Cele mai citite
 


SUA: o reformă istorică a asigurărilor medicale adoptată în Congres
marţi, 23 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Camera Reprezentanţilor Statelor Unite a adoptat duminică un proiect de lege a reformei sistemului de asigurări medicale, oferind o victorie legislativă majoră preşedintelui Barack Obama care urmează să promulge textul rapid.
Reprezentanţii au adoptat textul, versiunea aprobată de Senat la 24 decembrie, cu o majoritate de 219 voturi contra 212, adică cu trei în plus faţă de cele 216 voturi necesare.

Aleşii democraţi au aplaudat când a fost înregistrat al 216-lea vot.

Textul poate fi acum trimis Casei Albe unde el va fi promulgat de preşedintele Barack Obama.

Aleşii camerei inferioare a legislativului urmează de asemenea să se pronunţe asupra unei serii de modificări la proiectul de lege cerute de majoritatea democrată. După aprobarea lor de către Cameră, aceste 'corecturi' vor fi trimise Senatului care va încerca să le aprobe săptămâna viitoare.

Reforma va garanta asigurări de sănătate unui număr de 32 de milioane de americani care nu dispun de ele. Obiectivul este de a acoperi 95 la sută dintre americanii de până în 65 de ani. Cei mai în vârstă sunt deja acoperiţi printr-un sistem de asigurare publică, Medicare.

Reforma îi obligă de asemenea pe particulari să contracteze o asigurare privată, pentru a nu plăti o penalitate anuală. Ea furnizează credite unor mici întreprinderi pentru finanţarea asigurărilor medicale ale salariaţilor lor, precum şi ajutoare unor gospodării modeste.

În schimb, ea nu creează case de asigurări medicale publice.

Printre altele, companiile de asigurări nu mai pot refuza servicii pentru o persoană bolnavă.

Reforma, cu un cost de 940 de miliarde de dolari pe 10 ani, urmează de asemenea să reducă deficitul american cu 138 de miliarde de dolari pe aceeaşi perioadă, potrivit cifrelor Biroului de Buget al Congresului /CBO/, menţionează AFP.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
SUA: Preşedintele Obama salută decizia Curţii Supreme de validare a reformei sistemului de sănătate Preşedintele american Barack Obama a salutat decizia Curţii Supreme care i-a validat reforma sistemului de sănătate, aşa-numita 'Obamacare', din 2010, hotărârea celei mai înalte instanţe garantând că 6,4 milioane de persoane vor continua să primească ajutoare federale pentru asigurări de sănătate, relatează...
Congresul american aprobă acordarea de asigurări de sănătate pentru salvatorii de la 11 septembrie Cele două camere ale Congresului SUA au aprobat miercuri un proiect de lege vizând furnizarea de asigurări medicale pentru salvatorii şi voluntarii de la 11 septembrie afectaţi de maladii legate de atentate, relatează AFP.
SUA: Camera Reprezentanţilor adoptă un proiect de buget provizoriu, dar blochează fondurile pentru reforma sănătăţii Camera Reprezentanţilor a SUA, unde majoritatea este deţinută de republicani, a aprobat vineri un amendament prin care lipseşte de fonduri reforma sistemului sanitar din 2010, considerată a fi principala realizare legislativă a preşedintelui american Barack Obama, transmite EFE.
SUA: Reducere istorică a numărului de americani fără asigurări de sănătate (administraţia) Reforma sistemului de sănătate iniţiată de către preşedintele SUA, Barack Obama, în 2010 a dus la cea mai mare reducere din ultimele patru decenii a numărului de americani fără asigurări de sănătate, a estimat luni administraţia, citată de AFP.
SUA: După ani întregi de dispută, reforma sistemului de sănătate face primii paşi După ani de aprigă dispută, reforma sistemului de sănătate a lui Barack Obama, destinată să ofere, începând cu ianuarie 2014, asigurări de sănătate subvenţionate pentru milioane de americani, s-a concretizat marţi odată cu deschiderea înregistrărilor online, relatează AFP.
Senat: Proiect de modificare a cadrului juridic pentru managementul calităţii serviciilor medicale Senatorii au aprobat marţi un proiect de lege pentru adoptarea unei ordonanţe care modifică şi completează Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, prin care se propune ca, în cazul în care un spital nu este acreditat, el să nu fie desfiinţat, ci să nu mai poată oferi servicii medicale...