Cele mai citite
 


Proiect transfrontalier pentru asistenţă socială
luni, 2 martie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Galaţi, 2 mar /Agerpres/ - Facultatea de Ştiinţe Economice din Galaţi a găzduit, luni, lansarea oficială a proiectului „Dezvoltarea Asistenţei Sociale prin Cooperare Transfrontalieră”, în cadrul Programului de vecinătate România - Republica Moldova 2004-2006.

Perioada de implementare este de 12 luni, iar costul eligibil al acţiunii de 48.775 euro. Coordonatorul proiectului, conf. dr. Maria Nicolai, de la Facultatea de Ştiinţe Economice, a declarat că în cadrul celor 12 luni de derulare a proiectului eforturile vor fi orientate spre dezvoltarea cadrului instituţional de colaborare între instituţiile de asistenţă socială din judeţul Galaţi şi raionul Cahul, din Republica Moldova, prin dezvoltarea în comun a abilităţilor structurilor organizaţionale, reprezentate atât de resursele de informare, cât şi de cele umane.

Potrivit organizatorilor, grupul ţintă îl constituie 50 de lucrători din sistemul de asistenţă socială din judeţul Galaţi şi din raionul Cahul, iar beneficiarii finali vor fi instituţiile publice şi de interes privat de asistenţă socială, angajaţii acestora, precum şi grupurile sociale vulnerabile de pe ambele maluri ale Prutului inferior.
„Este vorba despre persoanele din centrele de îngrijire de zi, vârstnicii, persoanele dependente de droguri, tinerii care părăsesc sistemul centralizat de protecţie a copilului, victimele violenţei domestice, ale traficului de fiinţe umane, persoanele fără adăpost”, a spus Maria Nicolai. AGERPRES/(Dan Paic)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII ÎN JUDEŢE Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Corespondenţi în săptămâna 9-13 mai
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 11 - 15 iulie:
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 9 - 13 mai:
Bani mai puţini pentru servicii medicale Alexandria, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman a încheiat cu furnizorii de servicii medicale din judeţ 470 de contracte pentru 2009, un an în care bugetul total administrat de această instituţie reprezintă 81,60 la sută în comparaţie cu banii gestionaţi în 2008.
Casa de Pensii Bucureşti primeşte cereri pentru bilete de tratament Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Pensii a Municipiului Bucureşti primeşte, în această perioadă, cereri de acordarea biletelor de tratament pentru acest an.
Iniţiativă legislativă pentru fonduri pentru sănătate Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Un Comitet de Iniţiativă Legislativă Cetăţenească a început strângerea de semnături de la pacienţi pentru creşterea fondurilor alocate sănătăţii.