Cele mai citite
 


Peste 800 de medici au preluat noile tipuri de reţete
marţi, 3 martie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Bucureşti,3 mar /Agerpres/ - Aproape 800 de medici de familie din Bucureşti au ridicat de la Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti (CASMB) noile formulare pentru reţetele care vor fi prescrise pentru pensionarii cu venituri până în 600 de lei, a declarat pentru AGERPRES, dr. Adina Geană, preşedinte- director general al CASMB.

Ea a precizat că numărul pensionarilor cu venituri sub 600 de lei din Bucureşti este de 169.392 şi reprezintă aproximativ 10% din totalul pensionarilor.

În 2008, ponderea consumului de medicamente aflate pe lista B a fost de 25%, pentru toţi pensionarii.
Dr. Adina Geană a menţionat că numărul de reţete care au fost prescrise din lista B în 2008 a fost de 1.103.521 din care 504.307 pentru pensionari. Ea a adăugat că aproximativ 20% dintre medicamentele de pe lista B ar putea fi pentru pnsionarii cu venituri mici.
De la 1 martie, pensionarii cu venituri sub 600 de lei vor beneficia de medicamente compensate cu 90% .
CNAS a luat măsuri de tipărire şi distribuire la medicii de familie a unui nou formular de reţetă medicală. Noul formular are inclusă o rubrică în plus la categoriile de asiguraţi 0-600 de lei, astfel încât să se poată marca faptul că reţeta este eliberată pentru un pensionar cu venit mic. Pentru a permite epuizarea stocurilor din vechile formulare aflate încă la medicii prescriptori, până la 30 iunie 2009 se vor putea face prescripţii pe ambele tipuri de formulare. Astfel, în acest interval de patru luni, prescripţiile pentru pensionarii cu venituri mici se vor face numai pe noile formulare de reţetă, iar prescripţiile pentru celelalte categorii de asiguraţi fie pe vechile formulare, fie pe cele noi. După 30 iunie, reţetele medicale nu vor mai putea fi prescrise decât pe noile formulare.
În cazul în care unui pacient i se prescriu medicamente din cadrul sublistei B în regim de compensare 90% din preţul de referinţă, acestea vor fi trecute pe un formular distinct. Astfel, dacă un pensionar cu venituri mici mai are nevoie şi de medicamente dintr-o altă sublistă va primi două reţete separate. Motivul principal pentru care este necesară această separare a prescripţiilor acordate pensionarilor cu venituri mici are legătură cu procedurile de decontare a medicamentelor către farmacii, având în vedere că există două surse distincte de finanţare a compensării de 90% - Ministerul Sănătăţii (40%) şi CNAS (50%).
Prescrierea de medicamente compensate 90% pentru pensionarii cu venituri mici se va face numai de către medicii de familie, în limita unei singure reţete pe lună, în valoare de maximum 300 lei. Pentru stabilirea dreptului de a beneficia de aceste medicamente, pensionarul se va prezenta la cabinetul medicului de familie cu ultimul talon de pensie, cu actul de identitate şi cu o declaraţie pe propria răspundere din care să rezulte că solicitantul are doar venit din pensie, sub 600 lei/lună.
Medicul va consemna în fişa pacientului şi în registrul de consultaţii numărul talonului şi cuantumul pensiei şi va anexa la fişa medicală declaraţia dată pe propria răspundere. În acest mod se va evita ca pacientul să fie nevoit să-şi dovedească în fiecare lună calitatea de pensionar cu venit mic. AGERPRES/(Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII ÎN JUDEŢE Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Corespondenţi în săptămâna 9-13 mai
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 11 - 15 iulie:
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 9 - 13 mai:
Bani mai puţini pentru servicii medicale Alexandria, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman a încheiat cu furnizorii de servicii medicale din judeţ 470 de contracte pentru 2009, un an în care bugetul total administrat de această instituţie reprezintă 81,60 la sută în comparaţie cu banii gestionaţi în 2008.
Casa de Pensii Bucureşti primeşte cereri pentru bilete de tratament Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Pensii a Municipiului Bucureşti primeşte, în această perioadă, cereri de acordarea biletelor de tratament pentru acest an.
Iniţiativă legislativă pentru fonduri pentru sănătate Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Un Comitet de Iniţiativă Legislativă Cetăţenească a început strângerea de semnături de la pacienţi pentru creşterea fondurilor alocate sănătăţii.