Cele mai citite
 


Iaşi: Centru mobil de recoltare a sângelui
marţi, 23 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primul centru mobil de recoltare a sângelui va sosi la Iaşi în cursul lunii aprilie, susţine deputatul PDL Petru Movilă.
Deputatul democrat-liberal a declarat pentru AGERPRES că acest centru mobil face parte dintr-un proiect pe care l-a iniţiat alături de reprezentanţii Centrului de Recoltare şi Transfuzii Sangvine (CRTS) Iaşi.
Potrivit parlamentarului, centrul mobil va deservi Iaşiul şi toate judeţele Moldovei din Regiunea Nord-Est iar donarea va fi neremunerată şi benevolă. Noul centru va fi coordonat de CRTS Iaşi, deoarece aici se fac cele mai multe intervenţii chirurgicale care necesită mult sânge şi derivate din sânge.
Reprezentanţii de la Crucea Roşie vor asigura personalul medical care va merge în teritoriu şi va recolta sânge cu unitatea mobilă, precum şi promovarea donării neremunerate şi benevole, iar cei ai CRTS Iaşi vor prelucra, testa, stoca şi distribui sângele recoltat de unitatea mobilă.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Centru mobil de donare de sânge în Piaţa Romană Unul din cele cinci centre mobile de donare de sânge a devenit luni, pentru o zi, funcţional în Piaţa Romană din Bucureşti.
Iaşi: Prima unitate mobilă de recoltat sângele donatorilor benevoli va fi inaugurată luni Unitatea mobilă de recoltare a sângelui pentru a realiza campanii periodice de recrutare a donatorilor de sânge benevoli, în toată zona Moldovei, va fi inaugurată, luni, la Iaşi, de Ziua Mondială a Donatorului de Sânge.
Iaşi: Proiect privind înfiinţarea unui Centru de Boli Cardiovasculare;capacitatea de cazare să crească de la 130 la 400 de paturi Reprezentanţii Institutului de Boli Cardiovasculare din Iaşi doresc să îşi extindă activitatea, prin înfiinţarea unui Centru de Boli Cardiovasculare, astfel încât capacitatea de cazare să crească de la 130 la 400 de paturi, 40 dintre acestea fiind destinate copiilor cu astfel de afecţiuni.
RETROSPECTIVÃ 2015 Cardul de sănătate şi terapia fără interferon, principalele noutăţi în sistemul de sănătate Bucureşti, 22 dec /Agerpres /- Implementarea cardului de sănătate, introducerea terapiei interferon free şi a unor noi medicamente pe lista de compensate, precum şi modificarea contractului-cadru au fost principalele noutăţi aduse sistemului de sănătate în 2015.
Iaşi: Deputatul PDL Petru Movilă vrea ca rezidenţiatul să fie organizat de Ministerul Educaţiei Preşedintele Organizaţiei Municipale Iaşi a PDL, deputatul Petru Movilă, a declarat, duminică, în cadrul unei conferinţe de presă, că intenţionează să iniţieze un proiect de lege care vizează trecerea organizării şi susţinerii rezidenţiatului de la Ministerul Sănătăţii la Ministerul Educaţiei.
Iaşi: Centru zonal de ambulanţă, inaugurat la Ţibăneşti Un centru zonal de ambulanţă va fi inaugurat joi în localitatea Ţibăneşti, după ce acest serviciu a funcţionat timp de 15 ani într-o clădire veche.