Cele mai citite
 


Tratament împotriva căderii părului
marţi, 23 martie 2010   ::   9 Comentarii :: :: Stiri, Endocrinologie
 

Căderea părului afectează anual un număr tot mai mare de persoane. Tineri, adulţi, bătrâni, cu toţii sunt afectaţi într-o măsură mai mică sau mai mare de apariţia alopeciei.

Potrivit dr. Anca Doboş, medic primar dermato-venerologie, competenţă în Laser Chirurgical, de la Clinica Hyperion din Galaţi, o persoană pierde, în fiecare zi, între 50 şi 100 de fire de păr. Însă atunci când numărul firelor de păr este tot mai mare, iar podoaba capilară începe să se rărească, lăsând la vedere, în mod inestetic, scalpul, se ridică un semnal de alarmă, riscul de alopecie fiind ridicat.
Ultimele date statistice realizate în ţara noastră relevă că trei din cinci bărbaţi încep să chelească de tineri, situaţie explicabilă dacă ne gândim că bărbaţii sunt predispuşi la alopecie.


Ciclul normal de creştere a părului este de 2-3 ani. Fiecare fir de păr creşte cu aproximativ un centimetru pe lună în timpul acestei perioade.
Stresul, alimentaţia deficitară în nutrienţi, accesoriile din materiale necorespunzătoare, care ''sufocă'' firul de păr, moştenirea genetică şi predispoziţia provocată de o anumită afecţiune, toate acestea sunt posibile motive ale căderii excesive a firelor de păr, susţine dr. Anca Doboş.


Părul nostru se află într-o permanentă schimbare, astfel că atunci când 90% dintre firele de păr se află în perioada de creştere, celelalte 10% se află în perioada de stagnare a creşterii. După 3-4 luni, părul aflat în perioada de stagnare cade şi alte fire de păr încep să crească în locul lor.


Progresele tehnologiei moderne permit reducerea, prevenirea sau chiar inversarea căderii părului. Aparatul Sunetics Laser Unit, folosit în cadrul clinicii Hyperion, este o astfel de invenţie a tehnologiei moderne, el acţionând prin intermediul energiei laser low-level, stimulând creşterea părului pe scalp, îmbunătăţind calitatea acestuia, oprindu-i căderea şi stimulând creşterea unor noi fire de păr, a explicat dr. Anca Doboş.


Sunetics Clinical Laser Unit stimulează foliculii miniaturizaţi prin energie laser low-level. Un laser concentrează lungimile de undă ale unei energii specifice într-un fascicul de lumină colorată. Această creştere a energiei îmbunătăţeşte procesele celulare, cum ar fi creşterea şi eliminarea toxinelor. S-ar putea reduce, de asemenea, inflamarea din jurul foliculilor miniaturizaţi de păr, permiţând acestor foliculi să asimileze mai multe substanţe nutritive şi să revină la mărime normală.


Orice persoană, indiferent de vârstă, sex, rasă sau culoarea părului sunt candidaţii ideali ai acestei tehnici inovatoare de stimulare a părului rărit, care are încă foliculi activi. Tratamentul cu Sunetics Laser Unit durează minimum 6 luni, şedinţele având o frecvenţă de 1-2 ori pe săptămână. Costul unei şedinţe de 20 de minute este de 50 de lei.


Există numeroase explicaţii ale pierderii părului. Spre exemplu, la un interval de 3-4 luni după o boală sau după o operaţie poate apărea căderea temporară a părului. Problemele hormonale sunt o altă cauză a căderii părului - probleme cu glanda tiroidă sau dezechilibre ale hormonilor feminini sau masculini. Multe femei se confruntă cu pierderea părului după ce nasc, motivul fiind atribuit tot hormonilor. Şi medicaţia poate avea ca efect secundar pierderea podoabei capilare, a explicat dr.Anca Doboş. Printre medicamentele care duc la căderea părului se numără anticoagulantele, medicamentele pentru tratarea gutei, cele pentru hipertesiune, vitamina A, anticoncepţionalele şi antidepresivele.


Infecţiile sunt şi ele responsabile de căderea părului. Infecţiile fungice ale scalpului pot duce la căderea părului la copii.
Căderea părului poate să apară, de asemenea, ca urmare a unei afecţiuni, precum lupusul sau diabetul. Astfel, atunci când căderea părului devine o problemă este important să se descopere mai întâi care este cauza acestui fenomen.

Notare
Comentarii
de Narcisa
Dna doctor este foarte buna, ea a rezolvat problema de chelie a sotului meu. O recomand tuturor!

de cecilia44
Doamna doctor mai mult isi face reclama,fapt bun dar cine nu este din galati cum poate sa beneficieze de tratament?Nu ajuta cu nimic concret!

de Adriana
Buna fetelor. Eu folosesc pentru ingrijirea parului produsele de la nanogen. Sunt foarte bune si sunt foarte multumita de ele. De 1 an de zile le folosesc atat eu atat cat si intreaga mea familie. Acum parul meu este foarte multumita.

de Brindusa Stefan
Buna ziua. As vrea sa va rog sa imi trimiteti mai multe detalii despre acest tratament, vreau sa stiu mai multe ca as vrea sa il urmez. Va multumesc anticipat.

tratamentu cu rogaine care contine 5% minoxidil s-a dovedit extrem de eficient in combaterea alopeciei la barbati

de el
Ce diferenta e intre Rogaine Spuma si spray-ul de Minoxidil 5% (marca Hairgrow)? Cand se alege spuma si cand spray?
A folosit cineva si-si si poate sa faca o comparatie?

de Dobre
Si eu am probleme cu caderea parului de aproape 2 ani de zile, dar pana acum nu am facut nimic pentru a scapa de aceasta problema. Zilele acestea m-am decis sa fac ceva in privinta asta. O sa incep sa imi schimb si dieta alimentara, si cred ca o sa fac si o cura cu suplimente care sa stopeze caderea parului.

de Dinel
Impotriva caderii parului sunt foarte multe sampoane care pot sa ajute. Un specialist stie ce sa recomande in asemenea cazuri.


de Albert
Problemele legate de caderea parului se declanseaza ca urmare a lipsei de vitamine din corp. Daca organismul duce lipsa de minerale si vitamine atunci e normal ca parul sa cada.


Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gândiţi-vă bine înainte de a vă face extensii de păr Specialiştii în dermatologie semnalează riscurile alungirii artificiale a părului. Experţii asigură că există un risc mare de alopecie /chelire/ şi de pierdere a strălucirii capilare. Există totuşi unele reguli care diminuează probabilitatea de a suferi aceste efecte
Terapii complementare in alopecie Multe persoane care sufera de alopecie recurg la terapiile complementare in cautarea unei cai de a face sa le creasca din nou parul .
Aproape jumătate dintre bărbații din România se confruntă cu probleme legate de căderea părului 1 din 5 bărbați căsătoriți are probleme serioase legate de căderea părului, potrivit unui studiu realizat de către Alpecin și GfK România
O cască rece poate preveni căderea părului provocată de chimioterapie Un acoperământ rece pentru cap, special proiectat, poate reduce semnificativ pierderea părului în timpul chimioterapiei pentru cancer, a anunţat o echipă de cercetători de la un spital din Germania, informează agenţia DPA.
Tratamente Pentru Parul Tau Un par fumos atrage toate privirile si e un semn de sanatate si vitalitate. Parul iti seamana foarte mult. Are nevoie de relaxare, de o gura de aer proaspat si de prieteni care sa il sustina, sa il inteleaga si sa il apere de poluare, soare, stress si alti dusmani. Acesti prieteni ai parului...
Calviţia, o problemă tot mai frecventă Bucureşti, 19 mai /Agerpres/ - Dr. Rodica Olteanu, de la Departamentul de Dermatologie al Spitalului Colentina, spune că din ce în ce mai multe persoane vin la medic pentru că le cade părul.