Cele mai citite
 


Iaşi: La 11 ani şi-a riscat viaţa pentru a salva un bebeluş dintr-un incendiu
marţi, 23 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un băiat în vârstă de 11 ani a dat dovadă de un curaj pe care mulţi adulţi nu-l au, riscându-şi viaţa pentru a salva dintr-un incendiu o fetiţă de numai 9 luni, în localitatea Glodenii Gândului.
Băiatul s-a întâlnit întâmplător cu un alt copil, de 9 ani care, plângând, i-a spus că şi-a dat foc din greşeală casei, încercând să aprindă focul folosind diluant. Întrucât focul a cuprins imediat locuinţa, băiatul s-a speriat şi a fugit din casă, uitând complet de sora sa mai mică. Incidentul s-a petrecut în timp ce mama copiilor era plecată la şcoala din sat.
Fetiţa de numai 9 luni a fost scoasă din flăcări de băiatul de 11 ani, care a anunţat incidentul şi la serviciul 112.
Cu toate acestea, şansele bebeluşului de a supravieţui sunt minime întrucât a suferit arsuri de gradul II şi III pe 33% din suprafaţa corpului. Din cauza gravităţii leziunilor, fetiţa a fost transportată de urgenţă la Spitalul de Pediatrie Sfânta Maria din Iaşi.
'Fetiţa a ajuns în stare gravă, cu arsuri de diferite grade, pe aproape toată suprafaţa corpului. Starea ei este critică şi instabilă, iar prognosticul este rezervat'', a spus dr. Cătălina Ionescu, purtător de cuvânt al Spitalului de Pediatrie Sf. Maria din Iasi.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Suceava: Anchetă la spitalul judeţean, după ce un bebeluş suspectat de meningo-encefalită a murit Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) ''Sfântul Ioan cel Nou'' Suceava a demarat o anchetă ce vizează cazul unui bebeluş de opt luni, suspectat de meningo-encefalită, ce a murit în elicopterul care-l transporta spre Iaşi, fiind transferat din Secţia ATI a SJU, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă...
Vaslui: Bebeluş în stare gravă după ce i-a căzut în cap o bucată de tencuială Un bebeluş de 9 luni din municipiul Bârlad, judeţul Vaslui, a fost transportat în stare gravă la spital vineri după-amiază după ce i-a căzut în cap o bucată de tencuială.
Iaşi: Copii aduşi la spital în urma unui incendiu izbucnit la Trifeşti Trei copii din localitatea Trifeşti, cu vârste între 7 şi 12 ani, au ajuns la spital, în noaptea de duminică spre luni, după ce camera în care dormeau a luat foc din cauza unei lumânări.
Vaslui: Bebeluş de 9 luni, transportat cu elicopterul SMURD la Iaşi, după ce a suferit arsuri pe corp Un bebeluş în vârstă de 9 luni din comuna vasluiană Tătărăni a fost preluat, miercuri, de un elicopter SMURD, după ce a suferit arsuri de gradul II pe corp. Cel mai probabil, mama copilului a scăpat, din neatenţie ,recipientul cu ceai fierbinte peste acesta şi i-a provocat micuţului arsuri.
Iaşi: Victima unui incendiu, adusă la spital în stare gravă Un bărbat, victimă a unui incendiu izbucnit într-un depozit en-gross, a fost adus în stare gravă la Spitalul Clinic de Urgenţe ''Sfântul Ioan'' din Iaşi pentru îngrijiri medicale.
Iaşi: Intervenţie pentru salvarea unui nou născut cu malformaţii severe pe cord O echipă de chirurgi de la Institutul de Boli Cardiovasculare 'Prof. dr. George I.M. Georgescu' din Iaşi a efectuat în ultima perioadă mai multe intervenţii chirurgicale complexe la copii diagnosticaţi cu malformaţii severe de cord, cea mai dificilă intervenţie fiind realizată pe un nou născut de o săptămână...