Cele mai citite
 


Timiş: Ziaristul Mile Cărpenişan - invincibil pe front, răpus de septicemie
marţi, 23 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ziaristul timişorean Mile Cărpenişan, invincibil în teatrele de război de unde transmitea corespondenţe speciale, a murit, luni după amiaza, la secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Timişoara, în urma unei septicemii generalizate, la vârsta de numai 34 de ani, transmite corespondentul AGERPRES. Potrivit surselor spitaliceşti, decesul a survenit unui stop cardiac.
Mile Cărpenişan a fost internat săptămâna trecută, în şoc septic, după ce infecţia de la un furuncul i s-a răspândit în tot corpul. Medicii au încercat să-l salveze dar îi fuseseră afectate toate organele vitale: rinichi, ficat, pancreasul, inima şi plămânii. La finele săptămânii trecute a intrat în comă, fiind ţinut în viaţă doar cu ajutorul aparatelor.
În ultimele săptămâni, el a dus o campanie umanitară susţinută pentru salvarea unui tânăr din Bucureşti, bolnav de leucemie. El a demarat acea campanie scoţând la licitaţie casca sa de pe front, pe care a purtat-o în teatrele de operaţiuni din Bosnia-Herţegovina, Irak sau Afganistan.
Tânăr, puternic, totdeauna pus pe glume, plin de simţul umorului şi spiritual, Mile Cărpenişan scria, recent, pe blogul său, că şi-ar dori să fie 'un om de zăpadă', tocmai pentru a le aduce bucurie în suflete tuturor.
A debutat în presă la vârsta de 18 ani, în televiziunea căreia i-a rămas fidel până aproape toată viaţa. A fost corespondent special al Antenei 1 şi al Antenei 3 până în 2008, când a trecut în tabăra free-lancer-ilor, şi unul dintre cei mai îndrăgiţi jurnalişti din România.
Mile era căsătorit cu o colegă jurnalistă, Ramona, din 2009, şi nu avea copii.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Timiş: Prelevare de rinichi şi ficat de la victima unui accident rutier O echipă de medici de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Timişoara va preleva, vineri după-amiază, rinichii şi ficatul de la un tânăr de 23 de ani, victima unui accident rutier din care nu a mai putut fi salvat.
Timiş: O nouă prelevare de organe la Timişoara La Clinica de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) din cadrul Spitalului Judeţean Timişoara a avut loc, în noaptea de luni spre marţi, o nouă prelevare de organe de la un tânăr de 18 ani din Arad, care suferise un accident rutier la finele săptămânii trecute.
Timiş: O asociaţie umanitară din Franţa a donat unor spitale paturi şi medicamente în valoare de 65.000 de euro Spitalul Judeţean de Urgenţă şi Spitalul CFR din Timişoara au primit, miercuri, donaţii constând în medicamente, materiale sanitare şi alte echipamente medicale de la Asociaţia umanitară "Medecine, Aide et Presence" din Franţa.
Timiş: Preşedintele Societăţii Române de Anestezie salută asumarea Programului Naţional de finanţare a Terapiei Intensive Societatea Română de Anestezie Terapie Intensivă (SRATI) salută asumarea Programului Naţional de finanţare a îngrijirii cazurilor grave din secţiile de Anestezie - Terapie Intensivă de către Ministerul Sănătăţii.
Timiş: Criza de personal blochează 400.000 de euro pentru modernizarea Spitalului judeţean Lipsa de personal din Spitalul Judeţean Timişoara a blocat realizarea unor investiţii de peste 400.000 de euro, bani alocaţi de Consiliul Judeţean Timiş modernizării secţiei de Anestezie şi Terapie Intensivă a acestei unităţi spitaliceşti.
Timiş: La Spitalul Judeţean a fost efectuată a noua prelevare de organe din acest an O echipă de medici din Bucureşti şi Cluj, alături de cei de la Clinica de Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Timişoara, au efectuat, miercuri dimineaţă, cea de-a noua prelevare de organe din acest an.