Cele mai citite
 


Pâinea din alge marine poate fi cheia pentru combaterea obezităţii
marţi, 23 martie 2010   ::   1 Comentarii :: :: Stiri, Diete
 

Pâinea din alge marine ar putea fi cheia pentru combaterea obezităţii, deoarece fibra pe care o conţin acestea poate reduce absorbţia de grăsimi cu un procent de 75 la sută, potrivit unui studiu realizat de oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Newcastle (Anglia), transmite luni Efe.

Produsul pe bază de fibre cunoscut drept alginat este mai bun decât majoritatea tratamentelor cumpărate pentru slăbire, deoarece previne mai eficient absorbţia grăsimilor, susţin experţii.

Doctorul Iain Brownlee, conducătorul echipei ştiinţifice, a semnalat că alginatul poate fi adăugat produselor pe care oamenii le consumă zilnic, cum ar fi pâinea, biscuiţii sau iaurturile, iar în acest mod trei sferturi din grăsimea conţinută de o mâncare poate fi eliminată de organism.

Potrivit cercetărilor efectuate - prezentate la reuniunea de primăvară a Societăţii Chimice Americane din San Francisco ,- oamenii de ştiinţă au utilizat un 'intestin artificial' pentru a verifica gradul de eficacitate a unui număr de 60 de fibre naturale diferite pentru a stabili cum afectează acestea asimilarea grăsimilor.

'Obezitatea este o problemă din ce în ce mai mare, iar mulţi oameni consideră că este dificil să urmeze o dietă şi un program de exerciţii pentru a pierde în greutate', a afirmat Brownlee.

Notare
Comentarii
de dinca nastase
deosebit de interesant, dar cad apare in Romnaia si la ce pret?

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dieta mediteraneană este cea mai bună modalitate de a combate obezitatea (medici britanici) Dieta mediteraneană ar putea combate obezitatea mult mai bine decât dietele sărace în grăsimi, reducând rapid riscul de infarct miocardic şi accidentul vascular cerebral, au scris medici britanici în Postgraduate Medical Journal (PMJ).
Dieta post-natala Ai nascut, iar in primele saptamani de dupa esti preocupata exclusiv de starea bebelusului tau, insa incepi sa te gandesti si la tine si, in special - cand vei reveni la "normal", adica la greutatea corporala pe care o aveai inainte de sarcina .
Dr. Horatiu Albu: „Singurul mod dovedit stiintific pentru slabire si controlul greutatii este de a creste gradul de sanatate” In Romania, obezitatea afecteaza peste 20% dintre romanii cu varsta peste 18 ani, conform ultimului studiu realizat de Asociatia Romana pentru Studiul Obezitatii. Ce se petrece la nivel de celula atunci cand ne ingrasam? Raspunsul il ofera Medicina Ortomoleculara prin Dr. Horatiu Albu, presedintele...
Dietele 'miraculoase' pot duce la creşterea rapidă în greutate (expert) Dieta bazată pe un consum scăzut de carbohidraţi şi bogată în grăsimi poate duce la creşterea rapidă în greutate şi la complicaţii de sănătate la fel ca şi 'paleo dieta' care recomandă consumul exclusiv de alimente pe care le mâncau comunităţile umane la începuturile civilizaţiei, se afirmă într-un studiu...
Alimentaţia bogată în grăsimi favorizează apariţia cancerului de colon (studiu) Alimentaţia bogată în grăsimi favorizează apariţia cancerului de colon, susţine o echipă de oameni de ştiinţă din SUA care a explicat şi mecanismul molecular şi celular care duce la îmbolnăvire, într-un studiu publicat miercuri în revista ''Nature'', care deschide noi perspective în prevenirea şi vindecarea...
Dietă care reduce circumferinţa taliei cu 5 cm în opt săptămâni /studiu/ Cei care încearcă să slăbească şi-ar putea reduce circumferinţa taliei cu peste 5 centimetri în doar 8 săptămâni prin mărirea proporţiei de proteine şi reducerea celei de carbohidraţi şi grăsimi din dietă, potrivit unui studiu britanic, a relatat marţi cotidianul Daily Mail.