Cele mai citite
 


SUA: Republicanii vor să împiedice adoptarea în Senat a modificărilor dorite de Cameră la reforma sanitară
marţi, 23 martie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Minoritatea republicană din Senatul american a promis, după votul de duminică din Camera Reprezentanţilor privind reforma asigurărilor de sănătate, că va prelungi disputa cu democraţii, încercând să împiedice aprobarea 'corecţiilor' dorite de cameră, relatează AFP.
Camera reprezentanţilor a adoptat duminică seară cu 219 voturi la 212 proiectul preşedintelui Barack Obama în versiunea votată de Senat în decembrie. Textul devine lege dacă va fi promulgat de către preşedinte.

Însă bătălia va continua în această săptămână în Senat, unde liderii democraţi au promis să adopte rapid o serie de modificări, un text de 150 de pagini care face ca legea să fie mai conformă cu exigenţele aleşilor camerei inferioare.

'Republicanii din Senat vor face acum tot ce le stă în putere pentru a înlocui creşterile masive de impozite, loviturile asupra Medicare (programul de asigurări medicale pentru persoanele în vârstă - n.r.), cu reforme pe care alegătorii noştri le-au solicitat', a scris şeful minorităţii republicane din Senat, Mitch McConnell, într-un comunicat dat publicităţii duminică, după votul din cameră.

Republicanii intenţionează să conteste aplicabilitatea procedurii aşa-numite a 'reconcilierii' prin care democraţii doresc să obţină adoptarea modificărilor, întrucât aceasta necesită o majoritate simplă, de 51 de voturi din 100.

Republicanii îşi propun şi să depună o serie de amendamente în scopul de a întârzia procesul de legiferare şi de a retrimite textul în Camera Reprezentanţilor pentru a fi supus din nou votului.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
SUA: o reformă istorică a asigurărilor medicale adoptată în Congres Camera Reprezentanţilor Statelor Unite a adoptat duminică un proiect de lege a reformei sistemului de asigurări medicale, oferind o victorie legislativă majoră preşedintelui Barack Obama care urmează să promulge textul rapid.
SUA: Preşedintele Obama salută decizia Curţii Supreme de validare a reformei sistemului de sănătate Preşedintele american Barack Obama a salutat decizia Curţii Supreme care i-a validat reforma sistemului de sănătate, aşa-numita 'Obamacare', din 2010, hotărârea celei mai înalte instanţe garantând că 6,4 milioane de persoane vor continua să primească ajutoare federale pentru asigurări de sănătate, relatează...
SUA: După ani întregi de dispută, reforma sistemului de sănătate face primii paşi După ani de aprigă dispută, reforma sistemului de sănătate a lui Barack Obama, destinată să ofere, începând cu ianuarie 2014, asigurări de sănătate subvenţionate pentru milioane de americani, s-a concretizat marţi odată cu deschiderea înregistrărilor online, relatează AFP.
SUA: Reforma sănătăţii a preşedintelui Obama, validată de Curtea Supremă Curtea Supremă a Statelor Unite ale Americii a validat joi în întregime legea privind asigurările de sănătate a administraţiei Barack Obama, însă a făcut anumite limitări în ceea ce priveşte extinderea programului de asigurări de sănătate pentru cei mai săraci, informează AFP şi AP.
SUA: Camera Reprezentanţilor adoptă un proiect de buget provizoriu, dar blochează fondurile pentru reforma sănătăţii Camera Reprezentanţilor a SUA, unde majoritatea este deţinută de republicani, a aprobat vineri un amendament prin care lipseşte de fonduri reforma sistemului sanitar din 2010, considerată a fi principala realizare legislativă a preşedintelui american Barack Obama, transmite EFE.
SUA: Reducere istorică a numărului de americani fără asigurări de sănătate (administraţia) Reforma sistemului de sănătate iniţiată de către preşedintele SUA, Barack Obama, în 2010 a dus la cea mai mare reducere din ultimele patru decenii a numărului de americani fără asigurări de sănătate, a estimat luni administraţia, citată de AFP.