Cele mai citite
 


Eugen Nicolăescu îi solicită premierului să nu accepte schimbarea modului de compensare a medicamentelor
duminică, 21 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 21 mar /Agerpres/ - Deputatul liberal Eugen Nicolăescu i-a trimis, duminică, premierului Emil Boc, o scrisoare deschisă în care îi cere sprijinul pentru neadoptarea proiectelor de lege referitoare la reglementarea modului de compensare a medicamentelor şi la introducerea operaţiunii de coplată, evitând astfel 'un genocid împotriva poporului român'.
Potrivit lui Eugen Nicolăescu, fost ministru al Sănătăţii, prin schimbarea propusă privind sistemul de compensare va creşte plata efectivă a pacienţilor la reţetele compensate şi de peste zece ori decât în prezent, ceea ce va însemna schimbarea tratamentelor cu medicamente mai ieftine, dar mult mai slabe ca eficienţă terapeutică.
'Nu ştiu cum vă puteţi imagina că în 21 de zile lucrătoare circa 11.000 de medici de familie vor putea consulta şi prescrie 8 milioane de reţete, circa 35 pacienţi pe zi, pentru a le putea oferi oamenilor posibilitatea să-şi cumpere medicamente mai proaste şi mai ieftine decât utilizau în mod normal, cu toate că în multe cazuri asemenea substituiri nu sunt posibile din punct de vedere medical. Credeţi că economisirea a circa 10% din fonduri, cât se estimează, merită acest efort din partea medicilor şi pacienţilor, această stare de agitaţie pentru nişte oameni bolnavi? (...) Dimpotrivă, ceea ce va presupune adresarea lor din nou medicilor, iar mulţi se vor adresa spitalelor pentru a se putea salva de complicaţiile ivite urmare schimbării tratamentelor şi acţionării nemulţumitoare a terapiilor impuse cu f orţa!', susţine fostul ministru al Sănătăţii.
El a criticat şi intenţia Guvernului de a mări vârsta de pensionare, reamintind că românii au o speranţă de viaţă redusă în comparaţie cu alţi europeni.
'Dacă se vrea creşterea speranţei de trai este necesar să se finanţeze programe de prevenţie la care oamenii să participe şi nu să le impuneţi achitarea unor sume - coplata - care să-i descurajeze să meargă la medic. Domnule prim-ministru, înţeleg foamea de bani a sistemului sanitar sub guvernarea dvs., dar nu înţeleg şi nu pot să accept condamnarea compatrioţilor noştri la moarte sau la o viaţă amărâtă, fără posibilitatea tratării bolilor şi prevenirii atâtor maladii necruţătoare. Nu ascultaţi părerile cinicilor din ministerul de resort şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate care nu pun nici un preţ pe românii bolnavi, nemulţumiţi, pe bună dreptate, de peste cincizeci şi cinci de ani de sistemul sanitar românesc!', susţine Eugen Nicolăescu.
Deputatul liberal îi solicită primului-ministru implicarea 'directă şi imediată, responsabilă în a respinge aceste propuneri de acte normative iraţionale şi inumane'.
'Domnule prim-ministru daţi dovadă de cumpătare şi nu permiteţi adoptarea proiectului contractului cadru aşa cum a fost prezentat cu prevederile aberante amintite şi nici a altor acte normative care fac din pacienţi cobaii României fără o evaluare corectă a impactului pe care-l produc asupra oamenilor! În caz contrar, domnule prim-ministru, trebuie să vă asumaţi genocidul împotriva poporului român!', afirmă deputatul PNL Eugen Nicolăescu, în finalul scrisorii deschise adresate premierului Emil Boc. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
COPAC reclamă scăderea accesului pacienţilor la medicamente Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România (COPAC) a adresat o scrisoare deschisă preşedintelui României, Traian Băsescu, primului ministru Emil Boc, ministrului Sănătăţii, Cseke Attila, în care atrage atenţia asupra faptului că noul mecanism de compensare a medicamentelor obligă...
CNAS a obţinut rambursarea din fonduri europene a 75% din cheltuielile efectuate pentru cardul de sănătate Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a obţinut rambursarea din fonduri europene a 75% din cheltuielile efectuate pentru proiectul cardului naţional de sănătate (89,87 milioane lei fără TVA) la un an de la introducerea obligativităţii utilizării acestuia.
Premierul Emil Boc: Noul contract-cadru va ajuta la o mai bună finanţare a spitalelor Primul ministru Emil Boc şi-a exprimat marţi în şedinţa de guvern aprecierea faţă de noul contract-cadru elaborat de Ministerul Sănătăţii şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, arătând că documentul care va intra în vigoare de la 1 iunie va duce la o mai bună finanţare a spitalelor.
Noul ministru al Sănătăţii trebuie să combată corupţia PDL din CNAS /liderul PSD/ Noul ministru al Sănătăţii, Ritli Ladislau, trebuie să combată "corupţia Partidului Democrat Liberal din Casa Naţională de Asigurări de Sănătate" şi să schimbe actualul preşedinte al Casei, a declarat vineri preşedintele Partidului Social Democrat /PSD, opoziţie/, Victor Ponta.
Emil Boc: Numirea unui nou ministru al Sănătăţii şi relaţia CNAS cu MS sunt subsumate reformei în sănătate Deciziile care se vor lua în cadrul coaliţiei legate de numirea unui nou ministru la Sănătate şi de relaţia instituţională dintre Casa Naţională de Asigurări pentru Sănătate (CNAS) şi Ministerul Sănătăţii (MS) trebuie să ţină cont de continuarea reformei în sănătate şi de implementarea unor măsuri prioritare...
Emil Boc: Numirea unui nou ministru al Sănătăţii, subsumată reformei în sănătate Deciziile pe care le vom lua în cadrul coaliţiei legate de numirea unui nou ministru la Sănătate şi de relaţia instituţională dintre Casa Naţională de Asigurări pentru Sănătate (CNAS) şi Ministerul Sănătăţii (MS) trebuie să ţină cont de continuarea reformei în sănătate şi de implementarea unor măsuri...