Cele mai citite
 


Minodora Cliveti: Există ţări care au găsit în România soluţia susţinerii sistemului lor medical
marţi, 23 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Există state europene care au găsit în ţara noastră soluţia susţinerii sistemului lor medical iar specialiştii români nu pot rezista ofertelor financiare primite, a declarat, luni, pentru AGERPRES, Minodora Cliveti, raportor al Consiliului Europei, fost deputat în legislativul de la Bucureşti.
Potrivit acesteia, rezolvarea problemei ar trebui să fie ''una europeană'', presupunând o colaborare cu autorităţile de la Bruxelles iar medicii care părăsesc ţara ''nu ar trebui să fie acuzaţi, puşi să plătească cheltuielile de şcolarizare sau obligaţi, pur şi simplu, să muncească o perioadă în ţară'' înainte de a pleca.
''Dar pentru asta este nevoie ca autorităţile române să ducă această problema acolo, la Bruxelles, să provoace dezbateri şi să se insiste ca Europa să ne ajute, deoarece, din păcate, am uitat că în Uniunea Europeană funcţionează principiul solidarităţii între state, de aceea, de pildă, atunci când plânge Grecia, se precipită întreaga Europă. Este necesar ca România să prezinte problema, să se conştientizeze în Europa faptul că medicii de la noi din ţară pleacă în masă la chemarea irezistibilă a altor ţări de pe continent, care au găsit în România soluţia susţinerii sistemului lor medical. Ele au bani şi condiţii excelente pentru specialiştii români care, pe bună dreptate, nu pot refuza asemenea oferte'', a spus Cliveti.
Ea afirmă că nu medicii şi asistenţii trebuie acuzaţi de lipsă de patriotism ci cei care guvernează ţara ''fără să se gândească la concetăţenii lor, fără să caute soluţii pentru ei''.
''Calitatea de membru în UE dă dreptul guvernanţilor să facă şi altceva decât declaraţii despre banii europeni pe care au ei de gând să ni-i aducă, deoarece le poate permite să ceară asistenţă, consultanţă, susţinere, ajutor de la ţările-surori care profită de pe urma României, de la decidenţii Uniunii Europene'', a arătat Minodora Cliveti.
În week-end-ul trecut, la Bucureşti a avut loc cea de-a VII-a ediţie a Târgului Internaţional de Cariere Medicale iar majoritatea expozanţilor au fost agenţii de recrutare care au avut disponibile posturi în Marea Britanie, Irlanda, Franţa, Belgia, Germania, Elveţia, Danemarca, Suedia, Norvegia, Malta, Orientul Mijlociu şi Îndepărtat. Specialiştii români din domeniu au fost tentaţi cu oferte salariale şi de zece ori mai mari decât în ţară.
Potrivit organizatorilor, dr. Grzegorz Chodkowski (MedPharmCareers.com) şi Houston NPA, târgul este cel mai mare eveniment de recrutare din domeniul medical şi farmaceutic din Europa şi singurul de acest gen din Europa Centrală şi de Est. Ediţia din Cluj-Napoca va avea loc în 27 şi 28 martie, la hotel City Plaza. În această primăvară, pentru prima dată, târgul se va desfăşura şi la Iaşi, în 10 şi 11 aprilie, la hotel Traian.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Târgul Internaţional de Cariere Medicale şi Farmaceutice începe sâmbătă la Bucureşti Cea de a V-a ediţie din România a Târgului Internaţional de Cariere Medicale şi Farmaceutice, cel mai mare eveniment de recrutare din domeniul medical şi farmaceutic din Europa, se desfăşoară, sâmbătă şi duminică, la Bucureşti.
Peste 2.000 de cadre medicale au trecut pragul Târgului Internaţional de Cariere Medicale Peste 2.000 de medici tineri şi medici cu experienţă, farmacişti, asistenţi medicali, dentişti, studenţi la medicină sau proaspeţi absolvenţi au vizitat sâmbătă şi duminică Târgul Internaţional de Cariere Medicale şi Farmaceutice - se arată într-un comunicat de presă remis luni AGERPRES.
Peste 4.000 de locuri de muncă pentru medicii români în străinătate Locuri de muncă permanente, dar şi temporare, salarii de la 3.000 de euro în sus sau chiar de 2.000 de lire sterline pe săptămână, oportunităţi de dezvoltare profesională excelente, cursuri de limbă străină pentru familie, asistenţă în procesul de relocare sunt doar câteva dintre avantajele oferite de...
Iaşi: 4.000 de locuri de muncă în străinătate oferite la Târgul Internaţional de Cariere Medicale şi Farmaceutice Iaşi, 27 nov /Agerpres/ - Sute de persoane, medici, rezidenţi sau asistenţi medicali au venit, sâmbătă, la cea de-a cincea ediţie a Târgului Internaţional de Cariere Medicale şi Farmaceutice organizat la Iaşi, în speranţa că îşi vor găsi un loc de muncă în clinici şi spitale din alte state europene printre...
A V-a ediţie a Târgului Internaţional de Cariere Medicale Patru mari centre universitare - Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi şi Bucureşti vor găzdui în perioada noiembrie-decembrie cea de a V-a ediţie din România a Târgului Internaţional de Cariere Medicale şi Farmaceutice.
Peste 3.000 de joburi în străinătate, la Târgul de Cariere Medicale Peste 3.000 de posturi în străinătate este oferta pentru medicii români a celei de-a VII-a ediţii a Târgului Internaţional de Cariere Medicale, ce se va desfăşura la Bucureşti, în zilele de 20 şi 21 martie.