Cele mai citite
 


Apa murdară omoară peste un milion de copii anual /raport ONU/
marţi, 23 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Oamenii aruncă milioane de tone de reziduuri solide în râuri şi oceane zilnic, poluând viaţa marină şi răspândind boli ce omoară peste un milion de copii anual, au anunţat luni Naţiunile Unite, citate de agenţia Reuters.
'Cantitatea mare de apă murdară face ca mai multe persoane să moară în prezent din cauza apei contaminate şi poluate decât a tuturor formelor de violenţă, inclusiv războaiele', a afirmat Programul Naţiunilor Unite pentru Mediu /UNEP/.

Într-un raport intitulat 'Apă Bolnavă', dat publicităţii cu ocazia Zilei Mondiale a Apei, UNEP avertizează că două milioane de tone de apă murdară, care contaminează peste două miliarde de tone de apă zilnic, au format 'zone moarte' uriaşe, care distrug recifele de corali şi peştii.

Este vorba în general de apă de canal, poluare industrială, pesticide din sectorul agricol şi resturi animale, se menţionează în raport, care adaugă că lipsa de apă curată ia viaţa a 1,8 milioane de copii sub cinci ani anual. O bună parte din elementele poluante provin de la ţări dezvoltate, care elimină 90 la sută din apa lor folosită netratată.

Diareea, provocată în special de apa murdară, ucide circa 2,2 milioane de persoane în fiecare an şi 'peste jumătate din paturile de spital din lume sunt ocupate de persoane cu suferinţe legate de apa contaminată', se mai spune în raportul UNEP.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
O lume fără masculi: un raport mondial avertizează asupra prăbuşirii virilităţii Cel mai serios raport mondial privind prăbuşirea virilităţii pornind de la animale şi până la fiinţele umane, care este dat publicităţii luni, susţine că vina pentru acest fenomen revine celor 100.000 de agenţi chimici pe care omenirea i-a deversat în pământ, apă şi atmosferă, având numai o vagă idee...
Râurile din Asia, America Latină şi Africa sunt din ce în ce mai poluate (raport UNEP) Râurile din Asia, America Latină şi Africa sunt din ce în ce mai poluate ameninţând direct sănătatea a peste 300 de milioane de persoane şi indirect producţia alimentară în numeroase state, potrivit unui raport al Organizaţiei Naţiunilor Unite publicat marţi şi citat de AFP.
Scădere puternică a mortalităţii infantile în lume (UNICEF) Mortalitatea infantilă a scăzut cu aproape jumătate în lume în ultimele decenii, dar se concentrează acum în Africa Subsahariană şi în Asia de Sud, potrivit unui raport al UNICEF, relatează joi AFP.
Ialomiţa: Apa distribuită în Slobozia conţine pesticide, fier şi bacterii Prefectul judeţului Ialomiţa, Mădălin Teculescu, a dat publicităţii, miercuri, concluziile analizelor probelor de apă recoltate din sursa subterană şi reţeaua de distribuţie ale municipiului Slobozia, efectuate de laboratorul naţional de apă din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP)...
Raport Salvaţi Copiii: Sărăcia, discriminarea, scăderea vaccinărilor - motive de îngrijorare Sărăcia, având consecinţă abandonul şcolar, discriminarea, agresivitatea, scăderea numărului vaccinărilor, lipsa unei instituţii specializate - Avocatul Copilului sunt principalele motive de îngrijorare semnalate de organizaţia Salvaţi Copiii în Raportul Alternativ Periodic, care va fi prezentat Comitetului...
Astmul poate fi controlat! Astmul este o boală cronică de plămâni, caracterizată prin probleme recurente de respiraţie şi prin simptome ca lipsa de aer, respiraţie şuierătoare, senzaţie de apăsare în piept şi tuse. Afecţiunea nu poate fi vindecată, dar cei diagnosticati cu astm pot duce o viaţă normală, activă, dacă respectă...