Cele mai citite
 


Peste 4.000 de locuri de muncă pentru medicii români în străinătate
marţi, 23 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Locuri de muncă permanente, dar şi temporare, salarii de la 3.000 de euro în sus sau chiar de 2.000 de lire sterline pe săptămână, oportunităţi de dezvoltare profesională excelente, cursuri de limbă străină pentru familie, asistenţă în procesul de relocare sunt doar câteva dintre avantajele oferite de angajatori medicilor români în cadrul Târgului Internaţional de Cariere Medicale care a avut loc, la sfârşitul săptămânii, la Bucureşti.
Aproximativ 1.500 de medici tineri şi medici cu experienţă, farmacişti, asistenţi medicali, dentişti, studenţi la medicină sau proaspeţi absolvenţi au vizitat, sâmbătă şi duminică, cel mai mare târg de recrutare din domeniul medical din Europa şi singurul de acest gen din Europa Centrală şi de Est, organizat de dr. Grzegorz Chodkowski (MedPharmCareers.com), în colaborare cu Houston NPA.
Târgul Internaţional de Cariere Medicale Bucureşti le-a oferit angajatorilor prezenţi ocazia să intre în contact direct cu vizitatorii, să le explice în ce constă oferta de muncă, care sunt avantajele unui job în străinătate, care ar fi salariile pe care le-ar obţine şi explicaţii cu privire la paşii procesului de recrutare.
Cei interesaţi s-au prezentat la târg cu CV-uri formulate într-o limbă de circulaţie internaţională (engleză, franceză sau germană), putând discuta concret asupra şanselor lor de angajare şi asupra etapelor următoare pe care le au de parcurs.
Expozanţi au fost 20 de agenţii de recrutare care au prezentat peste 4.000 de posturi în ţări precum: Marea Britanie, Irlanda, Franţa, Belgia, Germania, Elveţia, Danemarca, Suedia, Norvegia, Malta, Orientul Mijlociu şi Îndepărtat şi multe altele.
La această ediţie a târgului angajatorii au venit atât cu joburi permanente, cât şi cu joburi de tip locum (temporare), tocmai pentru a îndeplini toate cerinţele medicilor români din punct de vedere al timpului alocat muncii în străinătate. Prin aceste oferte de muncă temporare se oferă, practic, medicilor posibilitatea de a lucra 1, 2 sau 3 săptămâni pe lună, continuându-şi astfel, dacă doresc, şi munca în România, dar suplimentându-şi substanţial câştigurile.
'Un exemplu de loc de muncă temporar este postul de RMO (Resident Medical Officer) în spitalele private din Anglia, cu un excelent pachet salarial şi condiţii de muncă foarte bune. Este un concept nou pentru România şi nu trebuie confundat cu medicul rezident din ţara noastră. În mare, un doctor are nevoie de 2 ani de experienţă clinică după facultate, cunoştinţe de limba engleză şi experienţă în acordarea primului ajutor în caz de urgenţă. Mulţi medici care pleacă pe acest post pot fi supracalificaţi, însă pentru un prim contact cu munca în străinătate şi un câştig substanţial pentru o perioadă scurtă, merită', a susţinut Simona Oprea de la Houston NPA care promovează evenimentul pe piaţa din România.
Pe lângă pachetul salarial extrem de atractiv pentru medicii români, agenţiile de recrutare internaţionale pot să ofere, gratuit, şi alte avantaje, cum ar fi: oportunităţi de cazare şi cursuri de limbă străină gratuite pentru familie, consultanţă pe parcursul întregului proces de înscriere, asistenţă în procesul de relocare, asigurarea transportului şi a cazării pentru interviul în străinătate, consultant dedicat pe întregul proces de recrutare şi multe altele.
Cele mai multe oferte de muncă s-au adresat medicilor rezidenţi şi specialişti, iar dintre specializările medicale cele mai căutate la târg au fost: anestezia, medicina de urgenţă, radiologia, medicina internă, chirurgie, psihiatrie.
Salariile medicilor diferă în funcţie de experienţă şi vechime. Cele mai mici salarii oferite în cadrul Târgului Internaţional de Cariere Medicale sunt cuprinse între 2.000 - 3.000 de euro pe lună, pentru posturi în Germania, iar cele mai mari ajung şi la 10.000 - 12.000 de euro pe lună în Marea Britanie şi Ţările scandinave.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Peste 2.000 de cadre medicale au trecut pragul Târgului Internaţional de Cariere Medicale Peste 2.000 de medici tineri şi medici cu experienţă, farmacişti, asistenţi medicali, dentişti, studenţi la medicină sau proaspeţi absolvenţi au vizitat sâmbătă şi duminică Târgul Internaţional de Cariere Medicale şi Farmaceutice - se arată într-un comunicat de presă remis luni AGERPRES.
Iaşi: 4.000 de locuri de muncă în străinătate oferite la Târgul Internaţional de Cariere Medicale şi Farmaceutice Iaşi, 27 nov /Agerpres/ - Sute de persoane, medici, rezidenţi sau asistenţi medicali au venit, sâmbătă, la cea de-a cincea ediţie a Târgului Internaţional de Cariere Medicale şi Farmaceutice organizat la Iaşi, în speranţa că îşi vor găsi un loc de muncă în clinici şi spitale din alte state europene printre...
Târgul Internaţional de Cariere Medicale şi Farmaceutice începe sâmbătă la Bucureşti Cea de a V-a ediţie din România a Târgului Internaţional de Cariere Medicale şi Farmaceutice, cel mai mare eveniment de recrutare din domeniul medical şi farmaceutic din Europa, se desfăşoară, sâmbătă şi duminică, la Bucureşti.
Dolj: Medicii români cu experienţă în psihiatrie şi neurologie, căutaţi pentru joburi în Germania şi ţările scandinave Craiova, 11 nov /Agerpres/ - Câteva sute de medici şi asistenţi medicali, cu sau fără experienţă, care doresc să plece în străinătate, au participat luni la un târg de joburi organizat la Craiova, posturile oferite fiind în Germania, Marea Britanie, Emiratele Arabe Unite, Norvegia, Suedia şi Danemarca...
Portal de recrutare online în domeniul medical Un portal online de recrutare în domeniul medical - MedPharmJobs.com - va fi lansat în cadrul celei de a VI-a ediţii desfăşurate în România a Târgului Internaţional de Cariere Medicale şi Farmaceutice.
Concurenţă fără precedent la târgul de cariere medicale La Târgul Internaţional de Cariere Medicale din Capitală, desfăşurat la Universitatea de Medicină şi Farmacie ''Carol Davila'', au fost scoase la concurs peste 2.000 de posturi pentru medici, asistente, tehnicieni, fizioterapeuţi, biotehnologi, stomatologi şi farmacişti.