Cele mai citite
 


Constanţa: Recunoaştere internaţională pentru Facultatea de Medicină
marţi, 23 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Profesorul dr. Petru Bordei, decanul Facultăţii de Medicină al Universităţii Ovidius din Constanţa, a primit Marele Premiu pentru Cercetare, pentru anul 2010, acordat în cadul celei de-a XXIX-a ediţii a Congresului Societăţii Franceze de Morfologie, organizat de Facultatea de Medicină din Montpellier, în urmă cu o săptămână.
Potrivit prof. dr. Bordei, la sesiunea de comunicări ştiinţifice, organizată în cadrul Congresului, au participat, anul acesta, peste două sute de specialişti în biologie celulară, anatomo-patologie, geneticieni, chirurgi sau radiologişti, reprezentanţi ai celor mai importante universităţi din peste 20 de ţări, care au prezentat cele mai noi rezultate ale cercetărilor sistemtice din domeniile de referinţă.
'Vreau să vă spun că pe parcursul celor trei zile de prezentări, dezbateri şi sesiuni plenare am avut surpriza unuia dintre cele mai selecte anturaje ştiinţifice, invitaţii fiind specialişti de renume, pe plan internaţional, profesori ai marilor universităţi şi facultăţi de medicină din statele europene şi Africa şi de aceea nu mică mi-a fost surpriza când, în cadrul galei laureaţilor, am fost invitat pe podium în Aula Magna a Facultăţii de Medicină din Montpellier, acolo unde a fost profesor şi Francois Rabelais' - a subliniat prof. dr. Petru Bordei.
Decanul Facultăţii de Medicină a Universităţii Ovidius, din Constanţa, a mai precizat că lucrarea care a suscitat interesul unanim al juriului Congresului Societăţii Franceze de Morfologie a fost apreciată că aduce cele mai noi descoperiri şi interpretări în privinţa modului de distribuţie al arterelor în cadrul sistemului vascular uman.
'Este rodul a peste 20 de ani de cercetări al modului de distribuţie al arterelor, vascularizarea lor, poziţii şi puncte critice de trombozare, cu aplicaţii pe artera mezenterică superioară, trunchiul celia şi arcul aortic, lucrarea în sine fiind un îndrumător pentru chirurgia toracică şi abdominală ce aduce noutăţi în privinţa modului de distribuţie al arterelor' - a conchis decanul.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Facultatea de Medicină din cadrul UMF Iaşi a primit Diploma de Recunoaştere a Calităţii - 'Label CIDMEF' Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Grigore T. Popa" din Iaşi a primit, din partea Consiliului Conferinţei Internaţionale a Decanilor Facultăţilor de Medicină de Expresie Franceză, (CIDMEF) Diploma de Recunoaştere a Calităţii - 'Label CIDMEF'.
Irinel Popescu: Îmi doresc ca în medicina românească să se facă mai multă cercetare fundamentală Profesorul Irinel Popescu, realizatorul primului transplant hepatic din România, îşi aniversează vineri ziua de naştere.
145 ani de la naşterea medicului Ernest Juvara Ernest Juvara, medicul care a fundamentat o şcoală de chirurgie recunoscută în întreaga lume, s-a născut la 14 mai 1870, în oraşul Bârlad. A urmat cursurile Colegiului "Sf. Sava" din Bucureşti, luându-şi bacalaureatul în litere şi ştiinţe (1888). În toamna aceluiaşi an a plecat la Paris şi s-a înscris...
Genomurile a doi laureaţi ai Premiului Nobel îşi dezvăluie secretele Să fie spiritul strălucit al câştigătorilor Premiului Nobel înscris în genomul lor? Dacă cercetătorii sunt departe de lămurirea problemei, au totuşi la îndemână totalitatea secvenţelor ADN-ului de la doi laureaţi ai acestui prestigios premiu. După cel al geneticianului american James Watson, descoperitorul...
Zilele Educaţiei Medicale, la a treia ediţie Cea de-a treia ediţie a 'Zilelor Educaţiei Medicale' organizată de Departamentul de Educaţie Medicală al Societăţii Studenţilor în Medicină Bucureşti, Federaţia Asociaţilor Studenţilor Medicinişti din România, şi-a deschis miercuri porţile la Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Carol Davila' din Bucureşti...
Certificare Europeană de Excelenţă pentru Facultatea de Medicină Dentară din Iaşi Facultatea de medicină Dentară din cadrul Universităţii de medicină şi farmacie Gr.T.Popa, din Iaşi a primit Certificarea Europeană de Excelenţă din partea board-ului Confederaţiei Decanilor de Origine Total sau Parţial Franceză (CIDCDF).