Cele mai citite
 


Tot mai mulţi copii americani sunt afectaţi de obezitate extremă
duminică, 21 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Pediatrie
 

Tot mai mulţi copii americani trec de la cea mai fragedă vârstă în categoria 'obezitate extremă', o nouă categorie asociată mai mult riscurilor de a muri la o vârstă tânără şi de a dezvolta devreme boli care apar de obicei mai târziu, arată un studiu citat de site-ul online lesquotidiennes.com.

Aproximativ 7,3% dintre băieţii şi 5,5% dintre fetele în vârstă de 2-19 ani sunt consideraţi 'obezi extremi', categorie definită anul trecut de Centrele americane pentru Controlul Bolilor, indică un studiu al grupului de asigurări de sănătate Kaiser Permanente.

Sunt consideraţi ca 'extrem' de obezi copiii care au un indice de masă corporală (IMC) mai mare de 35 kg/m2. Astfel, un copil de 12 ani, care are 1,52 m şi cântăreşte 82 kg intră în noua categorie. Această formă de grăsime afectează mai ales băieţii de 10 ani şi fetele de 12 şi 18 ani, potrivit studiului apărut în Journal of Pediatrics.

'Fără o schimbare majoră a igienei vieţii, aceşti copii riscă să aibă o speranţă de viaţă mai mică cu 10-12 ani şi vor avea de la 20 de ani probleme de sănătate care apar de obicei la oamenii de 40-60 de ani', afirmă Corinna Koebnick, principala autoare a studiului. 'Aceşti copii riscă mai mult să facă boli cardiovasculare , diabet de tip 2, o mărire a ficatului şi să aibă probleme ale articulaţiilor' de la vârsta de 20 de ani, adaugă cercetătoarea.

Obezitatea extremă afectează mai ales minorităţile: 12% dintre fetele de culoare şi 12% dintre băieţii de origine hispanică sunt extrem de obezi.

Studiul apreciază că proporţia copiilor suprapoderali din Statele Unite este de 37% (cu IMC de peste 25 kg/m2), iar a celor obezi, de 19% (IMC mai mare de 30).

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Obezitatea poate scurta viaţa cu opt ani (studiu) Obezitatea şi obezitatea severă pot scurta cu opt ani speranţa de viaţă şi cu până la 19 ani perioada în care sănătatea este bună, susţine un studiu publicat vineri şi preluat de AFP.
Când kilogramele în plus se acumulează, speranţa de viaţă se reduce (studiu) Persoanele supraponderale pierd în medie un an din speranţa de viaţă, un tribut greu, care creşte odată cu numărul de kilograme şi poate ajunge chiar la zece ani în cazul persoanelor cu obezitate severă, relevă un studiu amplu, publicat joi în revista "The Lancet" şi citat de agenţia France Presse (AFP)...
Prof. univ. Nicolae Hâncu: Pentru prima dată în istoria omenirii sunt 1,3 miliarde de supraponderali Preşedintele Federaţiei Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, prof. univ. dr. Nicolae Hâncu, a acordat un interviu Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES în care evidenţiază că la nivel mondial există o "epidemie de obezitate", o boală cronică, deşi nu este recunoscută, în prezent, ca atare, chiar...
Riscul de mortalitate legat de obezitate este subestimat (studiu) Washington, 5 ian /Agerpres/ - Riscul de mortalitate legat de obezitate este subestimat în cele mai multe studii, deoarece acestea se bazează pe o singură măsurare a indicelui de masă corporală şi nu pe variaţiile de greutate pe perioade mai lungi, potrivit unui studu publicat luni, citate de agenţia...
Obezitatea afectează 13 la sută din populaţia mondială adultă (studiu) Obezitatea aflată în plină expansiune la nivel mondial afectează în prezent aproape 650 de milioane de adulţi sau 13 la sută din populaţia mondială adultă, putând ajunge la 20 la sută până în anul 2025 dacă ritmul actual al răspândirii acestei epidemii continuă, potrivit unui studiu publicat vineri în...
Diagnosticul precoce și tratamentul corect în medicina de familie Simpozion Practic 12 MF – prima ediție Prima ediție a Simpozionului Practic 12 MF destinat medicilor de familie s-a desfășurat în intervalul 22-23 iunie la Hotel Piatra Mare din Poiana Brașov.