Cele mai citite
 


Maternitatea din Călăraşi a fost redeschisă
duminică, 21 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Secţia de maternitate din cadrul Spitalului de Urgenţă Judeţean Călăraşi, una dintre cele mai moderne din ţară, a fost redeschisă vineri, după ce timp de aproximativ opt luni a fost în lucrări de modernizare şi igienizare.
Maternitatea a fost închisă la sfârşitul lunii august a anului trecut, după ce autorităţile medicale ale judeţului au hotărât să igienizeze secţia, în urma apariţiei unui focar de infecţie cu bacteria Klebsiella pneumonia.

Deşi au fost anunţate mai multe termene de finalizare a lucrărilor, acestea nu au fost respectate din cauza unor probleme care au apărut pe parcurs referitoare la sumele de bani.

În toată această perioadă, femeile din Călăraşi au fost nevoite să nască în spitale din alte localităţi.

Maternitatea are la ora actuală o capacitate de 25 de locuri, oferind posibilitatea mămicilor să fie în prima zi alături de copiii lor, în fiecare cameră fiind amplasate şi paturile nou-născuţilor.

De asemenea, fiecare salon are toaletă proprie, cu duş şi cădiţă pentru îmbăierea nou-născutului.

Pentru modernizarea acestei secţii Ministerul Sănătăţii a alocat Spitalului Judeţean din Călăraşi suma de 1.500.000 lei, iar Consiliul Judeţean Călăraşi suma de 420.000 lei.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Maternitatea "Sfântul Pantelimon" a fost inagurată după modernizare Maternitatea Spitalului Clinic de Urgenţă "Sfântul Pantelimon" a fost inaugurată joi, după ce secţiile de obstetrică-ginecologie şi neonatologie au fost complet reabilitate şi dotate cu echipamente moderne.
Botoşani: Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă infirmă o eventuală culpă medicală în cazul bebeluşului mort în Maternitate Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati din Botoşani exclude varianta unei culpe medicale în cazul nou-născutului care a murit, pe 3 septembrie, în timp ce se afla în Maternitate.
Bacău: A fost finalizată reabilitarea şi modernizarea Maternităţii Spitalului Judeţean, investiţie de aproape 35 de milioane de lei Finalizarea lucrărilor de reabilitare şi modernizare a Maternităţii Spitalului Judeţean de Urgenţe Bacău a fost marcată joi printr-o festivitate la care au fost prezenţi europarlamentarii Daciana Sârbu, Minodora Cliveti şi Cătălin Ivan, ministrul Tineretului şi Sportului, Nicolae Bănicioiu şi Vasile...
Bihor: Lucrări de modernizare la Maternitatea din Oradea şi la Spitalul Judeţean Clinica de Obstetrică Ginecologie din Oradea va fi amenajată la standarde europene, prin Proiectul de Reformă a Sectorului Sanitar APL 2 Componenta 1 - Asistenţă medicală maternă şi neonatală, finanţat din acordurile de împrumut cu Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BIRD) şi cu...
Maternitatea din Călăraşi, închisă de peste cinci luni Lucrările de igienizare şi modernizare a maternităţii nu au fost finalizate din cauza insuficienţei fondurilor băneşti a precizat marţi, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Călăraşi, Ion Sfetcu.
MS a fost informat de prezenţa unui focar de infecţie la Spitalul "Sf Andrei" din Galaţi Ministerul Sănătăţii (MS) a fost informat, marţi, de Direcţia de Sănătate Publică Galaţi şi Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, despre prezenţa unui focar de infecţii nosocomiale la secţia de neurochirurgie a Spitalului Clinic de Urgenţă "Sf. Apostol Andrei" din Galaţi...