Cele mai citite
 


Criogenia, metodă inovatoare de producere a medicamentelor din plante
marţi, 23 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ultima inovaţie în materie de obţinere a produselor naturiste, prepararea la rece a plantelor, metodă cunoscută şi sub numele de criogenie, este prezentă şi în România.
Produsele naturiste preparate la rece, metodă care permite păstrarea tuturor proprietăţilor plantei chiar şi după prelucrare, au fost aduse pe piaţa românească de Arkopharma, producător în segmentul fitoterapiei şi suplimenţilor alimentari.
Plantele conţinute în Arkocapsule sunt obţinute prin pulverizare la rece, la temperaturi de -196 grade Celsius, mediu creat cu ajutorul azotului lichid. Prin criogenie se reuşeşte astfel să se păstreze calităţile nutritive şi substanţele active ale plantelor, evitându-se degradările care survin în timpul aplicării metodei clasice de preparare, a explicat dr. Şerban Damian, nutriţionist sportiv la clinica Superfit din Capitală.
Dr. Şerban Damian a subliniat că fiecare produs conţine o singură plantă, capsula având astfel o concentraţie mare de substanţă activă. De asemenea, un alt aspect important este acela că învelişul, capsula în care este introdusă planta mărunţită, este vegetal, rezultatul final fiind astfel sută la sută natural.
Criogenia se diferenţiază de metoda de producere la temperaturi ridicate (dry extract) deoarece prepararea la rece a plantei îi păstrează intacte substanţele active, în timp ce prin prepararea la cald se păstrează doar o parte dintre aceste ingrediente active, restul pierzându-se în timpul prelucrării.
'Pentru prepararea capsulelor se folosesc plante din toată lumea, astfel că anual ajungem să colectăm 600 de specii de plante şi ierburi pentru prepararea a 900 de tone de materie primă, oferind cea mai bună combinaţie de substanţe active şi substanţe existente în plantă - rădăcină, tulpină, seminţe', a explicat Thierry Beauxis, Export Marketing Manager al producătorului.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mărul lupului, plantă cu proprietăţi cancerigene, folosită şi în România (studiu SUA) Un ingredient toxic prezent într-un tratament pe bază de ierburi foarte popular şi în zona de sud-vest a României este cauza a peste jumătate din cazurile de cancer al sistemului urinar din Taiwan, unde medicina tradiţională este foarte răspândită, indică un studiu american dat publicităţii luni, relatează...
O plantă rară, cu proprietăţi anticancerigene, aclimatizată în România O echipă de specialişti de la Staţiunea de cercetări legumicole Buzău a reuşit să aclimatizeze, după cinci ani de cercetări, o plantă originală din Nepal care produce fructul GAC, cunoscut ca având proprietăţi anticancerigene.
Ceaiul, cald sau rece, are o contribuţie importantă la hidratarea corectă a organismului. Ceaiul provenit din planta Camellia sinensis a fost consumat de secole pentru proprietăţile sale hidratante şi, potrivit unui nou studiu care investighează efectul potenţial de hidratare al diferitelor băuturi asupra organismului în funcţie de valoarea tensiunii superficiale, coordonat de prof. univ...
Extractul unei plante medicinale chineze, mai cancerigen decât tutunul /studiu/ Acidul aristolochic, extras dintr-o plantă medicinală utilizată de secole în China pentru a trata artrita şi alte inflamaţii, este mai cancerigen decât tutunul şi generează cancere ale căilor urinare, potrivit unui studiu al cercetătorilor americani, publicat miercuri şi citat de AFP.
LEACURI DIN GRÃDINÃ: Floarea de Hibiscus Floarea de Hibiscus este o plantă care face parte din familia Malvaceae, din care fac parte arborele de cacao şi bumbacul. Numele generic este derivat din greacă şi înseamnă "nalbă mare". Există peste 200 de specii ale acestei plante, renumite pentru florile lor mari. Este nativă din nodul Africii şi...
Salvia - salvatoarea sanatatii Planta parfumata, din familia mentei, un subarbust cu aspect ornamental, intrebuintat in medicina si gastronomie. Foarte raspandita in gradinile din Europa, America si Africa de Nord, salvia cuprinde cateva sute de specii de plante erbacee sau perene. Poate sa creasca si sub forma de arbusti. In...