Cele mai citite
 


Miniştrii Vasile Blaga şi Cseke Attila la inaugurarea unor instituţii publice la Oradea
duminică, 21 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cei doi miniştri bihoreni, Vasile Blaga, ministrul Administraţiei şi Internelor, şi Cseke Attila, ministrul Sănătăţii, au participat împreună vineri, la inaugurarea secţiilor Chirurgie I şi Ortopedie I din Spitalul Judeţean şi la inaugurarea sediului Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bihor, complet modernizat.
În cadrul întâlnirii cu medicii şefi din Spitalul Clinic Judeţean, cu autorităţi judeţene şi locale, ministrul Blaga i-a recomandat ministrului Sănătăţii să renoveze un spital întreg, precum a reuşit el să reabiliteze sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Bihor.

'Cu toate că suntem într-un an greu, de criză, de reformă amplă în domeniul sanitar, totuşi construim. Putem să arătăm pacienţilor şi personalului medical că statul se implică şi că se doreşte o infrastructură mai bună. Eu pot să vă asigur că acest proiect va continua astfel încât să avem întregul Spital Judeţean, la un moment dat, reabilitat la acest nivel', a declarat, pentru AGERPRES, ministrul Cseke.

Lucrările de la cele două secţii, ortopedie şi chirurgie, la care se adaugă şi fondurile pentru reabilitarea secţiei oncologie, se ridică la 2,3 milioane de lei, sumă alocată de Ministerul Sănătăţii.

La festivitatea de la spital a fost prezentat un noul computer tomograf,?donat?luna trecută, de un alt spital din?Insula Man.

De asemenea, în Parcul Traian, a fost inaugurat sediul renovat al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Bihor, complet modernizat din decembrie 2006.

Festivitatea de inaugurare a început cu o slujbă de sfinţire oficiată de înalte feţe bisericeşti, la eveniment participând oficialităţile judeţene şi municipale invitate, şefi de instituţii deconcentrate şi ai tuturor armelor din subordinea MAI. După aceasta, a avut loc o şedinţă festivă publică, cu discursurile oaspeţilor şi vizitarea sediului inspectoratului.

Şeful Poliţiei Române, chestorul principal Petre Tobă, a subliniat rezultatele foarte bune ale poliţiştilor bihoreni, obţinute anul trecut şi remarcate în evaluarea inspectoratelor, dar şi colaborarea excelentă a acestora cu colegii ungari, din Hajdu Bihar.

Ministrul Blaga a dorit să asigure participanţii că investiţiile în sediile inspectoratelor vor continua, urmând să fie inaugurat cel din Cluj, dar şi în clădirile eliberate de Poliţia de Frontieră, în care se vor amenaja, prioritar, locuinţe.

Întreaga investiţie aparţine Ministerului Administraţiei şi Internelor, valoarea totală a lucrărilor fiind de 17,66 de milioane de lei, din care două milioane de lei au fost investite în dotări, echipamente, mobilier, birotică.

Clădirea a fost modernizată şi extinsă ca suprafaţă cu 42%, de la 5.781 metri pătraţi la 8244 mp, iar numărul birourilor a crescut de la 82 la 123. Clădirea include spaţii moderne de primire a publicului, inclusiv pentru persoane cu dizabilităţi, precum şi condiţii proprii de muncă pentru 300 de poliţişti şi personal contractual şi o sală de sport.

Lucrările de renovare ale imobilului, parter, două etaje şi mansardă, au demarat pe vremea când la conducerea IPJ era actualul director general al Direcţiei Generale Anticorupţie, chestorul Liviu Popa, iar ministerul de resort era condus tot de Vasile Blaga.

Programul ministrului Blaga va continua sâmbătă, 20 martie, în Oradea cu vizitarea sediului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, pentru a verifica implementarea sistemul informaţional integrat ce ajută la prevenirea inundaţiilor şi reducerea efectelor acestora.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bihor: Ambulatoriu reabilitat din fonduri europene, inaugurat de ministrul Sănătăţii Oradea, 11 sep /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a inaugurat sâmbătă noua policlinică de la Spitalul Clinic Municipal Oradea, reabilitată şi modernizată printr-o investiţie de peste 4,4 milioane de lei, proiect derulat de Primăria Oradea, prin Programul Operaţional Regional.
Bihor: Ministrul Sănătăţii a inaugurat Spitalul Municipal din Oradea, renovat complet Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a inaugurat vineri reconstrucţia totală a Spitalului Municipal din Oradea, realizată în perioada 2005-2011, prin fonduri alocate de la Ministerul Sănătăţii (80%) şi Primăria Oradea (20%).
Bihor: Raed Arafat a inaugurat primul aparat RMN al Spitalului Judeţean Secretarul de stat dr. Raed Arafat a inaugurat vineri trei investiţii majore făcute la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea, constând în achiziţia unui aparat RMN performant, cu investiţie de la Ministerul Sănătăţii de un milion de euro, a unui aparat Roentgen pentru urgenţe, finanţat de Primăria...
Bihor: Investiţii ale MS la Spitalul Clinic de Recuperare Medicală Băile Felix, inaugurate de ministrul Ritli Ministrul Sănătăţii, dr. Ritli Ladislau şi fostul ministru Cseke Attila, au participat sâmbătă, la Spitalul Clinic de Recuperare Medicală Băile Felix, la darea în folosinţă a bazinelor interioare de hidrokinetoterapie adulţi, care au fost reparate capital în urma unei investiţii realizate în anul 2011...
Ministrul Cseke Attila a inugurat două secţii reabilitate la Spitalul Cilinic Judeţean din Oradea Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a inaugurat vineri etajul şapte al Spitalului Clinic Judeţean Bihor, practic al cincilea etaj care a fost complet reabilitat în ultimul an şi jumătate, cu finanţare de la minister, parţial, şi cu sprijinul Consiliului Judeţean Bihor.
Cluj: Ministrul Bănicioiu a inaugurat un computer tomograf de ultimă generaţie la Clinica de Neurochirurgie Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a inaugurat, sâmbătă, un computer tomograf de ultimă generaţie, dat în folosinţă la Clinica de Neurochirurgie din Cluj-Napoca, printr-o investiţie de aproape 800.000 de euro făcută de minister.