru reînfiinţarea unei ambulanţe la Sulina, inoportună Petiţia lansată pe o reţea de socializare pentru reînfiinţarea la Sulina a unui punct al Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) Tulcea nu este considerată un demers oportun de către conducerea instituţiei publice.