Cele mai citite
 


Competiţii sportive pentru tinerii cu Sindromul Down
duminică, 21 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Competiţii de fotbal, baschet şi abilităţi individuale, pentru tinerii cu sindromul Down, fac parte din evenimentul sportiv organizat, duminică, la Sala Antilopa din Capitală, pentru a marca Ziua Internaţională a Sindromului Down, a anunţat Fundaţia Special Olympics România.
Din program mai fac parte o festivitate de premiere, dar şi o demonstraţie a celor implicaţi în programul 'Sportivi Tineri', un proiect pilot de antrenamente dedicat copiilor cu vârsta cuprinsă între doi şi opt ani, care au sindromul Down.
Evenimentul Special Olympics, organizat de Fundaţia Special Olympics din Romania în parteneriat cu Asociaţia Down Bucureşti, face parte dintr-o serie de 12 competiţii regionale dedicate sportivilor eligibili Special Olympics.
Sindromul Down este o afecţiune cromozomială, prezentă la viitorul copil încă din momentul conceperii, cauzată de prezenţa unui cromozom 21 suplimentar. La nivel mondial, incidenţa este de aproximativ 1 la 800 de naşteri.
Fundaţia Special Olympics din România a fost înfiinţată în noiembrie 2003, ca parte integrantă a mişcării sportive internaţionale Special Olympics. Ea contribuie la integrarea socială a persoanelor cu dizabilităţi intelectuale, încurajând comunicarea prin sport, şi oferă persoanelor cu nevoi speciale şansa de a-şi descoperi şi dezvolta potenţialul şi calităţile sportive.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ziua Mondială a Sindromului Down: Eveniment sportiv dedicat persoanelor cu dizabilităţi intelectuale, luni, în Capitală În jur de 100 de copii participă luni, în Capitală, la un eveniment sportiv dedicat persoanelor cu dizabilităţi intelectuale, organizat de Ziua Mondială a Sindromului Down de către Fundaţia Special Olympics România.
Pentru prima dată în acest an va fi marcată şi în România Ziua Internaţională a Sindromului Down Ziua Internaţională a Sindromului Down (21 martie), recunoscută oficial de Naţiunile Unite în 2011, va fi marcată pentru prima dată şi în România printr-o serie de evenimente organizate de Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilităţi (CEDCD).
Cluj: Orice tânăr cu sindromul Down are şansa unei vieţi mai bune (interviu) Vicepreşedintele Asociaţiei Down - Centrul Educaţional "Raluca" din cartierul Someşeni al municipiului Cluj-Napoca, Adriana Avram, a acordat un interviu AGERPRES în care vorbeşte despre persoanele cu sindromul Down şi programele de viaţa activă pe care le derulează din 2010, cu un grup format din 12...
(Corespondenţă) Vocea tinerilor cu sindromul Down din 15 ţări membre UE, auzită la Parlamentul European Bruxelles, 20 mar - Trimisul special al AGERPRES, Cătălina Matei, transmite: Ziua Internaţională a sindromului Down - 21 martie - a fost marcată joi la sediul Parlamentului European de la Bruxelles, printr-un flash mob al mai multor tineri cu acest sindrom din 15 ţări membre ale Uniunii Europene, care...
60 de sportivi cu dizabilităţi locomotorii vor concura pentru Cupa 'Roţile schimbării' Fundaţia Motivation România (FMR) organizează la Bucureşti, în perioada 25 - 27 iunie, o competiţie naţională de sport dedicată persoanelor utilizatoare de scaun rulant, la care participă sportivi din toate regiunile ţării.
Special Olympics: 45 de sportivi cu dizabilităţi intelectuale au participat la Competiţia Municipală de Atletism Fundaţia Special Olympics din România a organizat miercuri, cu sprijinul Federaţiei Române de Atletism, pe stadionul ''Iolanda Balaş Soter'', Competiţia Municipală de Atletism, la care au participat 45 de sportivi cu dizabilităţi intelectuale. Evenimentul face parte din proiectul ''Integrarea socială...