Cele mai citite
 


Camera Deputaţilor dezbate marţi moţiunea simplă PNL asupra sănătăţii
marţi, 23 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Deputaţii dezbat, marţi, moţiunea simplă a grupului parlamentar PNL intitulată 'La sănătate nimic nu e sănătos'.
Documentul va fi supus votului în aceeaşi zi. Pentru adoptarea unei moţiuni simple sunt necesare voturile majorităţii deputaţilor prezenţi.

Moţiunea simplă a liberalilor a fost depusă pe 17 martie în plen, după ce cu o zi înainte grupul parlamentar al Alianţei PSD+PC a anunţat depunerea moţiunii 'Şeitan - un tsunami PD-L care înghite salariile, pensiile şi locurile de muncă ale românilor'.

În moţiunea PNL se arată că situaţia actuală a sistemului sanitar românesc este cea mai grea din ultimii 20 de ani.

Documentul solicită, între altele, alocarea a minimum 6% din PIB pentru acest domeniu, depolitizarea conducerilor de spitale şi a serviciilor deconcentrate ale sistemului şi scoaterea la concurs a posturilor de conducere, aşezarea în partea superioară a grilei de salarizare a personalul medical.

Liberalii mai cer definitivarea pachetului de servicii medicale de bază decontate din asigurările sociale de sănătate şi prezentarea acestuia opiniei publice, adoptarea unui proiect de lege privind prevenţia în sănătate, realizarea de programe naţionale de sănătate la nivelul necesităţilor pentru patologiile cele mai importante, asigurarea de medicamente compensate pentru toţi cetăţenii care au dreptul în baza unei reţete legale prin orice farmacie.

Mai mult, semnatarii moţiunii solicită începerea construirii de spitale noi pentru care există studii de fezabilitate, continuarea deschiderii de sedii ale SMURD în toate judeţele ţării şi realizarea descentralizării manageriale a tuturor spitalelor publice cu excepţia celor judeţe de urgenţă şi a celor care asigură servicii medicale de strictă specialitate..

Potrivit semnatarilor moţiunii, sănătatea nu este considerată cu adevărat o prioritate naţională de actualii guvernanţi, iar afirmaţiile contrare ale reprezentanţilor partidelor aflate la putere reprezintă doar 'lozinci' de campanie electorală. De altfel, parlamentarii liberali afirmă că banii alocaţi sănătăţii nu ajung nici pentru funcţionarea curentă a sistemului.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Deputaţii au respins moţiunea simplă privind noua listă de medicamente compensate (sinteză) Deputaţii au dezbătut şi respins în această săptămână moţiunea simplă privind noua listă a medicamentelor compensate şi au adoptat tacit un proiect de lege care prevede că vor plăti taxa radio-tv numai cetăţenii care optează pentru serviciile publice de televiziune şi radiodifuziune.
Cotojman (FSHR): A apărut un nou proiect de OUG privind salarizarea personalului bugetar - îl respingem categoric Federaţia Sindicală Hipocrat din România (FSHR) respinge noul proiect de ordonanţă de urgenţă privind salarizarea personalului bugetar, iar de săptămâna viitoare vor fi reluate protestele, a declarat marţi preşedintele FSHR, Ion Cotojman, după audierile de la Comisia pentru sănătate din Camera Deputaţilor...
Cameră: Orele suplimentare efectuate de personalul care a acordat asistenţă medicală victimelor de la Colectiv, plătite Camera Deputaţilor a adoptat marţi un proiect de lege referitor la modificarea ordonanţei privind salarizarea personalului plătit din fondurile publice în acest an, care stipulează ca orele suplimentare efectuate de personalul implicat în acordarea asistenţei medicale victimelor tragediei de la clubul...
Camera Deputaţilor: Proiect de lege depus de parlamentarii liberali privind activitatea de prevenţie în sănătate Parlamentarii liberali au depus miercuri la Camera Deputaţilor un proiect de lege prin care activitatea de prevenţie în sănătate să devină obligatorie prin programe cu finanţare bugetară aprobată de Parlament, bazată pe o strategie naţională pe termen lung.
PNL propune un proiect de lege privind prevenţia în sănătate Liderul deputaţilor PNL, Eugen Nicolăescu, a declarat miercuri că a transmis grupurilor parlamentare din Camera Deputaţilor şi Senat o scrisoare prin care le solicită să fie co-partenere la un proiect de lege privind prevenţia în sănătate care ar trebui să fie adoptat până la sfârşitul lunii iunie 2016...
Proiect privind utilizarea unei aeronave a MAI pentru asistenţă medicală de urgenţă, adoptat de deputaţi Deputaţii au adoptat, miercuri, un proiect de lege care vizează aprobarea unor măsuri privind operarea unei aeronave aflate în proprietatea Ministerului Afacerilor Interne (MAI), astfel încât aceasta să fie utilizată în misiuni de asistenţă medicală publică de urgenţă.