Cele mai citite
 


Managerii de spitale vor publica pe site cheltuielile lunare
joi, 5 martie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Bucureşti, 5 mar /Agerpres/ - Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale au semnat un Protocol de colaborare în domeniul susţinerii implementării de soluţii specifice societăţii informaţionale din domeniul sănătăţii.

Obiectivul acestui protocol, semnat miercuri, este de a realiza şi implementa strategia societăţii informaţionale din domeniul sănătăţii, dar şi de a asigura implementarea proiectelor specifice acesteia, se precizează într-un comunicat de presă remis de Ministerul Sănătăţii.

Cele două ministere se vor sprijini reciproc în ceea ce priveşte stabilirea unui grup de lucru care va elabora Strategia e-sănătate.
Specialiştii celor două ministere vor colabora şi la întocmirea caietelor de sarcini şi a documentaţiilor specifice atribuirii contractelor de achiziţie publică din domeniul informatic în sistemul de sănătate.
„Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale va lansa, în următoarea perioadă, site-ul e-Romania. Acesta va avea o componentă foarte importantă pentru noi, care se va numi e-sănătate. Am decis ca, pe acest site, aşa cum rezultă şi din proiectul contractului-cadru, managerii spitalelor să îşi publice, într-o secţiune specială, cheltuielile lunare ale spitalelor. În acest fel, vom putea vedea public unde se cheltuiesc în exces fondurile din sistemul de sănătate. Cred că este un exerciţiu de transparenţă foarte necesar în acest sistem” - a declarat, potrivit comunicatului citat, ministrul Sănătăţii, Ion Bazac. AGERPRES/(AS)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII ÎN JUDEŢE Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Corespondenţi în săptămâna 9-13 mai
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 11 - 15 iulie:
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 9 - 13 mai:
Bani mai puţini pentru servicii medicale Alexandria, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman a încheiat cu furnizorii de servicii medicale din judeţ 470 de contracte pentru 2009, un an în care bugetul total administrat de această instituţie reprezintă 81,60 la sută în comparaţie cu banii gestionaţi în 2008.
Casa de Pensii Bucureşti primeşte cereri pentru bilete de tratament Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Pensii a Municipiului Bucureşti primeşte, în această perioadă, cereri de acordarea biletelor de tratament pentru acest an.
Iniţiativă legislativă pentru fonduri pentru sănătate Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Un Comitet de Iniţiativă Legislativă Cetăţenească a început strângerea de semnături de la pacienţi pentru creşterea fondurilor alocate sănătăţii.