Cele mai citite
 


Spitalul 'Sfântul Pantelimon' beneficiază de un aparat de screening auditiv
marţi, 23 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Pediatrie
 

Sense International România, cu sprijinul financiar al International Women's Association din Bucureşti, a dotat Spitalul Clinic de Urgenţă 'Sf. Pantelimon' cu un aparat de screening auditiv în valoare de 10.000 de euro

Începând din luna martie a acestui an, o nouă maternitate este inclusă în programul de Intervenţie Timpurie dezvoltat de Sense International România, Spitalul Spitalul Clinic de Urgenţă 'Sf. Pantelimon' din Capitală fiind dotat cu un aparat pentru testarea auditivă a copiilor la naştere. Aparatul, în valoare de aproximativ 10.000 de euro, va asigura testarea auditivă a aproximativ 2.000 de copii născuţi anual.

Personalul medical al Secţiei de Neonatologie a beneficiat de instruire în domeniul testării auditive susţinută de dr. Alexandru Pascu - medic primar ORL, specialist în audiologie.

'Desfăşurarea optimă şi eficientă a acestui program de screening al auzului la nou-născuţi va permite o detecţie precoce (prima lună de viaţă) a hipoacuziei bilaterale permanente, un diagnostic obiectiv al acesteia până la vârsta de 3 luni şi o intervenţie terapeutică adecvată (protezare sau implant cohlear) până la vârsta de 6 luni. Se asigură astfel, fără îndoială, condiţiile optime pentru achiziţia normală a informaţiilor sonore şi dezvoltarea normală a limbajului copilului', a declarat dr. Alexandru Pascu.

Programul de Intervenţie Timpurie este dezvoltat în parteneriat cu autorităţi naţionale şi locale, grădiniţe, şcoli, şi beneficiază de sprijinul unei echipe multidisciplinare formate din medici, psihopedagogi, psihologi şi părinţi.

Copiii care sunt diagnosticaţi cu deficienţe senzoriale încep un program individualizat de recuperare în cadrul centrelor de sprijin în intervenţie timpurie, în Bucureşti, Oradea şi Timişoara.

Bilanţul pozitiv al acestui program în anul 2009 s-a concretizat prin testarea auzului şi vederii la naştere a 6.564 de nou-născuţi (la Spitalul Clinic de Obstetrică Ginecologie 'Prof. Dr. Panait Sârbu' şi Spitalul Clinic de Obstetrică Ginecologie 'Dr. Ioan Cantacuzino' din Bucureşti, Spitalul Clinic de Obstetrică Ginecologie Oradea şi Spitalul Clinic de Obstetrică Ginecologie 'Dumitru Popescu' din Timişoara).

Sense International (Romania) - SI(R) - este o organizaţie neguvernamentală, non-profit, neafiliată politic, independentă de instituţiile publice şi private. SI(R) a fost infiinţată în 2001 şi în decurs de aproape 10 ani a desfăşurat numeroase programe sociale menite să sprijine persoanele cu surdocecitate din România.

Implicarea activă a Fundaţiei Sense International (România) în ajutarea persoanelor cu surdocecitate din România şi rezultatele notabile ale programelor dezvoltate au fost marcate anul trecut prin obţinerea a două distincţii importante primite în cadrul Premiului Fundaţiei ERSTE pentru Integrare Socială 2009: Premiul de Recunoaştere (în valoare de 10.000 euro) şi Premiul Practicienilor.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Premieră în România: Implant cohlear bilateral realizat unui sugar de nouă luni cu hipoacuzie profundă O echipă de medici a realizat cu succes implantarea cohleară bilaterală a celui mai mic pacient din România, un sugar în vârstă de nouă luni, cu hipoacuzie bilaterală profundă, intervenţie ce a avut loc la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Marie Curie" din Bucureşti, Clinica ORL.
Echipament de ultimă generaţie pentru prematuri de la Spitalul Oradea Bucureşti, 1 nov /Agerpres/ - Un echipament de ventilaţie cu frecvenţă înaltă oscilatorie (HFOV) a intrat în dotarea secţiei de neonatologie din cadrul Spitalului Clinic de Obstetrică Ginecologie din Oradea, informează un comunicat de presă remis luni AGERPRES.
11 maternităţi din România au primit 14 echipamente de ultimă generaţie A treia ediţie a campaniei 'Şansă la viaţă, şansă la noi amintiri' şi-a îndeplinit obiectivul: 14 echipamente de ultimă generaţie pentru copiii prematuri au fost donate către 11 maternităţi din România, se arată într-un comunicat remis presei miercuri.
Sibiu: 11 maternităţi din România vor primi sisteme de ventilaţie pentru prematuri Un număr de 11 maternităţi din România vor primi sisteme de ultimă generaţie de ventilaţie pentru prematuri, în cadrul campaniei 'Şansă la viaţă, şansă la noi amintiri'.
Şapte spitale din ţară vor fi dotate cu aparatură de testare a auzului la nou-născuţi Şapte spitale din Bucureşti şi din ţară vor fi dotate cu aparatură de screening auditiv, ce va permite testarea auzului tuturor nou-născuţilor încă din primele zile de viaţă, prin intermediul proiectului "Baby hearing".
Operaţie de implant cohlear la Spitalul de Urgenţă pentru Copii "Grigore Alexandrescu" La Spitalul de Urgenţă pentru Copii "Grigore Alexandrescu" a fost realizat marţi un implant cohlear efectuat pentru prima dată cu electrod perimodiolar ce asigură un contact electric perfect între implant şi terminaţiile nervului auditiv.