Cele mai citite
 


Sistemul de asigurări medicale din SUA
marţi, 23 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Asigurarea medicală universală nu există în Statele Unite ale Americii, unde circa 36 de milioane de americani nu au asigurare de sănătate. Proiectul de lege aprobat duminică de Camera Reprezentanţilor încearcă să remedieze această situaţie prin oferirea unei acoperiri pentru cel puţin 32 de milioane dintre aceştia.
Potrivit biroului de recensământ american, citat de France Presse, procentajul persoanelor fără asigurare medicală era în 2008 de 15,4 la sută, adică 46,3 de milioane de persoane. Printre acestea figurează 10 milioane de cetăţeni străini care locuiesc în SUA.

Pe de altă parte, mai multe milioane de americani dispun de asigurări medicale care nu acoperă ansamblul costurilor lor, într-o ţară unde costurile medicale şi farmaceutice sunt exorbitante. Reforma atât de dragă preşedintelui Barack Obama se ambiţionează să asigure 95 la sută dintre americanii în vârstă de mai puţin de 65 de ani.

Majoritatea asiguraţilor /58,5 la sută în 2008/ sunt acoperiţi de poliţe subscrise de către angajatorii lor. Însă în caz de concediere, mulţi dintre aceşti salariaţi rămân de pe o zi pe alta fără nicio asigurare. Ceilalţi asiguraţi sunt acoperiţi de asigurări private pe care le-au ales sau prin sisteme de asigurare publice, dintre care principalele sunt Medicare /pentru handicapaţi şi persoane de peste 65 de ani, adică 43 de milioane de persoane/ şi Medicaid /persoane defavorizate, 42,6 milioane/.

Printre altele, potrivit OCDE, SUA cheltuiesc mai mult decât orice altă ţară industrializată pentru sănătate. În 2007, americanii au consacrat 16 la sută din PIB-ul lor costurilor de sănătate, adică în medie cu cinci procente mai mult decât Franţa, Elveţia şi Germania, cele trei ţări industrializate care cheltuiesc cel mai mult după SUA.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
SUA: După ani întregi de dispută, reforma sistemului de sănătate face primii paşi După ani de aprigă dispută, reforma sistemului de sănătate a lui Barack Obama, destinată să ofere, începând cu ianuarie 2014, asigurări de sănătate subvenţionate pentru milioane de americani, s-a concretizat marţi odată cu deschiderea înregistrărilor online, relatează AFP.
SUA/reforma sănătăţii: 8 milioane de persoane şi-au făcut o asigurare privată Preşedintele SUA, Barack Obama, a anunţat joi că opt milioane de americani au subscris la un sistem privat de asigurări în cadrul reformei din domeniul sănătăţii în Statele Unite ale Americii, o cifră mult mai mare şi care, în opinia sa, arată că reforma ''funcţionează'', relatează AFP.
SUA: o reformă istorică a asigurărilor medicale adoptată în Congres Camera Reprezentanţilor Statelor Unite a adoptat duminică un proiect de lege a reformei sistemului de asigurări medicale, oferind o victorie legislativă majoră preşedintelui Barack Obama care urmează să promulge textul rapid.
SUA: Reforma sănătăţii a preşedintelui Obama, validată de Curtea Supremă Curtea Supremă a Statelor Unite ale Americii a validat joi în întregime legea privind asigurările de sănătate a administraţiei Barack Obama, însă a făcut anumite limitări în ceea ce priveşte extinderea programului de asigurări de sănătate pentru cei mai săraci, informează AFP şi AP.
SUA: Preşedintele Obama salută decizia Curţii Supreme de validare a reformei sistemului de sănătate Preşedintele american Barack Obama a salutat decizia Curţii Supreme care i-a validat reforma sistemului de sănătate, aşa-numita 'Obamacare', din 2010, hotărârea celei mai înalte instanţe garantând că 6,4 milioane de persoane vor continua să primească ajutoare federale pentru asigurări de sănătate, relatează...
Preşedintele Obama face apel la protejarea sistemului Medicare Preşedintele SUA, Barack Obama, a lansat un apel sâmbătă la protejarea sistemului public de asigurare medicală pentru cei vârstnici, Medicare, pe care rivalii săi republicani vor să-l reformeze, informează sâmbătă AFP.