Cele mai citite
 


PC susţine moţiunea simplă pe Sănătate şi cere demisia ministrului
marţi, 23 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Partidul Conservator susţine moţiunea simplă pe tema sănătăţii şi cere demiterea ministrului de resort Attila Cseke pentru iniţierea unor măsuri care distrug efectiv sistemul sanitar românesc, se arată într-un comunicat transmis luni AGERPRES de PC.
'Reducerea cu 10% a numărului de paturi de spital, ceea ce înseamnă 12.000 - 13.000 de paturi, va avea ca efecte reducerea numărului de servicii medicale şi, implicit, reducerea bugetului unităţilor sanitare, creşterea duratei de aşteptare pentru internare, limitarea accesului pacienţilor la servicii medicale, creşterea cheltuielilor pe caz rezolvat, datorită riscului de apariţie a complicaţiilor în perioada de aşteptare', precizează comunicatul PC.
Coordonatorul Departamentului Sănătate al PC, Silviu Morariu, susţine că această măsură va determina, contrar celor declarate de oficialii Ministerului Sănătăţii, o reducere cu 10% a personalului medical din unităţile sanitare cu paturi, aşa încât vom asista la migrarea forţei de muncă tânără şi specializată.
Potrivit lui Morariu, introducerea coplatei în sistemul sanitar nu va rezolva problemele de subfinanţare a sistemului, ci va limita drastic accesibilitatea pacienţilor la servicii medicale, condiţionându-l de posibilităţile de acoperire a cofinanţării - coplăţii. Se va ajunge ca, pentru o familie de 6 persoane, să fie nevoie de 2.100 - 3.600 lei.
'Atragem atenţia şi asupra creşterii nejustificate a preţurilor la medicamente, fiind prima dată când se utilizează un curs de schimb leu/ euro peste cursul de schimb al BNR pentru calcularea preţului de referinţă al medicamentelor. Pe lângă faptul că vor apărea disfuncţionalităţi în aprovizionarea spitalelor, sumele colectate din coplată nu vor acoperi această creştere, iar firmele de medicamente vor deveni cele mai eficiente case de schimb valutar, pentru că vor cumpăra euro la 4,08 şi îl vor vinde la 4,25', a adăugat Silviu Morariu.
El a atras atenţia că ministrul Sănătăţii propune distrugerea reţelei de medicină şcolară prin desfiinţarea a 1.776 de posturi din reţeaua de medicină şcolară.
Deputaţii vor dezbate, marţi, moţiunea simplă iniţiată de grupul parlamentar PNL şi intitulată 'La sănătate nimic nu e sănătos'.
Documentul va fi supus votului în aceeaşi zi.
Moţiunea a fost depusă în plen pe 17 martie.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Attila Cseke: Sistemul de coplată va duce la un echilibru al finanţărilor din sănătate Sistemul de coplată în domeniul sanitar va echilibra bugetul CAS atât pentru spitalizare, cât şi pentru medicina de prevenţie, a declarat vineri ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, într-o conferinţă de presă, la Râmnicu Vâlcea.
Mureş: Sindicatele contestă ordinul MS de reducere a numărului de paturi din spitale Liderul SANITAS Mureş, Ermil Giurconiu, şi secretarul general al CNSLR Frăţia, Maria Dăndărău, au contestat marţi, într-o conferinţă de presă, decizia Ministerului Sănătăţii de reducere a 400 de paturi din spitalele din judeţ, sindicaliştii susţinând că măsura respectivă nu ţine cont de realitate.
Cseke Attila: În sistemul sanitar trebuie instituite reguli care să fie şi respectate - interviu Bucureşti, 7 apr /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a acordat un interviu Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES în care vorbeşte, între altele, despre noile programe naţionale de sănătate, descentralizarea sistemului, problemele de personal, dar şi despre subfinanţarea sistemului sanitar...
Silviu Morariu (PC) cere demisia ministrului Sănătăţii, Cseke Attila Şeful Departamentului de Sănătate al PC, Silviu Morariu, solicită Consiliului Suprem de Apărare al Ţării (CSAT) analiza în regim de urgenţă a situaţiei din sistemul sanitar şi demiterea de urgenţă a ministrului Sănătăţii, Cseke Attila.
UPDATE Ministrul Sănătăţii cere primarului general destituirea conducerii Maternităţii Giuleşti Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, i-a cerut miercuri primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, să destituie echipa managerială de la Maternitatea Giuleşti, având în vedere deficienţele constatate în urma anchetei aflate în curs de desfăşurare în legătură cu tragedia produsă luni seara.
Bihor: Screening naţional pentru cancerul de col uterin, program al Ministerului Sănătăţii Ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau a anunţat, sâmbătă, la Oradea, că în domeniul asistenţei medicale preventive, pentru prima dată în sistemul sanitar s-a făcut primul pas pentru un screening naţional pentru depistarea cancerului de col uterin.